maciol 0 Posted May 4, 2012 a bo miejscami widać smugi - ruchy pedzla. ale i tak mi sie podoba, sam bym sie na pedzel nie zdecydował... Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted May 4, 2012 Będą następne ale teraz pracuję i nie mam czasu. Poza tematem dodam że wszystkie modele jakie malowałem były malowane pędzlem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kamilex5 0 Posted May 4, 2012 Żebyś nie powiedział, że malowałeś pędzlem to pewnie bym nawet tego nie dostrzegł. Bardzo fajna kolekcja szkoda tylko że na tej żółtej Scanii nie ma żadnych śladów eksploatacji. Co to za albumy w tle ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted May 6, 2012 Te albumy przedstawiają Scanie z całej europy. Masz tu link do drugiej części. Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted May 20, 2012 Czy ktoś się orientuje gdzie można taką farbkę kupić ile kosztuje i z jakiej jest firmy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomeka6 0 Posted May 20, 2012 Witaj, tej akurat nie znam, ale moge Ci polecic produkt innej firmy, ktory daje dokladnie taki sam efekt. Polecam. http://www.alsacorp.com/products/killercans/kc/killerchrome.htm Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted May 20, 2012 Dzięki za info ale potrzebuję farbki do pędzelka. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomeka6 0 Posted May 21, 2012 Dzięki za info ale potrzebuję farbki do pędzelka. Farbkami i pedzelkiem nie uzyskasz takiego efektu, chyba ze masz co innego na mysli. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Miłosz309 0 Posted August 11, 2012 To ja odgrzeję trochę temat Jakich farbek używałeś emalie czy akryle no i jakiej firmy ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted August 14, 2012 Humbrol Revell olejne Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted August 22, 2012 Nowość w kolekcji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bradley81 0 Posted August 22, 2012 Witam. Bardzo ładniutki . Jak się budowało ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
copycat 0 Posted August 23, 2012 Widoczne łączenia na elementach chromowanych, światła na błotnikach wyglądają jakby były przechylone, lewy filtr też wygląda na przechylony. Koła niepomalowane. Reszta wydaje się być akceptowalna, jak na model z pudła. Zdjęcia to znowu tragedia. Quote Share this post Link to post Share on other sites
maciol 0 Posted August 23, 2012 Ja bym go na Twoim miejscu odrobine podciagnal pod N-L Style Poza tym nie jest idealny tak jak napisal copycat ale ogolnie robi fajne wrazenie Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted September 18, 2012 Witam.Bardzo ładniutki . Jak się budowało ? Dzięki budowało się długo i jestem zadowolony z efektu. Widoczne łączenia na elementach chromowanych, światła na błotnikach wyglądają jakby były przechylone, lewy filtr też wygląda na przechylony. Koła niepomalowane. Reszta wydaje się być akceptowalna, jak na model z pudła. Zdjęcia to znowu tragedia. Starałem się skleić model jak najlepiej jeżeli coś odstaje to kup ten model i sklej następnie porównaj. Zdjęcia do bani ale to kwestia czasu. Pracuję od 6.00 do 18.00 więc nie mam czasu na ustawianie odpowiedniego oświetlenia lub budowania namiotu z tłem. Nie jestem na forum długo i nie znam tu wszystkich ale twój post przypomina mi post pięciolatka. Jeżeli uważasz że skleiłem model krzywo to powinieneś zobaczyć to http://www.mojehobby.pl/zdjecia/7/7/9/1616_rd.jpg Quote Share this post Link to post Share on other sites
copycat 0 Posted September 19, 2012 Dobrze przyjmujesz krytykę. Nawet nie warto tego komentować. A co do przykładu jaki podałeś, to ja jednak wolę dorównywać np. do takich modeli: Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted September 22, 2012 Nie staram się sklejać modeli w ten sposób. Mam na myśli zabrudzenia itp. Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted September 26, 2012 Witam. Fotki nowości. Przepraszam forumowych krytyków za jakość zdjęć ale nie mam czasu na robienie lepszych. Jak pisałem modele chcę sklejać równo i nie chce brudzić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
copycat 0 Posted September 26, 2012 Krytyków to chyba o mnie. Model wygląda nieźle, biorąc pod uwagę, że od poprzedniej galerii minął tylko miesiąc, to tempo sklejania jednak ogromne. Co oznacza, że czas masz, a i umiejętności Ci nie brakuje. Jednak warto poświęcić 2 minuty na zrobienie lepszych zdjęć, bo jakie opinie chciałbyś dostać za czarną rozmazaną plamę. Jeśli na pokazanym przeze mnie DAFie widzisz tylko brud, to trudno. Mocno się nie rozumiemy, przynajmniej w tej sprawie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
MartiniOCP 0 Posted September 26, 2012 Robię zdjęcia zabytkowym aparatem cyfrowym 3,2 mpx i, choć nie są w żaden sposób profesjonalne, to jednak dojrzeć coś się da. Jak nie masz czasu na przygotowanie jakiegoś kącika na sesje - spróbuj gdzieś przy oknie (może parapet), przy dobrym świetle dziennym i żeby było za plecami (mi krytyka copycata bardzo się przydała w tej kwestii, i nie tylko;D). Polecam również jakiś "statyw" np. z deski do prasowania albo puszki, cokolwiek byłe by podeprzeć aparat. Robisz modele z górnej półki. Osobiście chciałbym sobie pooglądać gotowe kolosy w Twoim wykonaniu, ale nie bardo jest jak. Z tego co widać, to model poprawnie (chyba) złożony. Jak nie masz czasu w tygodniu, żeby pstrykać foty to może weekendy? pzdr. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Piotr 3 Posted September 26, 2012 To ja nie mam czasu ich oglądać (co to wyścig) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mark666 0 Posted September 26, 2012 Nie staram się sklejać modeli w ten sposób. Mam na myśli zabrudzenia itp. Nie przejmuj się copycat--em , on ma w genach brud,syf i rdzę na swoich ciężarówkach. Już tak ma Quote Share this post Link to post Share on other sites
scaniul35 0 Posted January 4, 2013 Nowość Scania V8 R730 image sharing pic upload photo sharing sites free image hosting image ru picture hosting free image hosting image ru Quote Share this post Link to post Share on other sites
Rabbit666 0 Posted January 5, 2013 Co zrobiłeś przednim reflektorom? Quote Share this post Link to post Share on other sites