RAV 133 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 F-16D Block 32 nr 86-0041, służący w zespole akrobacyjnym USAF Thunderbirds w sezonach 1992-2008. Pilot: Capt. Matt "Byrdman" Byrd. Technicy: TSgt Mike King i SrA. Rodney "Frenchy" LeBlanc. Zestaw: HobbyBoss 1/72. Piloci z F-16 Revella. Model zbudowany przez Gucia z moją pomocą (malowanie, kalkomanie). Wątek z początkiem budowy: tutaj. Potem Gucio zajął się "Jedenastką", a rozgrzebany F-16 leżał odłogiem. Kontynuowałem budowę, ponieważ zaczęły się trudniejsze operacje: korekta statecznika pionowego, dorabianie brakujących elementów, część malowania i kalki, które okazały się dość kruche i niezbyt dopasowane - trzeba je było mocno retuszować. Mimo, że model jest z serii prostych w budowie, to żeby uzyskać z niego coś przypominającego F-16, trzeba włożyć dużo pracy. Nie dla początkujących. Quote Link to post Share on other sites
Adamo722 93 Posted June 2, 2015 Share Posted June 2, 2015 Model spoko pochwały się należą Guciowi za sklejenie. Moje pierwsze modele na pewno nie osiągnęły takiego poziomu GRATULUJĘ Quote Link to post Share on other sites
Desaxe 10 Posted June 6, 2015 Share Posted June 6, 2015 Ładny model czyścioch jest w tym wypadku absolutnie jedyną opcją według mnie Quote Link to post Share on other sites
mig 290 Posted June 7, 2015 Share Posted June 7, 2015 Model bardzo ładny. __________________________________________________________________________________________ Na warsztacie: MiG-21MF - R.V.Aircraft 1/72 Quote Link to post Share on other sites
Paluchtomcio 0 Posted June 8, 2015 Share Posted June 8, 2015 Ładny model. Sam teraz robie f-16 tyle że block 52+ w malowaniu z Łasku. Mój też jest w wersji dwumiejscowej czyli D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts