Grzes 532 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 (edited) To pierwszy z serii modeli pojazdów lotniskowych jaką mam nadzieję zrobić. Modelik ZiŁ-131 Command Vehicle z ICMu dostarczył kabiny i ramy podwozia. Buda azotu to totalna przeróbka wozu dowodzenia. Model bez żadnych żywic i blach, za to z mnóstwem drucików i innych wynalazków jak karty telefoniczne i folie samoprzylepne... Powstawał 5 miesięcy. No, starczy pierdół, zapraszam do oglądania... Dodam tylko, że oryginał jeździ w 21.Bazie Lotniczej w Świdwinie (pozdrowienia i podziękowania dla dd1968) Edited June 19, 2007 by Guest Quote Link to post Share on other sites
Maciek92 0 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Raczej czysto zrobiony, Mi się podoba Quote Link to post Share on other sites
imt 2 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Też mi się podoba Quote Link to post Share on other sites
kat 0 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Czy trójkąt rozpoznawczy z przodu nie jest troszkę za duży? Wydaje mi się że to całe kółko powinien mieć podobną średnicę co reflektor. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Grzes 532 Posted June 19, 2007 Author Share Posted June 19, 2007 Czy trójkąt rozpoznawczy z przodu nie jest troszkę za duży? Wydaje mi się że to całe kółko powinien mieć podobną średnicę co reflektor. Si Sinior... Miałem problem ze znalezieniem tak małej "wycinaczki" do kółek, więc są one nieco większe, ale są tak przymocowane, że w każdej chwili do wymiany jeśli tylko uda mi się znaleźć odpowiedni rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
Paweł Czarnocki 6 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Co tu Grzesiu gadać ? Model cacy. Dużo szczegółów. Aż szkoda, że nie 1\35. Podstawka mi się bardzo podoba. Quote Link to post Share on other sites
Majek 1 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Jezeli nie 35-tka, to znaczy, ze 72, tak? A czy jakis ciag dalszy tego lotniska bedzie? W sensie jakichs akcesoriow latajacych i innych takich... Skala 1:72 ma wlasnie ta fajna zalete, ze mozna skompletowac sobie fajna diorame ze sprzetem jezdzacym, latajacym, figurkami i innymi takimi... Quote Link to post Share on other sites
Marek Świderski 0 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 cacuśny Quote Link to post Share on other sites
Grzes 532 Posted June 19, 2007 Author Share Posted June 19, 2007 Jezeli nie 35-tka, to znaczy, ze 72, tak? A czy jakis ciag dalszy tego lotniska bedzie? W sensie jakichs akcesoriow latajacych i innych takich... Oczywiście ze tak !!! Samolotów Ci u mnie dostatek, na jednym ze zdjęc widać technika (wkrótce bedzie miał 11 kolegów), a pojazdy w ciągłej produkcji (niedługo APA) Skala 1:72 ma wlasnie ta fajna zalete, ze mozna skompletowac sobie fajna diorame ze sprzetem jezdzacym, latajacym, figurkami i innymi takimi... Dokładnie za to kocham 1:72 Quote Link to post Share on other sites
sokol 1 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Pokłony bić i tyle... I żałować że Ziła nie ma 1:48 - APA i azot do moich modeli by się przydały. Pozdrawiam sokol Quote Link to post Share on other sites
Piotrek.S. 3 Posted June 19, 2007 Share Posted June 19, 2007 Grzesiu normalnie SZACUN:) za piękny model. Quote Link to post Share on other sites
marian_anna 0 Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 To i ja się pokłonię. Podoba mi się Quote Link to post Share on other sites
Tomek Hejmo 0 Posted June 20, 2007 Share Posted June 20, 2007 Ciśnie się na usta "Allach, Allach" Piękna, zegarmistrzowska robota. Zwłaszcza, że to 1:72. Tylko trochę czysty Czekam na więcej Quote Link to post Share on other sites
dd1968 0 Posted June 21, 2007 Share Posted June 21, 2007 Dla mnie super! Mam jednak małe "ale". Wydaje mi się że model wyglądałby lepiej gdyby podstawka przedstawiała kawałek płyt lotniskowych. Co do czystości to dobrze że tak wygląda. Samoloty wjeżdżające na CPPS są zawsze czyste (w szczególności koła). Jeszcze raz super robota Quote Link to post Share on other sites
Grzes 532 Posted June 23, 2007 Author Share Posted June 23, 2007 Okrągła podstawka na której stoi model jest dedykowana pod śmiglaki, a ponieważ na razie mam tylko taką, postawiłem do sesji na niej ZiŁka. Obiecuję,że następny pojazd lotniskowy już będzie na właściwej podstawce Quote Link to post Share on other sites
Jakub W. 0 Posted July 2, 2007 Share Posted July 2, 2007 Szacunek mistrzu , piękna robota. Quote Link to post Share on other sites
tytus 1 Posted July 29, 2007 Share Posted July 29, 2007 Modelik bardzo fajny. Ja przymierzam sie do Urala z APĄ Masz może jakieś pomocne "kwity" na takie ustrojstwo? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts