SlawiekD 0 Posted January 19, 2010 Author Share Posted January 19, 2010 emaks, mi przyjemnie, zwyczajnie, ależ i moja praca jest nie skończona, i do końca konkursu jeszcze daleko... Praca Wiaczesława jest owszem bardzo imponująca, nawiasem mówiąc jest moim faworytem...Dziękuje duże! Staram się... Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 20, 2010 Author Share Posted January 20, 2010 Witam! Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 21, 2010 Author Share Posted January 21, 2010 Nie szybko, ale praca idzie... Beau dokładnie będzie w wariancie polskim! Quote Link to post Share on other sites
jachud3 0 Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 To żółte to ta szpachla Tamiyi pokazana wyżej? Konwersja wychodzi Ci pierwszorzędnie... pzdr. Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 21, 2010 Author Share Posted January 21, 2010 To żółte to ta szpachla Tamiyi pokazana wyżej? Tak. Quote Link to post Share on other sites
macotra21 0 Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Jak dla mnie jest to poziom zupelnie niedostepny - mistrzostwo. A dzieki Twoje dokladnej relacji wiele mozna sie nauczyc. Dzieki bardzo. Quote Link to post Share on other sites
Halsey 1 Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 I ty mówisz, że idzie nie szybko? Dla mnie to ogromne tempo, u mnie to dopiero są wolne prace przy modelach A takie pytanie - ten klej "Super Moment - PROFI - uniwersalnyj sekundnyj klej" - to klej cyjano-akrylowy? Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 23, 2010 Author Share Posted January 23, 2010 Jak dla mnie jest to poziom zupelnie niedostepny - mistrzostwo. A dzieki Twoje dokladnej relacji wiele mozna sie nauczyc. Dzieki bardzo. Dziękuje! Mi to bardzo przyjemnie! A takie pytanie - ten klej "Super Moment - PROFI - uniwersalnyj sekundnyj klej" - to klej cyjano-akrylowy? Tak, to akurat taki klej. "Moment" - marka firmy Henkel na rynku rosyjskim. Quote Link to post Share on other sites
Nexus 5 Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Wjaczesław, skąd ta szachownica na górze płata?? Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 23, 2010 Author Share Posted January 23, 2010 Nexus, to prosto tak... Pozostała szpachlówka, zrobił szachownicu, potem zdjął... Quote Link to post Share on other sites
gulus 0 Posted January 23, 2010 Share Posted January 23, 2010 Ot шутник jeden Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 23, 2010 Author Share Posted January 23, 2010 gulus, tylko jeśli trochę... Z tej książki w 1981 roku zaczął się mój interes do języka polskiego i marzenie zebrać właśnie Beau Mk.IIF Quote Link to post Share on other sites
Nexus 5 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Wjaczesław, mnie chodziło o to, że te samoloty nie miały szachownic na płatach Quote Link to post Share on other sites
RAV 133 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Wjaczesław, mnie chodziło o to, że te samoloty nie miały szachownic na płatach Ani nigdzie indziej (mówię o wersji II). Quote Link to post Share on other sites
hanadam 0 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 No i pokazał swoje poczucie humoru Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 24, 2010 Author Share Posted January 24, 2010 Nexus, szachownicu już zdjął, co by wszystko było wiarygodnie. Niewielka kontynuacja. Naniósł warstwę cienki Mr.Sarfaceru pędzlem Dopóki Mr.Sarfacer wysycha, zrobił reflektory wzlotu/lądowania. Quote Link to post Share on other sites
JBZ 0 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Naniósł warstwę cienki Mr.Sarfaceru pędzlem Pędzlem? Quote Link to post Share on other sites
Adrian440 0 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 Mr.Sarfacer 500 jest grubo ziarnisty, więc pewnie pójdzie jeszcze obróbce papaierem ściernym. Quote Link to post Share on other sites
HubertK 0 Posted January 24, 2010 Share Posted January 24, 2010 reflektory są super! pzdr Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 25, 2010 Author Share Posted January 25, 2010 JBZ, tak. Pędzlem. To poprzednie pokrycie co by wyrównać powierzchnia. Posprzątać defekty. Mr.Sarfacer 500 jest grubo ziarnisty, więc pewnie pójdzie jeszcze obróbce papaierem ściernym. Całkiem wiernie! Jeszcze będzie cienka obróbka drobną papierem ściernym, 1000 i 2500. HubertK,dziękuje! Tylko oni nie świecą... Quote Link to post Share on other sites
Piotr_P 1 Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Pełen kunszt modelarski...w życiu nawet w 30% nie uda mi się dojść do takiego poziomu ....chyba zrezygnuję z modelarstwa ....żartowałem...trzeba próbowac,przynajmiej jest skąd podpatrywac technikę....Oglądałem kiedyś opis budowy Twojego P40 i teraz ten Beau....mistrzostwo ...i chyba dużo wolnego czasu. PS z czego zrobione są te reflektory? Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 25, 2010 Author Share Posted January 25, 2010 Pełen kunszt modelarski...w życiu nawet w 30% nie uda mi się dojść do takiego poziomu ....chyba zrezygnuję z modelarstwa ....żartowałem...trzeba próbowac,przynajmiej jest skąd podpatrywac technikę....Oglądałem kiedyś opis budowy Twojego P40 i teraz ten Beau....mistrzostwo ...i chyba dużo wolnego czasu. Dziękuje! Rezygnować od modelarstwa nie należy! Robię zdjęcia dokładne dla owego, co by ktokolwiek mógł spróbować zrobić tak samo. I dla artykułu do czasopism od razu... Zajmuję się wieczorami, po pracy główny. I do wolnych dni. PS z czego zrobione są te reflektory? Reflektory zrobił z plastyku. Odbłyśniki - z folii (aluminiową). Quote Link to post Share on other sites
Ipkinss 0 Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Reflektory wyglądają super! Ale piękny Beaufighter się szykuje! Pozdrawiam i nadal kibicuję Ipkinss Quote Link to post Share on other sites
Piotr_P 1 Posted January 25, 2010 Share Posted January 25, 2010 Reflektory zrobił z plastyku. Odbłyśniki - z folii (aluminiową). fajny patent.Poćwiczę na modelu Ki-84 Hayate.Zobaczymy jak wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted January 25, 2010 Author Share Posted January 25, 2010 Dziś zrobił niewiele. Tylko to: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts