SlawiekD 0 Posted June 12, 2010 Share Posted June 12, 2010 Rosyjski specjalny samochód policyjny SPM-1 (Specialny policejsky awtomobil) Alfa. Urządzenie wykonane jest na podstawie części APC BTR-80. Silnik - diesel Caterpillar. Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted June 12, 2010 Author Share Posted June 12, 2010 Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted June 12, 2010 Author Share Posted June 12, 2010 Moja najmłodsza córka, Natasza, w samochodzie Alfa. Quote Link to post Share on other sites
pawełg 0 Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 Widzę, że teraz to wszyscy wzorują się na hummerze. Jest też wersja wojskowa? Na pewno wytrzyma atak karabinów piechura i ckm bo pociski z materiałem wybuchowym już nie. Quote Link to post Share on other sites
SlawiekD 0 Posted June 22, 2010 Author Share Posted June 22, 2010 Jest też wersja wojskowa? Quote Link to post Share on other sites
pawełg 0 Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 A ile wojsko zakupiło takich jednostek? a milicja? tak coś podejrzewałem że to ma wspólnego z wozem bojowym. Trzecie zdjęcie od góry. Przynajmniej wygląda po ludzku ,a nie jak nasz tarpan tzn jego ostatnia odmiana. Poza Rosja ktoś kupił obie wersje? Quote Link to post Share on other sites
Grzegorz 0 Posted June 22, 2010 Share Posted June 22, 2010 A ile wojsko zakupiło takich jednostek? a milicja? tak coś podejrzewałem że to ma wspólnego z wozem bojowym. Trzecie zdjęcie od góry. Przynajmniej wygląda po ludzku ,a nie jak nasz tarpan tzn jego ostatnia odmiana. Poza Rosja ktoś kupił obie wersje? * ГАЗ-233034 — СПМ-1 «Тигр» (уровень баллистической защиты по 3 классу); * ГАЗ-233036 — СПМ-2 «Тигр» (уровень баллистической защиты по 5 классу); * ГАЗ-233014 «Тигр» — армейский вариант бронированного автомобиля; * КШМ Р-145БМА «Тигр» — командно-штабная машина; * ГАЗ-233001 «Тигр» — автомобиль повышенной проходимости в небронированном пятидверном корпусе Na razie głównym odbiorcą jest tylko FR, MCZS, Milicja i wojsko. Nie podaje się informacji o dokładnych zakupach. Samochód jest ciągle wprowadzany na w/w wyposażenie. SPM-1 i 2 to warianty policyjne. Około 100szt SPM-2 zamówiły Chiny... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts