WujekAlice 251 Posted February 6 Share Posted February 6 21 godzin temu, mig napisał: Pierwszy zakup w tym roku No to czeka Cię niezła przeprawa - nie będzie lekko, oj ,nie będzie.... ale walcz, walcz... Quote Link to post Share on other sites
mirage3 136 Posted February 6 Share Posted February 6 34 minuty temu, WujekAlice napisał: A wiesz ile on towaru tu na forum poopychał? Sam od niego z 6 modeli kupiłem... Quote Link to post Share on other sites
mig 335 Posted February 6 Share Posted February 6 2 godziny temu, WujekAlice napisał: No to czeka Cię niezła przeprawa - nie będzie lekko, oj ,nie będzie.... ale walcz, walcz... Wiem, że lekko nie będzie. Jednego ŁaGGa-3 Rodenu już robiłem kilka lat temu. Wiem co mnie czeka. Co do pasów to wiem, że są do Jaka. Zobaczę jakie są różnice pomiędzy pasami do Jaków a do ŁaGGów-3 może uda się je zaadoptować do ŁaGGa a jak nie to się zrobi z taśmy albo kalka będzie. Quote Link to post Share on other sites
_OldMan_ 115 Posted February 6 Share Posted February 6 4 godziny temu, mirage3 napisał: Grudzień, styczeń i kawałek lutego... Gdzie tego Prowlera dorwałeś ? Quote Link to post Share on other sites
mirage3 136 Posted February 6 Share Posted February 6 6 minut temu, _OldMan_ napisał: Gdzie tego Prowlera dorwałeś ? Alle drogo i lokalnie 1 Quote Link to post Share on other sites
rudy0007 121 Posted February 10 Share Posted February 10 Dzisiaj dotarł z Chin, w pudełku tak pogiętym, że strach był go otwierać. Pierwsze spostrzeżenia: zadowalający detal, linie podziału w marę równe jak i nity. Uboga, płaska kabina + kalkomania, fotel ok - dodatkowe pasy z miedzi (co nie jest zaznaczone w instrukcji). W pudełku osobno zapakowana górna część kadłuba (taka sama jak ta na całej dużej ramce). Brak sześciu "kołków" mocujących z ośmiu. Jedynie trochę mydlane wydają się golenia podwozia. Łądne Sidewinder'y jak i reszta uzbrojenia. Biorąc pod uwagę fakt 8 malowań w tym Aggressorów, brakuje zasobnika AN/APX -95 TACTS POD. W polskim sklepie za ponad 170zł, z Ebay za 100 z wysyłką i więcej bym raczej nie dał. 1 Quote Link to post Share on other sites
DamianosPL 53 Posted February 13 Share Posted February 13 Pierwsza dostawa od jakiegoś czasu. Ile wytrzymuja czasu te pilniki diamentowe od trumpeter? Quote Link to post Share on other sites
Seb 132 Posted February 13 Share Posted February 13 26 minut temu, DamianosPL napisał: Ile wytrzymuja czasu te pilniki diamentowe od trumpeter? Od dwóch do trzech dni Quote Link to post Share on other sites
kzugaj 111 Posted February 13 Share Posted February 13 Zasada jest prosta jak dbasz i regularnie czyścisz narzędzia to będą ci służyć. 32 minuty temu, DamianosPL napisał: Pierwsza dostawa od jakiegoś czasu. Ile wytrzymuja czasu te pilniki diamentowe od trumpeter? Quote Link to post Share on other sites
WujekAlice 251 Posted February 17 Share Posted February 17 Od czasu do czasu i ja się czymś pochwalę: Taki przyjemny zestawik, który od dłuższego czasu chodził mi po głowie: Zaraz kolega z abecadłem na plecach będzie sobie ze mnie pośmie:bip:ki urządzał, że rura. Ale to nasza rura i kawał hisrtorii naszego lotnictwa i na szczęście dobrze(?) zrobiona. I już sobie załatwiłem indyjskie kalki, bo jednego będę robił indyjskiego. A tak już zupełnie bajdełej i offtop - ponoć WWS ZSRR używały jakieś pojedyncze egzemplarze i że są zdjęcia na to? Wie ktuś cuś? 1 Quote Link to post Share on other sites
abtb 1,418 Posted February 17 Share Posted February 17 1 godzinę temu, WujekAlice napisał: Ale to nasza rura Bo to jest NASZ miś. My tym misiem otworzymy oczy niedowiarkom................. Czy jakoś tak Bareja zawsze aktualny Quote Link to post Share on other sites
WujekAlice 251 Posted February 17 Share Posted February 17 Wiesz co - miso to był misio takie cuś, co to nie wiadomo co to mialo być. a Iskra to jest jednak kawałek modelu 1 Quote Link to post Share on other sites
abtb 1,418 Posted February 17 Share Posted February 17 16 minut temu, WujekAlice napisał: Iskra to jest jednak kawałek modelu Sorry, ale nie ogarniam tej "wizji". Za słaby jestem Quote Link to post Share on other sites
WujekAlice 251 Posted February 17 Share Posted February 17 Znaczy co? Ta Iskra to paździerz? A nie wiedziałem. Dobrze o niej mówiono. Quote Link to post Share on other sites
mirage3 136 Posted February 17 Share Posted February 17 3 minuty temu, WujekAlice napisał: Znaczy co? Ta Iskra to paździerz? A nie wiedziałem. Dobrze o niej mówiono. Znaczy się, że jest wielkości Mustanga w tejże skali a czy to kawał modelu ? Ale za próbę zrobienia sowieta z Iskry to o bana może się otrzeć Quote Link to post Share on other sites
WujekAlice 251 Posted February 17 Share Posted February 17 Aha, myślałem, że paździerz. Uff... Ban jaki ban - zapytać się można, czy co? Quote Link to post Share on other sites
abtb 1,418 Posted February 17 Share Posted February 17 Z tą Iskrą w gwiazdy to raczej bajki jakieś. Być może jeden egzemplarz i był testowany w Achtubińsku ale raczej sensacji nie wywołał skoro nic o tym znaleźć nie można. Quote Link to post Share on other sites
Baas ArK 131 Posted February 17 Share Posted February 17 8 godzin temu, WujekAlice napisał: A tak już zupełnie bajdełej i offtop - ponoć WWS ZSRR używały jakieś pojedyncze egzemplarze i że są zdjęcia na to? Wie ktuś cuś? Testowano (porównywano) różne konstrukcje bloku wschodniego. Ponoć decyzją Politbiura KC KPZR ustalono by w celu zachowania równowagi, samoloty szkolne będą z Czechosłowacji. Quote Link to post Share on other sites
Xmen 640 Posted February 18 Share Posted February 18 23 godziny temu, WujekAlice napisał: Od czasu do czasu i ja się czymś pochwalę: To zakupami można się chwalić a gotowymi modelami już nie? Trochę to nie spójne. 1 Quote Link to post Share on other sites
WujekAlice 251 Posted February 18 Share Posted February 18 No bo, żeby zrobić zakupy to trzeba trochę hajsu - czasami nawet niedużo i jakieś 5-10 minut czasu. A żeby zrobić model to już trzeba kilkanaście - kilkadziesiąt roboczogodzin... Bo w pewnym wieku łatwiej o hajs niż wolny czas. Quote Link to post Share on other sites
Xmen 640 Posted February 18 Share Posted February 18 Aha.Czyli chodzi o to żeby się pochwalić hajsem.Znowu się czegoś nowego nauczyłem.Dzięki 1 Quote Link to post Share on other sites
abtb 1,418 Posted February 18 Share Posted February 18 16 minut temu, WujekAlice napisał: A żeby zrobić model to już trzeba kilkanaście - kilkadziesiąt roboczogodzin... Bo w pewnym wieku łatwiej o hajs niż wolny czas. Czyli u kolegi jest jak w bibliotece - dużo do wzięcia a nie koniecznie do oddania. To ja poproszę o kartę i adresik. Wpadnę, coś wybiorę i poświęcę tych kilkanaście -kilkadziesiąt roboczogodzin. Quote Link to post Share on other sites
WujekAlice 251 Posted February 18 Share Posted February 18 18 minut temu, Xmen napisał: Aha.Czyli chodzi o to żeby się pochwalić hajsem.Znowu się czegoś nowego nauczyłem.Dzięki Nieee, nie tylko hajsem - modelami jakie ma się na stanie. Hajsem to można się chwalic, jak się kupiło pół kontenera Wingnut Wingsów Quote Link to post Share on other sites
Smokepsv 29 Posted February 18 Share Posted February 18 Zlitujcie się i niech Wam do głowy nie przyjdzie mierzyć penisy. 1 Quote Link to post Share on other sites
abtb 1,418 Posted February 18 Share Posted February 18 (edited) 6 minut temu, Smokepsv napisał: niech Wam do głowy nie przyjdzie mierzyć penisy. 179,99 To cena za pudełko z dwiema "naszymi rurami" "Rozmiar" to co najwyżej koszt wysyłki Edited February 18 by abtb 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts