ariel007 2 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Opis samolotów: Po polsku: http://pl.wikipedia.org/wiki/Grumman_A-6_Intruder Po angielsku: http://en.wikipedia.org/wiki/Grumman_A-6_Intruder Oba modele sklejane i malowane razem - tak miało być szybciej a naprawdę było wolniej. Malowane farbami Gunze C plus zabawy z solą. Dodatki: żywiczne fotele, dajniki ciśnień i inne czujniki i anteny, przewody hydrauliczne. PS. Szklarnia w tych modelach nie wyszła mi zbyt dobrze... albo zbliżenia dałem za duże Grumman A-6E Fighter pukes make movies, bomber pilots make history! pudełko: oryginał (malowanie CAG 1977 rok): model: Grumman EA-6A Electric Intruder pudełko: oryginał (nietypowe jak na wrzesień 1978 rok malowanie - baza Kadena, Japonia): model: Quote Link to post Share on other sites
dzidas71 6 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Fajny, tylko kabinka trochę słabo, nierówno pomalowana. Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Co one takie w ciapki? Pieguski? Quote Link to post Share on other sites
M.Durant 0 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Co one takie w ciapki?Pieguski? Się wyeksploatował. Ogólnie przyjemnie się ogląda Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Trochę mi te ślady po soli nie pasują. Gdyby nie one modele wyglądałyby lepiej. Ale i tak są bardzo ładne. Podoba mi się efektowne brudzenie. Quote Link to post Share on other sites
spiton 177 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Ślady eksploatacji zwłaszcza na drugim są rewelacyjne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo mi się oba intrudery podobają! Quote Link to post Share on other sites
Sławekb 28 Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 Ramka owiewki troszeczkę nie teges......ale ogólne wrażenie baaaaaardzo pozytywne Quote Link to post Share on other sites
pepociufakers 87 Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Jak dla mnie bomba! Kawał dobrego modelarstwa. Jeśli chodzi o A-6E to wg. mnie najładniejsze malowanie z tego zestawu fujimi. ps. Jeśli chodzi o 1:72 to chyba nikt już nie przebije fujimi innym intruderem , podejrzewam, że i zapowiadany trupeter nie będzie lepszy(a napewno nie jeśli chodzi o delikatność lini podziałowych) . Quote Link to post Share on other sites
Mikele 16 Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Jest bombowo, zwłaszcza te ślady eksploatacji robione na sól, co to jakieś kontrowersje budzą. Taki efekt w tej skali to materiał na podwójny szacun. Quote Link to post Share on other sites
Under B 0 Posted January 12, 2015 Share Posted January 12, 2015 Chciałbym zobaczyć, jak na żywo taki model wygląda Quote Link to post Share on other sites
Marcin Witkowski 102 Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Makro pokazuje pewne niedociągnięcia, ale ogólny odbiór zdecydowanie pozytywny. Modele, na zdjęciach prezentujących całą sylwetkę, można wziąć za 48mki. Bardzo fajnie udało Ci się oddać efekt śladów eksploatacji, jakie powstają na pokładowych samolotach Quote Link to post Share on other sites
ariel007 2 Posted January 13, 2015 Author Share Posted January 13, 2015 Dziękuję bardzo za pozytywne i negatywne oceny mojej pracy. Za pozytywne dziękuję a negatywy biorę na klatę. Makro jest zawsze bezlitosne. Te problemy z oszkleniem wyszły IMHO w chwili gdy lakierowałem model pędzlem (przed kalkami) - lakier błyszczący musiał podciec pod maski i potem to już poszło dalej samo. Te 2 modele robiłem od kwietnia i wiele razy miałem chęć zrobić im "Ostatni lot Intrudera". PS. Ponad miesiąc nie czytałem forum i jak teraz się przebijam przez wątki to okazuje się że w krainie smoka też szalała sól. Quote Link to post Share on other sites
spiton 177 Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Sól nie sól, ważne, że jak patrze na ten "szary intruder" to widzę prawdziwy samolot !!!!!!!! Trochę Ci zazdroszczę, że Ci tak fajnie to wyszło ! ,-)) Quote Link to post Share on other sites
mig 293 Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Ogólnie oba modele robią pozytywne wrażenie. _________________________________________________________________________________ Na warsztacie: MiG-21 Bis - Zvezda + blachy Part + fotel - Pavla + Pitot Master Model 1/72 Quote Link to post Share on other sites
PabloA 18 Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Tak jak pisali poprzednicy malowanie owiewki trochę nie wyszło ale jak dla mnie nie psuje to efektu, świetnie się oba modele prezentują. Co do śladów eksploatacji to jak dla mnie są w sam raz i rzeczywiście patrzy się jak na prawdziwy samolot Gratuluję! Quote Link to post Share on other sites
Moses 288 Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Wspaniały duet, tak modele jak i same maszyny. Do pełni szczęsćia brakuje tylko EA-6B Prowlera Quote Link to post Share on other sites
spiton 177 Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 O tak ! Prowler by się przydał, zwłaszcza, że to też był straszny brudas !! Quote Link to post Share on other sites
ariel007 2 Posted January 15, 2015 Author Share Posted January 15, 2015 Jasnowidze jacyś czy co? Właśnie teraz zaczynam robić EA-6B Quote Link to post Share on other sites
Moses 288 Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 Dawaj warstat! Quote Link to post Share on other sites
PabloA 18 Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Dawaj warstat! Zgadzam się, też chcę zobaczyć warsztat, tym bardziej że u mnie na półce również czeka Prowler z Hasegawy także czekam na postępy z budowy w odpowiednim dziale i nie przyjmuję odmowy Quote Link to post Share on other sites
ariel007 2 Posted January 16, 2015 Author Share Posted January 16, 2015 Auć, bolało Co do warsztatów to... na modele mam jakieś 1-1,5 h dziennie max - robienie zdjęć i całe opracowanie (tekst+ foto) ograniczy mi ten czas IMHO o ok. 50%. Obiecuję że przemyślę i spróbuję, lampki do foto sobie nowe kupiłem, muszę tylko zrobić stały plan fotograficzny. Na razie i tak powycinałem tylko wszystkie el. i patrzę co odciąć a co dodać bo mój Prowler będzie z 2007 (VAQ-135, 05-2007, USS Nimitz, Persian Gulf). Quote Link to post Share on other sites
GIUSEPPE 0 Posted January 17, 2015 Share Posted January 17, 2015 Fajne modele, świetne malowanie. Gratuluje. Quote Link to post Share on other sites
duju69 1 Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Mi się podoba bardzo, ślady eksploatacji są bardzo realne. Dodaj tylko wspólne zdjęcie i będzie ok Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts