artoor_k 0 Posted December 7, 2013 Cześć, Pospamuję trochę kolejnym wymysłem ,czyli dwunożnym czołgiem Metal Gear Rex z serii gier Metal Gear Solid. Model jest żywiczny ,w stu procentach garage kit ,co widać na częściach. Na wielu z nich są bąble oraz rysy , lecz nic z czym szpachla gunze oraz pilniki nie dałyby sobie rady. Stwierdziłem ,że jakikolwiek transport tego olbrzyma (jest go kawałek) mógłby doprowadzić do uszkodzeń więc pomyślałem że zrobię go "pozowalnego". Odkopałem więc pudełko z elementami robocika... ...zakupiłem najtańsze możliwe LEGO (aczkolwiek tyle w tym LEGO co kot napłakał) z kilkoma "zawiasami kulowymi" (nie wiem jak inaczej to nazwać)... ...połączyłem z elementami Rexa... ...a rezultat był następujący: Trochę detali i wzmocnień i będzie można malować Quote Share this post Link to post Share on other sites
artoor_k 0 Posted December 7, 2013 Mały updejt... Zrobiłem ruchome "stopy": Dodałem "ostrogi": Zmieniłem wyrzutnie granatów dymnych, w oryginale były to żywiczne kołki: Na koniec całościowa fotka z klejem CA dla porównania Quote Share this post Link to post Share on other sites
Constructor 2 Posted December 22, 2013 Gdzie go kupiłeś !? Quote Share this post Link to post Share on other sites
artoor_k 0 Posted December 22, 2013 Z drugiej ręki od kolekcjonera z Polski. Pojawiają się na ebayu aczkolwiek rzadko. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Constructor 2 Posted December 24, 2013 No to super, to sobie mogę chcieć i nie mieć Quote Share this post Link to post Share on other sites
artoor_k 0 Posted December 25, 2013 Z tym żywicznym może być problem. Kotobukyia wypuściła w tym roku wersję w skali 1:100 i tego kupisz bez problemu z sklepach za granicą lub na ebayu. Ponadto jest wersje firmy ThreeA w skali 1:48, świecącego itp ale ta zabawka kosztuje już ponad dwa tysie Quote Share this post Link to post Share on other sites
artoor_k 0 Posted December 26, 2013 Czołem, Postęp niewielki bo brakło mi farby bazowej ale coś tam zrobiłem. Jak pomaluję resztę elementów na kolor bazowy to nałożę kanciaste zielone plamy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Constructor 2 Posted December 29, 2013 Zrób Vulcany odsłonięte Quote Share this post Link to post Share on other sites
Desaxe 0 Posted December 29, 2013 bardzo fajna zabawka, taka w klimatach TAU z Wh40k Quote Share this post Link to post Share on other sites
szary 0 Posted December 29, 2013 Ładnie to wygląda, tylko snejka ze stingerem brak Quote Share this post Link to post Share on other sites
artoor_k 0 Posted December 30, 2013 Zrób Vulcany odsłonięte Może się nie znam, ale one są teraz zasłonięte? bardzo fajna zabawka, taka w klimatach TAU z Wh40k Zabawka faktycznie fajna ,ale jakość części "z pudła" tragiczna. No ale już jestem na przedostatniej prostej Ładnie to wygląda, tylko snejka ze stingerem brak Hmmm...komandos w 1:72? Może któryś z kolegów od pancerki będzie miał Quote Share this post Link to post Share on other sites
artoor_k 0 Posted December 30, 2013 Udało mi się skończyć dziś kamuflaż. Teraz wash i cała reszta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Constructor 2 Posted December 31, 2013 Chodziło mi o zdjęcie przednich osłon z Vulcanów. W MGS4 było to bardziej widoczne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JACER 0 Posted January 7, 2014 Ryjek ma zadziorny Camo fajne! Quote Share this post Link to post Share on other sites
artoor_k 0 Posted January 30, 2014 Tak nagle wyszło ,że koniec. Spektakularnie nie było i nie będzie raczej. Zapraszam do GALERII Quote Share this post Link to post Share on other sites