Tazman79 53 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Mam pytanie jeszcze odnosnie zestawu uzbrojenia, czy zestawienie typu belka wewnetrzna liczac od kadluba GBU-31, belka srodkowa AGM-65,belka zewnetrzna AIM-9X no i koncowki skrzydel AIM-120C... Quote Link to post Share on other sites
Mikele 16 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Jak najbardziej prawidłowo. Quote Link to post Share on other sites
RAV 176 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Tylko musisz pamiętać, że jak przy kadłubie (pozycja 4 i 6) podwieszasz coś innego niż zbiornik, to musisz użyć belki takiej jak środkowa podskrzydłowa (pozycja 3 i 7). Długie belki w kształcie trapezu prostokątnego są tylko do zbiorników i zdejmowane razem z nimi. Quote Link to post Share on other sites
Tazman79 53 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Spoko wiem o tym... Robie naszego Jastrzebia z zestawu Tamiyowskiego... Mam niepotrzebne tego typu belki z takze zestawu Tamiyi... Mocowanie bomb i rakiety robie z przeszczepu z zestawu Kinetica... Po malych działaniach kosmetycznych fajnie pasuje... Bomba i rakieta tez bedzie z zestawu Kinetica chyba ze mozna je kupic osobno... Quote Link to post Share on other sites
Tazman79 53 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Moze zadam glupie pytanie i zaraz zostane za nie objechany ale zastanawiam sie czemu masze bomby sa niebieskie a zazwyczaj spotyka sie oliwkowe? Quote Link to post Share on other sites
young 1 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 ćwiczebne JDAM itp. są niebieskie/mają niebieski pasek, bojowe mają żółty pasek Quote Link to post Share on other sites
manas 2 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 ćwiczebne JDAM itp. są niebieskie/mają niebieski pasek, bojowe mają żółty pasek Ten niebieski mawerik z fotek Leszka tez jest cwiczebny? Normalne sa OD? Quote Link to post Share on other sites
net_sailor 34 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Tak, niebieski ogólnie oznacza kolor podwieszeń ćwiczebnych (ten Maverick ma nawet dodatkowy napis INERT). Normalne (bojowe) mają żółty pasek, a są wytwarzane zarówno w kolorze oliwkowym jak i szarym (ze 20 lat temu były jeszcze białe). Podejrzewam, że my kupiliśmy wszystkie w jednakowej, szarej barwie, ale koledzy niech potwierdzą. Quote Link to post Share on other sites
Mikele 16 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Czyli bojowe Mk 8x, czy GBU powinny mieć oliwkowozielony kolor korpusów bomb? Quote Link to post Share on other sites
manas 2 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Czy ktos z kolegow ma doswiadczenia z implantowaniem w model Tamki airesowskiej dyszy dedykowanej do Kinetica ? I jak rozumiem, edkowe gbu-12 i 24 nie nadaja sie na nasze? http://www.eduard.com/store/Eduard/GBU-12-bomb-1-48.html?cur=1&listtype=search&searchparam=gbu- Quote Link to post Share on other sites
young 1 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Podejrzewam, że my kupiliśmy wszystkie w jednakowej, szarej barwie, ale koledzy niech potwierdzą. Już dawno na żadnej świeżej fotce nie widziałem zielonych AGM-65. Czyli bojowe Mk 8x, czy GBU powinny mieć oliwkowozielony kolor korpusów bomb? U nas tak, US NAVY ma szare korpusy. I jak rozumiem, edkowe gbu-12 i 24 nie nadaja sie na nasze? GBU-12 tak, GBU-24 nie. Quote Link to post Share on other sites
manas 2 Posted September 24, 2014 Share Posted September 24, 2014 Dzieki. Quote Link to post Share on other sites
manas 2 Posted September 25, 2014 Share Posted September 25, 2014 Maweriki D/F/G roznia sie zewnetrznie? Quote Link to post Share on other sites
manas 2 Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 AMG-65G2 ma "głowice" metaliczną ("chromową") a nie "perłowo-żółto-pomaranczową"? Quote Link to post Share on other sites
young 1 Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 Wysnuwasz wniosek na podstawie rysunku? Przecież masz zdjęcie naszych Maverick'ów... Quote Link to post Share on other sites
manas 2 Posted September 27, 2014 Share Posted September 27, 2014 To, ze sa cwiczebne, nie ma tu znaczenia? Dla mnie to absolutnie terra incognita, stad moze i smieszne pytania. Quote Link to post Share on other sites
manas 2 Posted October 8, 2014 Share Posted October 8, 2014 Wolfpack Dragsuit housing - zasobnik zywiczny naprawde słabo pasuje do tamki, jest sporo za waski i trudno (ja wogole nie potrafie) to poprawic mniej wprawnemu skladaczowi. Moj pierwszy i ostatni kontakt z Wolfpackiem. Ostrzegam innych zainteresowanych. Quote Link to post Share on other sites
Tazman79 53 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Czy moze mi ktos powiedziec jakie fotele katapultowe sa w naszych Jastrzebiach? Ew bylbym wdzieczny za zdjecia tego fotela... Quote Link to post Share on other sites
Mikele 16 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Aces II, tak jak i we wszystkich pozostałych szesnastkach. Quote Link to post Share on other sites
Tazman79 53 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Z tym ze mam maly problem... Nie moge tego sam pokazac na zdjeciach bo korzystam z netu w komorce ale chodzi o takie male cosie przy zaglowku ktore wystaja po jego obu stronach... Czy one sa skladane czy jak bo na zjeciach ktore ogladalem na forum nie widac ich wcale... Quote Link to post Share on other sites
Cinekf1 0 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 w naszych czujniki ciśnienia są składane Quote Link to post Share on other sites
Tazman79 53 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Dzieki Cinekf1 o to mi chodzilo tylko musze pokombinowac jak zrobic to w modelu :-) Mam jeszcze pytanie dotyczace uzbrojenia, czy pod naszym Jastrzebiem moge podwiesic i na koncowkach skrzydel i na zew belkach podskrzydlowych AMRAAMy? Quote Link to post Share on other sites
young 1 Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Możesz na stanowiskach 1,2,3,7,8,9 Quote Link to post Share on other sites
Tazman79 53 Posted October 21, 2014 Share Posted October 21, 2014 Czy podkadlubowe wyrzutnie flar w wersji bojowej i szkolno bojowej sa takie same pod wzgledem ilosci i kolorow malowania? Quote Link to post Share on other sites
Silmeor 1 Posted October 27, 2014 Share Posted October 27, 2014 Takie same. Kolorystycznie obramowania wyrzutników flar/chaff mogą nieco różnić się odcieniem od reszty płatowca. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts