kowal76 208 Posted June 7, 2016 Author Share Posted June 7, 2016 Chyba jednak maski, próbowałem jeszcze z tymi pasami i nic z tego. Pasy się rwą, albo jak całe odeszły od papierka to zwijają :(. Może coś żle robię ale już mi się nie chce z tym użerać. Quote Link to post Share on other sites
djjanki81 0 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Chyba jednak maski, próbowałem jeszcze z tymi pasami i nic z tego. Pasy się rwą, albo jak całe odeszły od papierka to zwijają :(. Może coś żle robię ale już mi się nie chce z tym użerać. A może warto spróbować kalkomanie BOA decals cena 6 euro Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 12, 2016 Author Share Posted June 12, 2016 Chyba jednak maski, próbowałem jeszcze z tymi pasami i nic z tego. Pasy się rwą, albo jak całe odeszły od papierka to zwijają :(. Może coś żle robię ale już mi się nie chce z tym użerać. A może warto spróbować kalkomanie BOA decals cena 6 euro Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka A gdzie je można zakupić ?. Ja na portalach zagranicznych nigdy nie kupowałem. Edit Są w WW model i połowę tańsze niż te z Techmodu. Zamówiłem i zobaczymy jak będzie . Dzięki Quote Link to post Share on other sites
djjanki81 0 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 Chyba jednak maski, próbowałem jeszcze z tymi pasami i nic z tego. Pasy się rwą, albo jak całe odeszły od papierka to zwijają :(. Może coś żle robię ale już mi się nie chce z tym użerać. A może warto spróbować kalkomanie BOA decals cena 6 euro Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka A gdzie je można zakupić ?. Ja na portalach zagranicznych nigdy nie kupowałem. Edit Są w WW model i połowę tańsze niż te z Techmodu. Zamówiłem i zobaczymy jak będzie . Dzięki http://www.ww-model.pl/index.php?p12971,boa-14480-kalkomania-il-62-m-pll-lot napisz do nich a sprowadza dla Ciebie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 12, 2016 Author Share Posted June 12, 2016 No były jako dostępne, więc chyba są. Jak nie to poczekam. Quote Link to post Share on other sites
tombie01 68 Posted June 12, 2016 Share Posted June 12, 2016 jeszcze nie mam odpowiedzi w sprawie maski ale jutro będę monitował Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Dotarły do mnie nowe kalki firmy BOA. Jestem w trakcie nakładania i muszę powiedzieć, że są o wiele lepszej jakości niż poprzednie Techmodu. Nic się nie rwie i można spokojnie pasować duże kalki na powierzchni kadłuba. Na razie położyłem tylko największe i poczekam jak dobrze wyschną, aby kłaść następne. Bardzo dobrze reagują na płyn zmiękczający i ładnie się układają. Z Techmodowskich kalek wykorzystałem pasek niebieski przed kabiną, bo ten z BOA jakoś nijak nie pasował. Trzeba będzie też sztukować przy podstawie statecznika pionowego. Także maski do malowania chyba nie będą potrzebne. created by picasa2html.com created by picasa2html.com Quote Link to post Share on other sites
milczacy 70 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 I super Ja też bardzo sobie chwalę BOA. Jedynie czasami kolory się na nich rozjeżdżają. Wkrótce chyba koniec warsztatu :-) Quote Link to post Share on other sites
luckyLUKE 4 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Elegancko :-) Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Jeszcze trochę zostało do zrobienia między innymi jakieś brudzenie, czy łosz w niektórych miejscach. Jednak wszystko zmierza ku końcowi . Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Dalszy ciąg nakładania kalek. Niestety zepsułem napisy POLSKIE LINIE LOTNICZE :(. Pytanie do kolegów, czy może posiada ktoś takowe w sakli 1/144 ?. Jeśli by ktoś posiadał i są mu nie potrzebne to chętnie odkupię. Jeśli nie to znów będzie trzeba zamówić kalkomanie . created by picasa2html.com Quote Link to post Share on other sites
em 21 Posted June 19, 2016 Share Posted June 19, 2016 Dwie uwagi, bardziej do producenta kalkomani. Panel antyodblaskowy pod oszkleniem kabiny mial zupelnie inny kształt .Litera ,,L,, na lewej stronie kadłuba zaczynała sie na drzwiach , nie na kadłubie poza otworem przednich drzwi pasazerskich Na stateczniku pionowym kolor niebieski wchodził od kadłuba do 1/5 wysokosci krawedzi natarcia Krawedzie natarcia skrzydeł były metaliczne do łaczenia ze kadłubem Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 19, 2016 Author Share Posted June 19, 2016 Ten panel jest z zestawu Tachmodu i wygląda o niebo lepiej niż ten z BOA. Co do litery L to chyba jednak zaczynała się poza obrysem drzwi. Przynajmniej tak widać na zdjęciu które posiadam. Co do statecznika to za bardzo nie wiem o co Ci chodzi ?. Krawędzie są metaliczne do łączenia z kadłubem ale przy kadłubie się zwężają. Zasugerowałem się zdjęciami rosyjskich Iłów. Jest to proste do poprawki. Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 Koledzy mam takie pytanie, czy kalki mogą leżeć na modelu bez końcowego lakieru kilka dni i nic im nie będzie ?. Pytam bo zamówiłem kalki z brakującym napisem i poczekam troszku na przesyłkę. Quote Link to post Share on other sites
Mikele 16 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Możesz przecież położyć błysk na to co masz, i na niego dopiero dodać brakujące kalki A odpowiadając na Twoje pytanie - nic im się strasznego stać nie powinno, ale lepiej dmuchać na zimne ;) Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 Oki, tak pytam tylko . Szkoda by było aby się coś stało. Chociaż po namaczaniu w płynie to aż wgryzły się w plastik. Quote Link to post Share on other sites
milczacy 70 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Mogą leżeć. Najlepiej oczywiście model czymś zakryć/osłonić aby nie łapał w tym czasie kurzu. U mnie dość często model po nałożeniu kalek czekał na lakier - w szafce. Quote Link to post Share on other sites
karambolis8 60 Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Jak kalki po płynach trochę podeschną to tylko dobrze im zrobi. Jak się za szybko kładzie lakier, to potem na kalkach pojawiają się pęknięcia w formie pajęczynek. Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 20, 2016 Author Share Posted June 20, 2016 Dzięki za odpowiedż . Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 22, 2016 Author Share Posted June 22, 2016 Czekam na brakujące kalki, więc skleiłem sobie podwozie w całość. created by picasa2html.com Quote Link to post Share on other sites
em 21 Posted June 22, 2016 Share Posted June 22, 2016 Przemaluj ,,lage,,- tylną podpore z kołam, na metaliczny. Huby od kół na radome tan lub srebrny. Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 22, 2016 Author Share Posted June 22, 2016 Przemaluj ,,lage,,- tylną podpore z kołam, na metaliczny. Huby od kół na radome tan lub srebrny. Dzięki za podpowiedż . Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 25, 2016 Author Share Posted June 25, 2016 Brakujący napis "Polskie Linie Lotnicze" już jest. Teraz pozostał łosz i jakieś lekkie brudzenie. created by picasa2html.com Na klapach już położyłem szarego łosza. created by Quote Link to post Share on other sites
jureczek 33 Posted June 25, 2016 Share Posted June 25, 2016 Śliczna bestia Quote Link to post Share on other sites
kowal76 208 Posted June 25, 2016 Author Share Posted June 25, 2016 Śliczna bestia Dzięki . Mam pytanko co do łosza. Wcześniej ktoś napisał, że łosz na pasażerach najlepiej tylko położyć na skrzydłach i silnikach ?. Zastanawiam się, czy tak właśnie zrobić, czy może jednak po całości ?. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts