Sniper 0 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Witam, chciałbym zaprezentować model Tygrysa Królewskiego wykonany przez mojego ojca. Model jest wykonany od podstaw, w całości z metalu...Jako baza posłużył model kartonowy bodajże z GPMu, plus wiele szczegółów wyciągniętych z dokumentacji. Co prawda nie jest to typowa galeria...ale myślę że nie będziecie mieli mi tego za złe Zapraszam do oglądania i komentowania, w razie potrzeby postaram się odpowiedzieć na pytania. Quote Link to post Share on other sites
adam juszczak 36 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Tytaniczna praca,ogromny podziw dla Ojca.Robi wrażenie,mimo że jest w całości z metalu. Quote Link to post Share on other sites
Sniper 0 Posted June 7, 2011 Author Share Posted June 7, 2011 adam juszczak czyżbym w cytacie wyczuwał nutkę ironii...? no cóż...nadal jest CAŁY z metalu Quote Link to post Share on other sites
kombat69 0 Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Budzi podziw! To zabrzmi nie logicznie, ale... Ojcu trzeba pogratulować Modelu, a Tobie pogratulować Ojca! Swoją drogą z czystej ciekawości zapytam - Ile ten kociak waży? Pozdrawiam Kombat Quote Link to post Share on other sites
gajur 5 Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Pogratulować tacie pomysłu, wytrwałości, samozaparcia i wykonania. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
skwercio 0 Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 WOW! Jaka to właściwie skala? 1:25? Quote Link to post Share on other sites
Mierzu 7 Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Ochy i Achy nie mogą przysłonić jednego: to model metalowy, a tutaj mamy forum modelarstwa plastikowego. Proszę zatem o zbanowanie kolegi i usunięcie tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
Andrzej_LK 94 Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 przecież jak wół napisane 1:25 na początku. model wbija w ziemię, wykonanie od podstaw jest genialne. trochę gorzej z malowaniem - można byłoby pomyśleć o bardziej zaawansowanych efektach malarskich. a ile wazy takie cudeńko?niskie ukłony dla taty. Quote Link to post Share on other sites
adam juszczak 36 Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Żadna ironia,tylko CAŁY z metalu A forum jest plastikowe ,ale to oczywiście nie umniejsza wartości modelu. Quote Link to post Share on other sites
Kacperek315 0 Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Cudeńko. Quote Link to post Share on other sites
Sniper 0 Posted June 8, 2011 Author Share Posted June 8, 2011 Dzięki wszystkim za ocene, oczywiscie wiem że to forum plastikowe...ale widział ktos forum dla kowali-zegarmistrzów? poza tym to chyba dobre miejsce żeby porównać co mozna zrobic z metalu i plastiku. Model waży ok 3 kg, chociaz jeszcze dokładnie go nie wazylismy Quote Link to post Share on other sites
author21 4 Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 Niezła robota. Teraz przydałoby mu się nadać realne malowanie historyczne, nowe oznaczenia, co by wygladał naturalnie. Quote Link to post Share on other sites
Dumo 0 Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 To jest chore xD Twój starszy to mistrz obróbki Quote Link to post Share on other sites
klaymen 0 Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 Te koła i gąsienice to mistrzostwo świata, patrząc na części z których powstały. Można by popracować nad malowaniem, ale nawet z takim model jest genialny. Plus za Rhapsody of fire w tle . Quote Link to post Share on other sites
jarek38 13 Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 Piękna robota, gratuluję. Twój ojciec z moim mogliby sobie podać rękę, gdyż mój zrobił co prawda bardziej sylwetkowy i z silnikiem, ale zrobił T 34. Korpus czołgu do dziś leży gdzieś w piwnicy. Pozdrawiam Jarek Quote Link to post Share on other sites
michal0281 194 Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 No i to jest mrawdziwe modelarstwo, az mi sie odechcialo dzisiaj kleic te moje plastiki. Quote Link to post Share on other sites
Sniper 0 Posted June 9, 2011 Author Share Posted June 9, 2011 jarek38 ...hmmm cóż...T-34/76 stoi w szafce od paru lat...też full metall... ;) author21 malowanie jest jak najbardziej historyczne, zaczerpnięte z monografii autorstwa Trojcy, bardzo zresztą dobrej Quote Link to post Share on other sites
author21 4 Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 zaczerpniete może tak, ale nr i krzyż przewymiarowane. No i chodziło mi o lakier, co by nie był błyszczący. A czołg nieco wyeksploatowany ;) Quote Link to post Share on other sites
dr.Watson 4 Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 Fajny, fajowski... szkoda tylko że i tak wygląda na koniec jak z plastiku :( Quote Link to post Share on other sites
apsik41 0 Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 zaczerpniete może tak, ale nr i krzyż przewymiarowane. No i chodziło mi o lakier, co by nie był błyszczący. A czołg nieco wyeksploatowany ;) Jak by ten czołg jeździł, to by go tylko w pole wysłać i toszke z wiatrówki by obstrzelac Niesamowity model PS z tą wiatrówką to żarcik Quote Link to post Share on other sites
crustian 24 Posted June 14, 2011 Share Posted June 14, 2011 To kiedy TP7 ? Quote Link to post Share on other sites
czak45 10 Posted June 21, 2011 Share Posted June 21, 2011 Brakuje washa ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts