TankRed1070 0 Posted March 1, 2010 Share Posted March 1, 2010 Porzucony gdzieś na Synaju w czerwcu 1967. Nieistniejący choć prawdopodobny. Wzorowany na fotach z epoki. Powstał w 100% z odpadów modelarskich. Warsztat: viewtopic.php?t=14050 Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Tomek Hejmo 0 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Moje zdanie znasz - lekko pustawa podstawka, mimo, że tak wygląda w rzeczywistości i brak mocniejszego washa - ale to moje zboczenie. Jednak patrząc na całość na żywo robi niesamowite wrażenie i mogę spokojnie przejść nad mankamentami, które wymieniłem. Tomek Quote Link to post Share on other sites
Panzer4 55 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Moją opinię też już znasz Pomysł na "inspekcję" porzuconego wozu jest rewelacyjny. Scenka z humorem i taka jak lubię, czyli mało "bojowa". Kilka detali mocno przyciąga wzrok: na pewno ten less na podstawce i te ciemne skały spod niego wyzierające - świetny kontrast, cały wchlarz kół do teciaków, góra kadłuba z tymi wszystkimi odrapaniami i rozjaśnieniami. Generalnie to gratuluje i życzę powodzenia przy ostatnim z rodzinki - czekam z niecierpliwością! Quote Link to post Share on other sites
chemik 0 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Cóż więcej dodać. Świetny pomysł w połączeniu ze świetnym wykonaniem przyniosły efekt. Gratuluję. Quote Link to post Share on other sites
R_Mazzi 1 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Wszystkie ochy i achy już wyartykułowałem na żywo Na fotkach troszkę dziwnie wygląda zapiaszczenie gąsienic, patrząc od tyłu lewa jest dużo "czystsza" od prawej. Tyle, że gołym okiem tego nie widać Też czekam na ostatniego z rodzinki Quote Link to post Share on other sites
Ł.Sosnowski 0 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Przepiękny model. Aż chce się zacząć kolejny pustynny pojazd i wzorować się na Twojej pracy Quote Link to post Share on other sites
kazio 0 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Powstał w 100% z odpadów modelarskich. Udany recycling . I podstawka - na tytuł pracy "Road to nowhere" pasowało by jak ulał. Jej barwy i wykonanie przypominają mi nieco tekstury z Blitzkriega (kampania Rommla), w którego pykam z zamiłowaniem . No i ta skala... daje efekt modelu 3D przeniesionego jakby z gry ... P.S. Rancik niedopracowany w jednym miejscu (brak gleby). P.S. 2 Kozacki jest zasobnik na bocznym pancerzu - podobują mi się te "ruskie" przetłoczenia. P.S. 3 Żeby nie było tylko achów - efekt psują gumiaki... Quote Link to post Share on other sites
krzychu-onisk 0 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Fakt, podstawka jak z Blitzkriega Ale podoba mi się bardzo, oczywiście model też. Tylko napisałeś, że ten Teciak został porzucony, więc mogły mu się przez ten czas gąski zintegrować z piaskowym podłożem, a tak to lekko lewituje. Quote Link to post Share on other sites
imek46 5 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 A czemu te wydechy takie w różne strony i chyba nie są przeszlifowane. Wiem czepiam się, ale i tak model mi się podoba, jak zresztą wszystkie twoje. Quote Link to post Share on other sites
TankRed1070 0 Posted March 2, 2010 Author Share Posted March 2, 2010 Witam, dziękuję za liczne słowa uznania jak i krytyki. Odpowiadam więc: lekko pustawa podstawka Bo to pustynia a w synajskim interiorze jest nawet mocno pustawo. Inspirowane tym razem nie żadnymi fotami a własnymi obserwacjami na miejscu brak mocniejszego washa Był takowy ale go szybko zmyłem bo ja ultra-jasnym modelu wyglądało to tragicznie. zapiaszczenie gąsienic, patrząc od tyłu lewa jest dużo "czystsza" od prawej Teraz to widzę. Dzięki! Pójdzie do poprawy. Rancik niedopracowany w jednym miejscu (brak gleby). Sie poprawi. Dzięki. efekt psują gumiaki... Gumiaki??!! Jakie znowu gumiaki?!! Gęsi są rewellowskie - ogniwkowe z lekkimi miejscami zwisami. Fakt, grube jak nieszczęście.... lekko lewituje Hmmm. Nic tam nie lewituje co prawda ale fakt - należy dopracować ich "wtopienie" w piach A czemu te wydechy takie w różne strony. Ten typ tak ma: A raczej wszystkie egipskie miały dziwaczne, wydłużone wydechy. I troszeczkę "lewituje" Pozdrawiam i dziękuję jeszcze raz! Quote Link to post Share on other sites
imek46 5 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Okej dzięki za wyjaśnienie. Ale jak będziesz miał go zamiar przywieść na nasze Lubelskie Spotkania Modelarskie to lepiej z tą fotką bo nie znający się w temacie mogą wszcząć wojnę wydechową Quote Link to post Share on other sites
temir 2 1 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Witam! Bardzo mi się podoba zarówno całość jak i każdy fragment z osobna. Wspaniała jest aranżacja podłoża - te piaskowe zawijasy i wystające "skały" Pojazd - nieprzesadzone brudzenie i dewastacja oraz doskonała kolorystyka Winetka z jej gustownym minimalizmem nie konkuruje z modelem - stanowi tylko jego uzupełnieie i nadaje kontekstu śladom eksploatacji: jako całość jednym słowem: wyśmienita Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
TankRed1070 0 Posted March 2, 2010 Author Share Posted March 2, 2010 wojnę wydechową O matko... brzmi groźnie. Miał być albumik z dokumentacją. Niestety nie zdążył się zrobić bo czasu zabrakło. jednym słowem: rewelacja Dzięki! OD Ciebie to usłyszeć... to jest coś! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kacperek315 0 Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Mi też model przypadł do gustu. Brawo. Quote Link to post Share on other sites
grzesioj 0 Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Ja też powiem, że bardzo ładny i niczego się nie czepiam. Też chciałbym takie robić... pozdrawiam Grzesiek Quote Link to post Share on other sites
crustian 24 Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 mnie też się bardzo podoba.brawo Quote Link to post Share on other sites
TankRed1070 0 Posted March 27, 2010 Author Share Posted March 27, 2010 Dziękuję wszystkim za życzliwe komentarze jak i konstruktywne uwagi odnośnie konecznych poprawek. Model spodobał się nie tylko na tym forum i w efekcie został wyróżniony publikacją tu: http://www.yadlashiryon.com/show_item.asp?levelId=63829&itemId=1888&itemType=0 Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Panzer4 55 Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 No to gratulacje! Może zawitasz tam na dłużej biorąc pod uwagę Twoje zainteresowania Szkoda tylko, że nie ma wersji angielskiej strony bo nawigacja tam to koszmar teraz Quote Link to post Share on other sites
gajur 5 Posted March 27, 2010 Share Posted March 27, 2010 Widziałem "na żywo" w Bytomiu. Gratuluję pomysłu i wykonania. Wygrałeś coś? Quote Link to post Share on other sites
JARD 0 Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Na początek się wnerwiłem, jak mogli Ci tak pojechać z tekstem?!!!: "4 במארס 2010: מוטק'ה ציפורי כהשראה לבונה דגמים פולני בונה דגמים פולני בנה בעבודה פנטסטית דגם זעירשל טנק טי-34, בקנה מידה של 1:72, ולידו Ale jak przeczytałem od prawej to zrozumiałem, że to zaslużone komplementy i pochwały. No to i ja się przyłaczam. Quote Link to post Share on other sites
Gerd 107 Posted March 28, 2010 Share Posted March 28, 2010 Bardzo fajny. Przyjemnie się ogląda. Gratulacje! Quote Link to post Share on other sites
TankRed1070 0 Posted March 28, 2010 Author Share Posted March 28, 2010 Dzięki raz jeszcze Wygrałeś coś? Nie. Ale nic w tym dziwnego bo poziom w 72 był wyjątkowo wyśrubowany. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
dzikichomik 0 Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Nie mogło zabraknąć elementu geologicznego w dioramce Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts