kowal76 24 Posted June 6, 2013 Witam, Mam zapytanie do kolegów . Co jest powodem powstawania tak jakby "skórki pomarańczy" po malowaniu aero. Maluję aero bez reduktora używając gazu pędnego z butli. Podkład to Vallejo Air a farba Pactra. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Przemo1CK 0 Posted June 15, 2013 Czołem Kup A0 z pactry - rozcieńczalnik, ewentualnie wodą, lub wódką i po kłopocie. Pactra ma dość "gruby" pigment. Dlatego ziarenka wychodzą. Malowałem i na niskich ciśnieniach i na wysokich i aero za 5 dych i takim za tysiaka i podobna sytuacja. Pactry się po porstu trzeba nauczyć Powodzenia w dalszych pracach ( zainwestuj w kompresor, jak planujesz się zająć modelarstwem na dłużej, zwróci się koszt w robocie) Pozdrawiam Przemo Quote Share this post Link to post Share on other sites
kowal76 24 Posted June 16, 2013 Dzięki za radę . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert Ostrowski 0 Posted June 22, 2013 Grzesiek nie wiem czy Ci juz mówiłem ale rozciencz leveling thinerem z gunze /pactre/ sporo tanszy od pactrowego a o niebo lepszy przyda ci sie do olejnych MM i humbroli a najlepiej nie inwestu w pactrę Quote Share this post Link to post Share on other sites
kowal76 24 Posted June 23, 2013 Grzesiek nie wiem czy Ci juz mówiłem ale rozciencz leveling thinerem z gunze /pactre/ sporo tanszy od pactrowego a o niebo lepszy przyda ci sie do olejnych MM i humbroli a najlepiej nie inwestu w pactrę Robert dzięki już mówiłeś ale jeszcze nie zakupiłem tego leveling thinera. Dziś malowałem Vallejo Air Aluminium i jest to samo , może to wina samego aerografu ?. Jest to starszy aerograf Aztek A 220 z bodajże 1999 roku , dostałem go od kolegi z forum za co jestem niezmiernie wdzięczny. Chyba na początek i naukę malowania aero taki wystarczy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
kowal76 24 Posted June 25, 2013 Jeszcze mam pytanie , jaki jest czas schnięcia farbki Vallejo Air Aluminium ?. Model już dwa dni po malowaniu a jakiś taki dziwny. Tak jakby był jakąś gumą pokryty . Quote Share this post Link to post Share on other sites