Jump to content
Moses

Problemy z forum

Recommended Posts

2 minuty temu, Bobek napisał:

sugerował bym jednak to wylaczyc w domysle :) bez logowania tez oglądam forum

W takim układzie możesz zmienić w ustawieniach przeglądarki. Przykładowo w Firefox na Win klikamy prawym przyciskiem na stronę, dalej "Pokaż informacje o stronie" -> "Uprawnienia" -> "Automatyczne odtwarzanie ...".

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok ograne, tak czy inaczej działa i nie mam już tych problemów dzięki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Szczerze mówiąc nie podoba mi sie za bardzo to nowe forum , nie ma fotki admina i wogóle, moim zdaniem poprzednie było lepsze, kwestia gustu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy dałoby radę dorobić przycisk "oznacz wszystkie działy jako przeczytane" dla danego subforum? Chodzi mi o to, że wchodząc w subforum np. "Pojazdy wojskowe" można będzie odhaczyć wszystkie jego tematy jako przeczytane. Obecnie można to zrobić dopiero na kolejnym poziomie np. Pojazdy wojskowe -> [M]Warsztat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 godzin temu, Administrator napisał:

@Dudzio , @greatgonzo Zakładka "Aktywność" -> "Twoje kanały aktywności" -> "Nowa zawartość" ... O takie coś chodzi? (pokazuje aktywność od czasu ostatniego zalogowania się na forum - najnowsza aktywność jako pierwsza)

 

OK, dzięki - działa. Wcześniej ustawiłem sobie to tak: Zakładka "Aktywność" -> "Twoje kanały aktywności" -> 'własne kanały' > 'nieprzeczytana zawartość'... z ustawieniem czasu 'ostatnia wizyta' i w tym trybie wciąż pojawia się treść z okresem czasu 365 dni. Ale jak ta 'nowa zawartość' działa to mnie jest wszystko jedno.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, jayhawk60 napisał:

Szczerze mówiąc nie podoba mi sie za bardzo to nowe forum , nie ma fotki admina i wogóle

Masz:

 

 

czarnoksieznik_internetu_krol_baz_danych_i_pogromca_kabli[1].jpg

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam problem z wiadomościami wysyłanymi przeze mnie. Po kliknięciu na kopertę, wybraniu skrzynki odbiorczej i filtrowaniu wiadomości "wysłane przeze mnie" widzę jedynie ich część. Wygląda tak, jakby wogóle nie buły pisane i podejrzewam, że zdresat ich nie otrzymuje. Co się dzieje, jak to sprawdzić? W tej chwili, przy wysyłaniu kolejnej wiadomości zauważyłem, że po jej napisaniu i wciśnięciu "wyślij" ukazuje sie na czerwono komunikat , że odbiorca nie może otrzymywać wiadomości...

Co się dzieje???

 

Edited by czesiek

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 godzin temu, marcinpiot napisał:

Jakaś szansa na Tapatalk wkrótce? Tęsknię, bo automatycznie hostujące foty...

Udało mi się wyciągnąć klucz do API ze starego forum - proszę sprawdzić czy działa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 godzin temu, luckyLUKE napisał:

Czy dałoby radę dorobić przycisk "oznacz wszystkie działy jako przeczytane" dla danego subforum? Chodzi mi o to, że wchodząc w subforum np. "Pojazdy wojskowe" można będzie odhaczyć wszystkie jego tematy jako przeczytane. Obecnie można to zrobić dopiero na kolejnym poziomie np. Pojazdy wojskowe -> [M]Warsztat.

Aby oznaczyć dział jako przeczytany (bez wchodzenia do środka) należy kliknąć ikonę po lewej od nazwy działu.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 godzin temu, greatgonzo napisał:

OK, dzięki - działa. Wcześniej ustawiłem sobie to tak: Zakładka "Aktywność" -> "Twoje kanały aktywności" -> 'własne kanały' > 'nieprzeczytana zawartość'... z ustawieniem czasu 'ostatnia wizyta' i w tym trybie wciąż pojawia się treść z okresem czasu 365 dni. Ale jak ta 'nowa zawartość' działa to mnie jest wszystko jedno.

Albo jestem ślepy, albo ekran mi czegoś nie wyświetla. Gdzie są "Twoje kanały aktywności" -> 'własne kanały' > 'nieprzeczytana zawartość?

Po kliknięciu "Aktywności" pokazuje mi się tylko " Cała aktywność" i nic więcej.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minut temu, kwiatektatek napisał:

Po kliknięciu "Aktywności" (...)

Trzeba najechać i wyświetli się submenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 12.11.2018 o 15:45, Artek82 napisał:

Jeśli miałem zapisaną roboczą wersję galerii, której jeszcze nie opublikowałem to przy obecnej wersji forum zostało to utracone czy gdzieś jest ukryte?

Ponawiam pytanie

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 godzin temu, greatgonzo napisał:

OK, dzięki - działa. Wcześniej ustawiłem sobie to tak: Zakładka "Aktywność" -> "Twoje kanały aktywności" -> 'własne kanały' > 'nieprzeczytana zawartość'... z ustawieniem czasu 'ostatnia wizyta' i w tym trybie wciąż pojawia się treść z okresem czasu 365 dni. Ale jak ta 'nowa zawartość' działa to mnie jest wszystko jedno.

I już nie działa. Posty w  tej ścieżce znów ciągną się  wstecz w nieskończoność. Ponadto te same wątki pojawiają się na liście po kilka razy. Chyba odzwierciedlając każdą aktywność w  wątku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie ta opcja nie działa na telefonie, mimo usilnych prób jej zapisania. 

 

Fajnie, że nam się forumek odświeżył, ale mimo kilku dni nie mogę się przyzwyczaić. Chyba jestem też zgredem, bo jak na razie nie widzę w tym za grosz intuicyjności. Ale liczę, że się nauczę z niego korzystać. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

W korespondencji na PW napisałem kilka zdań, kilka akapitów, załączyłem zdjęcie, był też cytat. Wysłanie wiadomości zakończyło się wysłaniem tylko zdjęcia, cały tekst zniknął... 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie na telefonie nie widać sygnatur pomimo włączenia ich widoku w ustawieniach. Gdy w przeglądarce przełączę na wersję na komputer, wszystko jest ok. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 godzin temu, Administrator napisał:

Udało mi się wyciągnąć klucz do API ze starego forum - proszę sprawdzić czy działa :)

Nie działa, ale nie działa inaczej. Dostaję teraz błąd SSO 2, o którym na oficjalnym tapatalku piszą tak:

https://www.google.pl/amp/s/www.tapatalk.com/groups/tapatalksupport/viewtopic.php%3ft=36458&amp=1

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@marcinpiot Sprawdź teraz

@Dziobak W widoku gdzie nazwa użytkownika, avatar itp. pokazywane są u góry postu sygnatury są ukryte. Dodatkowo sygnatury widoczne są jedynie dla zalogowanych użytkowników żeby nie kusić spamerów.

@Taki Jeden Nie jest to takie proste - najpierw uporajmy się więc z innymi rzeczami 😉

@greatgonzo Ale które przestało działać? To zdefiniowane (https://modelwork.pl/discover/33/) czy to ustawione przez Ciebie?

Dodatkowo myślę żeby powrzucać do góry przyciski podobne do tych, jakie były na starym forum:

Bez odpowiedzi - nie za bardzo się da na nowym silniku
Aktywne - co to by miało pokazywać?
Nowe - nieprzeczytane posty od czasu ostatniej wizyty na forum
Nieprzeczytane - j.w. bez ograniczenia czasowego
Moje posty - wiadomo

Coś dodać, coś jest niepotrzebne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.