DARTH Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Witam w kolejnym warsztacie. Jako że prace nad czwórką powoli dobiegają końca czas na kolejny temat. Padło na esdeka z tamki w dość bogatym zestawieniu. Poza wyżej wymienionym w pudełku mamy trzech figurantów, motor DKW, sześć dwustu litrowych beczek oraz osiem kanistrów. Dokupiłem dwa cudne zestawy blach, do esdeka i do DKW oraz dwa zestawy kalek Archera dla figurantów. Pojazd będzie malowany akrylami Valeyo, prawdopodobnie Grecja 43r. Serdecznie zapraszam do oglądania i komętowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Zasiadam do oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 28 Marca 2013 Share Napisano 28 Marca 2013 Witam Daniel w nowym temacie. Zaczynam ten sam model- stara Tamiya + Eduard . Spotkamy się w Galerii . Do tego 2 razy sd.kfz 223. Stara Tamiya+Eduard i nowy Hobby Boss. Będzie wysyp esdeków . Może ktoś jeszcze dołączy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Niestety ja swojego 2 lata temu polepiłem. ale niezmiennie obiecuje tu zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Ja zaczynam esdeka 222 od HB "afrykańczyka" może coś z tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Fajny modelik, będe podglądał. W którym polskim sklepie kupiłeś zestawy Voyagera i Archera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 (edytowane) Fajny modelik, będe podglądał. W którym polskim sklepie kupiłeś zestawy Voyagera i Archera? Jadar, na Voyagera trzeba trochę poczekać bo biorą z Chin prosto od producenta Małe postępy z prac. I tu pytanie. Na drugiej fotce są kołpaki na koła, na instrukcji nie ma ich montażu a w papierach nic nie znalazłem. Czy były one montowane w Afryce lub Grecji?. co do wanny to widać trochę szpachli ale to po usuniętych elementach pod blachy, sama wanna świetnie spasowana. Edytowane 29 Marca 2013 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankot13 Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 No to kupa dłubania przed tobą. Ale efekt powinien być super z tymi akcesoriami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Z mojej wiedzy popartej kilkoma publikacjami wynika, że montowane były bardzo często te "kołpaki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Taki mały smaczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Daniel te "kołpaki" to blachy ze stali które chroniły przed uszkodzeniem mocowanie koła. Były stosowane jako klasyczne wyposażenie 222-jek na wszystkich frontach. To mnie zmotywowałeś. Zaczynam swojego. A- montaż tych blach jest pokazany w pkt.2 starej instrukcji tamki. W nowej pewnie też tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Sorry, że post pod postem ale jest powód. Wziąłem się za mojego esdeka zaczynając tak jak zawsze, tzn. od przeglądnięcia dokumentacji. okazuje się że produkowano 4 wersje, różniące się wizjerami,rozmieszczeniem kierunkowskazów i ograniczików, zasobnikami itp. Ja robię "Siegfrieda", to druga wersja. Znajdź zdjęcie swojego "Kónigsberga" i wpadnij do mnie to ustalimy jaka to wersja i co trzeba przerobić. Moja stara Tamka to mieszanka różnych. Te osłony na koła były mon towane jednak tylko w 1 i 2 wersji, a wytwornice dymu na przedniej płycie tylko w 4 serii bez osłon na koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Sorry, że post pod postem ale jest powód. Wziąłem się za mojego esdeka zaczynając tak jak zawsze, tzn. od przeglądnięcia dokumentacji. okazuje się że produkowano 4 wersje, różniące się wizjerami,rozmieszczeniem kierunkowskazów i ograniczików, zasobnikami itp. Ja robię "Siegfrieda", to druga wersja. Znajdź zdjęcie swojego "Kónigsberga" i wpadnij do mnie to ustalimy jaka to wersja i co trzeba przerobić. Moja stara Tamka to mieszanka różnych. Te osłony na koła były mon towane jednak tylko w 1 i 2 wersji, a wytwornice dymu na przedniej płycie tylko w 4 serii bez osłon na koła. Dobra jak coś znajdę to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Prace przy błotnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Blacharka lux torpeda ale czy pod tą siatką nie powinno być wolnej przestrzeni tzn wydłubać ten plastik,choć bez wnętrza nie ma to znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Panowie Robert i Krzysztof to zapraszam z esdekami do dołączenia do mojego tematu może popracujemy razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 29 Marca 2013 Share Napisano 29 Marca 2013 Panowie Robert i Krzysztof to zapraszam z esdekami do dołączenia do mojego tematu może popracujemy razem No cóż Daniel- ja podnoszę rękawice -a raczej przyjmuję zaproszenie . Wiesz że mam problemy z laptopem i będę musiał korzystać z laptopów dzieciaków( co będzie trochę trudne ), więc moje relacje będą rzadkie. Plus taki, że jak pojedziesz do pracy to temat nie zawiśnie. Wchodzę w to . Pierwsza relacja w niedzielę lub poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 29 Marca 2013 Autor Share Napisano 29 Marca 2013 Panowie Robert i Krzysztof to zapraszam z esdekami do dołączenia do mojego tematu może popracujemy razem No cóż Daniel- ja podnoszę rękawice -a raczej przyjmuję zaproszenie . Wiesz że mam problemy z laptopem i będę musiał korzystać z laptopów dzieciaków( co będzie trochę trudne ), więc moje relacje będą rzadkie. Plus taki, że jak pojedziesz do pracy to temat nie zawiśnie. Wchodzę w to . Pierwsza relacja w niedzielę lub poniedziałek. , Może jeszcze Krzychu dołączy to wtedy zrobimy mały hurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 A może projekt grupowy Sd.Kfz 222? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Chętnie podejmę wyzwanie może skończe w końcu jakiś model na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 No to zapraszam. Może moderator jest w mocy zmienić tytuł na np. projekt grupowy SdKfz 222 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
templess Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Chętnie podejmę wyzwanie może skończe w końcu jakiś model na tym forum. Witam Krzychu . Długo mnie na forum nie było, szczególnie w pancerce więc cieszę się że powrót będzie w towarzystwie Twoim i Daniela. Nie masz wyjścia, model musisz skończyć. Twój Hobby Boss w porównaniu do naszych Tamek to jak Merc do Malucha . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Małe postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzychuP Napisano 30 Marca 2013 Share Napisano 30 Marca 2013 Twój Hobby Boss w porównaniu do naszych Tamek to jak Merc do Malucha . nawet tak nie mów spasowanie połówek kadłuba iście Trumerterowskie masakra ,błędy w instrukcji maskra a za wszystko zapłaciłem Mastercard Jutro powstawiam jakieś foty,a serio calkiem spora ilość dodatków PE ,możliwość wyboru 3 -ech wersji działka,trochę martwią mnie gumowe oponki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARTH Napisano 30 Marca 2013 Autor Share Napisano 30 Marca 2013 Twój Hobby Boss w porównaniu do naszych Tamek to jak Merc do Malucha . nawet tak nie mów spasowanie połówek kadłuba iście Trumerterowskie masakra ,błędy w instrukcji maskra a za wszystko zapłaciłem Mastercard Jutro powstawiam jakieś foty,a serio calkiem spora ilość dodatków PE ,możliwość wyboru 3 -ech wersji działka,trochę martwią mnie gumowe oponki. Robert robi z tego co pamiętam drugi wypust esdeka mi padło na ostatni z tego co zdołałem dowiedzieć się o Konigsbergu, tak że trochę się nasze kredęsy będą rużnić, a którą wersję ty budujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi