Hello 106 Posted November 11 23 godziny temu, kzugaj napisał: Wypad na wystawe do Telford i kolejne zakupy Gdzie w UK jest dobry wysyłkowy sklep ( i tani ) z farbami i wyborem chemi ? Hello Quote Share this post Link to post Share on other sites
kzugaj 25 Posted November 12 Szczerze to nie ma jednego taniego trzeba szukac i porownywac ceny w kilku. Ja to szczerze mowiac chemie kupuje w https://www.scalemodelshop.co.uk/. Nigdy mnie nie zawiedli raz mi przyslali zlego washa to zaraz mi przyslali ten co chcialem za darmo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
WujekAlice 34 Posted November 12 7 godzin temu, mirage3 napisał: Jak HURTOWNIK to jeszcze więcej magazynu musi mieć No to tu spora piwnica wystarczy... wiem to z własnego doświadczenia...🤔 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matheas 1 Posted November 12 15 godzin temu, PiterATS napisał: No i stało się, model będzie powstawał razem z Ferrari a więc włoszczyzna do kwadratu 😁 O, będzie warsztat? Quote Share this post Link to post Share on other sites
PiterATS 15 Posted November 12 13 minut temu, Matheas napisał: O, będzie warsztat? Tak, niedługo chciałbym coś porobić i założyć temat na forum. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
bazylms 123 Posted November 14 Trochę późno, ale oto moje trofea z Telford. Do tego zestaw blach od edka do Mikumy, zestaw Pontosa do Prince of Wales, kólka Def Model do Husky, kupa dodatków od Mastera i trochę chemi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
martinello 5 Posted November 15 Dzisiaj przyszło w paczce https://www.scalemates.com/pl/kits/fc-model-trend-35473-sherman-repotenciado--1154088 Drobne elementy to wydruki 3d, grubsze to odlewy z żywicy. Specjalnie na potrzeby tej konwersji "skombinowałem" sobie bazę, czyli Firefly Vc z dragona. Normalnie unikam tej firmy... Quote Share this post Link to post Share on other sites
piotrkur 9 Posted November 27 Siła promocji.. ale grzech było nie brać w tej cenie.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
martinello 5 Posted November 27 Też kupiłem M3A1 CDL - ale jako dawcę części Quote Share this post Link to post Share on other sites
bazylms 123 Posted November 27 Tym roku już miałem nic nie kupować, ale cena była niska. Quote Share this post Link to post Share on other sites
WujekAlice 34 Posted November 28 (edited) 18 godzin temu, bazylms napisał: Tym roku już miałem nic nie kupować, ale cena była niska. Typowe tłumaczenie modeloholika - "no bo to taka okazja była" A później szafy wyglądają tak, że niejeden porządny sklep modelarski na widok takiego asortymentu lekko by poczerwieniał ze wstydu Edited November 28 by WujekAlice Quote Share this post Link to post Share on other sites
Greif 51 Posted November 28 @WujekAlice xDDD oj tam oj tam ... Quote Share this post Link to post Share on other sites
bazylms 123 Posted November 28 I tak nie jest źle, bo dopiero mam drugi stopień wtajemniczenia - jeszcze coś sklejam. Znam paru takich co są już na trzecim i tylko kupują. Quote Share this post Link to post Share on other sites
WujekAlice 34 Posted November 28 6 minut temu, bazylms napisał: I tak nie jest źle, bo dopiero mam drugi stopień wtajemniczenia - jeszcze coś sklejam. Znam paru takich co są już na trzecim i tylko kupują. Dzień dobry! Quote Share this post Link to post Share on other sites
martinello 5 Posted November 28 Godzinę temu, bazylms napisał: I tak nie jest źle, bo dopiero mam drugi stopień wtajemniczenia - jeszcze coś sklejam. Znam paru takich co są już na trzecim i tylko kupują. Obecny !!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markuz 35 Posted November 28 20 godzin temu, bazylms napisał: Tym roku już miałem nic nie kupować, ale cena była niska. Śmiglaka jeszcze chyba nie kleiłeś?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bazylms 123 Posted November 28 16 minut temu, Markuz napisał: Śmiglaka jeszcze chyba nie kleiłeś?? Kleiłem, ale nie był najwyższych lotów. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Markuz 35 Posted November 28 A widzisz gdzieś mi umknął ten warsztat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Solo 248 Posted November 28 Czy w Plastmodelu komuś sufit aby zbyt gwałtownie nie opadł na głowę? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tap-chan 67 Posted November 28 (edited) Z tego co widziałem, to ceny żywic edka zawsze były u nich jakieś takie wysokawe jakby. Np. dysze F-14A na MH kosztowały 60pln, w plastmodelu 75. Wow, dzisiaj te same dysze na MH 60pln, w plastmodelu 107! Faktycznie, czarny piątek. Edited November 28 by Tap-chan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Solo 248 Posted November 28 Inna sprawa że na MH tej dyszy nie kupisz (czekam aż mi ją chłopaki z MH sprowadzą z Airesa, ale nie obiecali że się uda na 100%). Kolejny przykład jakiś dziwnych problemów jakie ma z Airesem MojeHobby, nie pierwszy to i nie ostatni przypadek, gdy jakiejś żywicy Airesa u nich nie ma formalnie, dopiero jak poproszę mailowo to mi sprowadzają. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tap-chan 67 Posted November 28 (edited) Ta sama dysza na the48ers ~65zł. https://the48ers.com/advancedsearch/result/?q=4515 Dysza do F-16 za €12: https://the48ers.com/f-16c-block-30-40-50-60-exhaust-nozzle-431.html Edited November 28 by Tap-chan Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rektor 8 Posted November 29 Tak Wam powiem, że SŁABIZNA z tym blak frajdejem normalnie jest. Martola/ Exito/ Mojehobby to są z nas jakieś żarty.... Popłuczyny i niesprzedawalne modele w cenie powyżej ich cen zakupu. SKNERSTWO na potęgę!!!! ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bobek 106 Posted November 29 w martoli nie ma balk frajdej, w MH byly w sumie ze trzy modele naprawde z obnizka w exito no coz w sumie 12% na cos co jest Quote Share this post Link to post Share on other sites