sushi79 2 Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 Witam. Rozpocząłem prace nad nowym modelem ,nazwałem go "Tiger" bo będzie zawierał jak można się domyśleć grafikę z tym pięknym kotem. Do tego model posłuży mi Scania r730 v8 Streamline . Prace zacząłem od zrobienie ramy oraz zbiorników a także uchwytu na adblue. W tym model jak w każdym poprzednim będę starał się zrobić jak najwięcej sam, nie korzystając i elementów z pudła. pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Marak 53 Posted November 28, 2015 Share Posted November 28, 2015 To siadam i podziwiam. Quote Link to post Share on other sites
tomeka6 0 Posted November 29, 2015 Share Posted November 29, 2015 No rama jak wykle kunsztowna . To chyba nie ten "Tiger", o ktorym mysle? Quote Link to post Share on other sites
sushi79 2 Posted November 29, 2015 Author Share Posted November 29, 2015 Tomku, trochę zapożycze z tego Tigera o którym myslisz:) Quote Link to post Share on other sites
sushi79 2 Posted December 8, 2015 Author Share Posted December 8, 2015 Witam. Kolejna mała aktualizacji z prac,jak już pisałem wcześniej chce zrobić jak najwięcej sam.. zrobiłem baki i zacząłem prace nad mostem.. Quote Link to post Share on other sites
tomeka6 0 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Quote Link to post Share on other sites
Marak 53 Posted December 11, 2015 Share Posted December 11, 2015 Fajnie Ci to idzie. Butle zwijałeś, czy wykorzystałeś jakieś gotowce? Quote Link to post Share on other sites
sushi79 2 Posted December 12, 2015 Author Share Posted December 12, 2015 Dzięki Panowie za jakikolwiek odzew,czasem zastanawiam się czy jest sens wstawiania prac na to forum. Widzę że od dłuższego czasu większe uznanie mają model wyciągnięte z pudła i czysto sklejone ,niż te w których próbujemy coś samemu zrobić a nie używać gotowca. No ale nie każdemu musi się to podobać. Znając życie to pewnie większość patrząca się na taką że robotę mówi"a niby co w tym trudnego,jakaś rama, czy coś innego" Marak butle robię z rurki ,przycinam ja na odpowiednią długość po czym z każdej strony doklejam płytę o grubości 2mm i szlifuje tak aby uzyskać taki pól okrąg .. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hamman 0 Posted December 12, 2015 Share Posted December 12, 2015 fajny sposób na uzyskanie kształtów butli Quote Link to post Share on other sites
Mikele 16 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 ... Popatrz na ilość wejść do tematu - 8 wpisów, niemal 800 wyświetleń, na brak zainteresowania raczej nie masz co narzekać Robota bombowa - wygląda na maszynową, więc jeśli rzeźbione w rękach tym większy szacun. I jak Cię customowe klimaty w ciężarówkach kręcą to może cos takiego w przyszłości: Działaj dalej i nie mazać się. Quote Link to post Share on other sites
Mark666 0 Posted December 13, 2015 Share Posted December 13, 2015 sushi a co mamy pisać . Przecież nie będziemy nabijać postów i ohać i achać !. Jesteś mistrzem i tyle. Działaj dalej a my po wcześniejszym zażyciu relanium będziemy podziwiać . Quote Link to post Share on other sites
Coppercat 17 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 sushi a co mamy pisać . Przecież nie będziemy nabijać postów i ohać i achać !. Jesteś mistrzem i tyle. Działaj dalej a my po wcześniejszym zażyciu relanium będziemy podziwiać . Nic dodać, nic ująć Quote Link to post Share on other sites
sushi79 2 Posted December 14, 2015 Author Share Posted December 14, 2015 Hehe, dzięki Panowie, takiego kopa mi było trzeba, więc działam dalej. Quote Link to post Share on other sites
Diobeu 0 Posted December 14, 2015 Share Posted December 14, 2015 Działaj, działaj, patrzymy z ciekawością. Quote Link to post Share on other sites
sushi79 2 Posted December 18, 2015 Author Share Posted December 18, 2015 Witam. Trochę podłubałem ostatnio i tak mi to dalej wychodzi.. nie wiem jak to fachowo się nazywa ,usunąłem mocowania mostu.. zrobiłem nowe trochę okablowania.. zakleiłem oryginalne mocowania błotnika .. i całość.. Quote Link to post Share on other sites
Coppercat 17 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Super Tak trzymaj .... Quote Link to post Share on other sites
Marak 53 Posted December 18, 2015 Share Posted December 18, 2015 Pięknie to rzeźbisz. Możesz się pochwalić jak robisz Cardany. W moim jest ok. 12 szt i ciągle myślę, czy piłować z plastiku, czy wygiąć z blaszek. Quote Link to post Share on other sites
Grubyjg 0 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Pięknie to wygląda, tylko czy na poduchach niema szwu przypadkiem? Quote Link to post Share on other sites
Coppercat 17 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Pięknie to wygląda, tylko czy na poduchach niema szwu przypadkiem? Sokole Oko Faktycznie coś tam jest Sushi to linia podziału, czy tylko ślad po niej Quote Link to post Share on other sites
sushi79 2 Posted December 19, 2015 Author Share Posted December 19, 2015 Panowie chce was uspokoić ,na poduchach nie będzie widać nawet odrobiny szwy Quote Link to post Share on other sites
Coppercat 17 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Tak też myślałem Ale o czymś trzeba pisać. Żeby nie było, że brak zainteresowania ..... bo projekt zacny Quote Link to post Share on other sites
Grubyjg 0 Posted December 19, 2015 Share Posted December 19, 2015 Tak też myślałem Ale o czymś trzeba pisać. Żeby nie było, że brak zainteresowania ..... bo projekt zacny Dokładnie tak, a jak czasem coś się przegapi to można jeszcze przed malowaniem poprawić. Quote Link to post Share on other sites
sushi79 2 Posted February 2, 2016 Author Share Posted February 2, 2016 Witam. Chciałbym Wam pokazać co w ostatnim czasie poczyniłem z model ,za dużo tego nie ma ale zawsze coś... dorobiłem poprzeczkę mocująca silnik,nowe mocowania nadkoli,pomalowałem ramę ,zbiorniki oraz nadkola .... pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Grubyjg 0 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Czemu tak mało zdjęć? Ładnie to wygląda, ale tylko apetytu narobiłeś. Quote Link to post Share on other sites
sushi79 2 Posted February 11, 2016 Author Share Posted February 11, 2016 Witam.kilka kolejnych zdjęć z budowy... panele boczne... tylny panel na oświetlenie oraz pierwsze kalki... pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts