Nasicn Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Proszę o opinie i rady odnośnie mojego pierwszego modelu.Wyrozumiałość mile widziana. Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Nie będę wyrozumiały... Bo nie ma co oglądać! Zdjęcia się nie wyświetlają!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisa Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Oooo! Już foty są! A czemuż on zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasicn Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) Przy świetle dziennym jest bardziej szary, chociaż masz rację źle dobrany kolor farbki Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 28 Sierpnia 2014 Share Napisano 28 Sierpnia 2014 Gratulacje bardzo ładny model . Pierwszy raz widzę zielonego lub szarego Corsaira . Mam pytanie??Co to za firma?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasicn Napisano 28 Sierpnia 2014 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2014 italeri 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin94 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 acha dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 faktycznie zdjęcia nie najlepsze ale to po niekąd trudna sztuka nauczyć się fotografować modele - polecam dział na ten temat na tym forum; model wygląda na schludnie sklejony brakuje mu delikatnego przybrudzenia i cieniowania ale nie wszystko na raz; na pewno uroku modelarstwu dodaje sklejanie modeli zgodnych historycznie z ich oryginałem ale jak wiemy nie wszystko się da wybadać i uchwycić ale na pewno warto próbować; generalnie podoba mi się działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchacz Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 jak na pierwszy model to calkiem nieźle. Popracuj nad maskowaniem łączenia połówek kadłuba i skrzydeł.Dokładniej dobieraj kolory do malowania modelu i wydaje mi sie że kalka na górnej powierzchni skrzydla jest odwrotnie przyklejona, ale ja tam mogę się nie znać. Powodzenia w następnych modelach i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pazazu Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Jeśli chcesz to skorzystaj z moich "wypocin" dotyczących fotografowania modeli. Zapraszam - http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=56&t=42035&start=30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Dobrze, że się odważyłeś pokazać modelik. Ma sporo błędów, które wyraźnie pokazują, że jesteś początkującym modelarzem. To co rzuca się w oczy, to odstępstwa od instrukcji w malowaniu i oznakowaniu. Ważne jest w tej zabawie, żeby nauczyć się najpierw dokładnie naśladować to co proponuje producent zestawu. Pozwoliłeś sobie na zmiany w oznakowaniu, dałeś więcej kalkomanii niż to konieczne, a to obniża wartość wysiłku. Kalkomanie po prostu trzeba naklejać tam, gdzie pokazuje instrukcja. I nie kombinować, że jak dodasz literkę na stateczniku, to będzie lepiej. Nie będzie. Gwiazda na górze skrzydła jest odwrotnie, a cyfry kodowe na kadłubie nie są tam gdzie trzeba. To proste błędy, równie proste do uniknięcia przy następnym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 17 Października 2014 Share Napisano 17 Października 2014 Jak przypomnę sobie swój pierwszy model .... to ten jest super. Zapamiętej to co napisał "letalin" odnośnie kalek i poswięć kilka chwil na planowanie pracy nim ruszysz z robotą. Jeśli to pierwszy model to gratuluję! Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiloss Napisano 21 Października 2014 Share Napisano 21 Października 2014 Kleiłem ten model, tylko przesadziłem z brudzeniem http://warmodeling.blogspot.com/2014/04/f4u-4b-corsair-172-italeri-malowanie.html No ale to były moje początki z tą techniką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi