Dzacek1841 0 Posted December 23, 2012 Witam, dawno was nie dręczyłem swoimi utopijnymi wynalazkami, pewnie myśleliście że sobie odpuściłem hehe Na warsztat wziąłem swój stary model mana z kabiną XXL i zacząłem przeróbki. Na początku odciełem źle umiejscowioną imitacje lodówki (brak agregatu chłozącego) i umiejscowie ją tak jak powinno być, agregatu nie będe dorabiać bo i tak będzie niewidoczny pod dolną leżanką. Później obniżyłem dach. Przednią ściane z szybą plus dodatkowy zbiornik może uda mi się załatwić gotowe od modelu z niskim dachem, dzięki uprzejmości kolegów Pawła z forum i Jacka z poza forum. Finalnie model powinien wyglądać mniejwięcej tak: Quote Share this post Link to post Share on other sites
dan-720 0 Posted December 23, 2012 Na szczęście nie ma 5 osi xD bardzo chciałbym zobaczyć jak zrobisz tego MANa ;) Jakby co mam zdjęcia jak zrobić okablowanie wiec wystarczy poprosić Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzacek1841 0 Posted December 23, 2012 spoko, widziałem twój tunel silnika w kabinie torpedy Ps: zobacz! fikcyjna ciężarówka! hehe pozdrawiam i życzę miłych świąt Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yakuza 0 Posted December 24, 2012 Ciekawie się zapowiada z tym Manem P.S. Cóż to za pokrak ? jakim cudem to jeździ ? Masz więcej info tym pokraku ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
madon 0 Posted December 24, 2012 Ciekawie się zapowiada z tym Manem P.S. Cóż to za pokrak ? jakim cudem to jeździ ? Masz więcej info tym pokraku ? Pewnie jeździ tak samo jak i to: http://www.motofakty.pl/artykul/rekordowa-pompa-do-betonu-od-scanii.html Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt Bożego Narodzenia i Do siego Roku 2013!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmroczko 13 Posted December 25, 2012 Witam serdecznie! Całkiem spoko ta fikcyjna ciężarówka, Dzacek! Pomożemy! A na razie życzę powodzenia w budowie i do zobaczenia/usłyszenia Paweł Quote Share this post Link to post Share on other sites
Yakuza 0 Posted December 25, 2012 Przykładowa Scania to rozumiem 3 osie skrętne, 4 napędowe... A ta ze zdjęcia ? ma 3 skrętne czy 3 napędowe i pomiędzy jedną napędową ma skrętne ? Dziwnie to wygląda, te środkowe koło wprowadza w błąd.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bredzio 0 Posted December 25, 2012 Podobnie jak madon Pewnie jeździ tak samo jak i to:http://www.motofakty.pl/artykul/rekordowa-pompa-do-betonu-od-scanii.html dorzucam od siebie jeden z bardziej pokręconych pojazdów, tym razem na bazie Mercedesa. http://www.autowp.ru/pictures/mercedes-benz/actros/autowp.ru_mercedes-benz_actros_7660_14x8_bronto_skylift_f_112_hla_2.jpg Powodzenia i czekam na dalsze postępy przy budowie i modyfikacjach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzacek1841 0 Posted December 26, 2012 Okazało się że jak dach jest niżej położony, to musi być troche dłuższy, i zaczęły się schody z wydłużaniem i poszeżaniem wiele nie zdziałałem, ale wieczorem wyjeżdżam więc na razie pokaże ile zrobiłem, i w wekend postaram się popracować nad dachem Pozdrawiam Jacek Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmroczko 13 Posted December 26, 2012 No widzę, że szalejesz chirurgicznie - a czego używasz do szpachlowania? Powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzacek1841 0 Posted December 26, 2012 na razie używam Pawłowego wynalazku nitro-polistyrenowego hehe z przednią ścianą sobie poradziłem, ale ta szyba od bacowego MANa by sie przydała w dalszych pracach, do tego spojlery z dachu i zbiornik paliwa Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmroczko 13 Posted December 26, 2012 To jest dobry towar! I tani! A o części się nie bój, wszystko w drugim tygodniu stycznia załatwimy. Pozdrawiam Paweł Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dzacek1841 0 Posted December 24, 2013 Mała aktualizacja ;) Powolutku do przodu Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmroczko 13 Posted December 25, 2013 Cześć! Patrz, praktycznie rok się w tym wątku nie odzywałeś! Niestety obrazków nie widzę, spróbuj to naprawić. Poza tym, jeśli można, cały czas czekam na te zdjęcia dla mnie, które mi obiecałeś! Życzę powodzenia w budowie, wesołych Świąt i do usłyszenia Paweł Quote Share this post Link to post Share on other sites
scania v8 0 Posted December 28, 2013 Witam czekam na dalszą prace przy modelu wrazie co mam dużo części do mana pozdrawiam powodzenia;) Quote Share this post Link to post Share on other sites