karambolis8 47 Posted June 2, 2016 To jutro przypomnijcie ;) Share this post Link to post Share on other sites
jankes 0 Posted June 2, 2016 Ja na dzisiaj mam dość klikania, dobrze ze mam urlop ;) i mogę sobie spokojnie w wolnych chwilach dłubać. U mnie im starsze posty tym mniej dostępnych zdjęć. Share this post Link to post Share on other sites
milczacy 17 Posted June 2, 2016 U mnie im starsze posty tym mniej dostępnych zdjęć. To chyba ogólna zasada/przypadłość. Ja akurat lotnictwo zacząłem robić od samego końca i wręcz co kilka wierszy była galeria bez zdjęć. Szkoda, bo wiele tematów było naprawdę z potencjałem. Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 2, 2016 Mam pytanie: w przypadku gdy nie uda mi się rozpoznać skali albo producenta (a czasami nawet samolotu, tacy artyści też się zdarzają) - co wpisywać w polach? Zostawiać je puste? Na razie zaznaczam je na czerwono i ???, ale mogę to pozmieniać. Share this post Link to post Share on other sites
milczacy 17 Posted June 2, 2016 Ja też daję pytajnik i zaznaczam na czerwono. Liczę na to, że jakiś "magik" odszyfruje te tajemnice. Share this post Link to post Share on other sites
karambolis8 47 Posted June 3, 2016 Hej. Mam nadzieję, że to pomoże przy pracy z excelem googla. Nic lepszego nie wymyśliłem. Numery linii się zgadzają. karambolis8/galerieLotnicze.html Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 3, 2016 Dociągnąłem dziś do 900, ale chyba dobre 100 galerii wywaliłem, bo były bez zdjęć. Teraz to chyba już większość jest taka, a mało który link ma zdjęcia. Share this post Link to post Share on other sites
karambolis8 47 Posted June 3, 2016 A ten plik z linkami co zrobiłem to pomaga jakoś? Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 3, 2016 Początkowo tak, ale potem jednak okazało się, że przeskakiwanie między zakładkami przeglądarki żeby usunąć dany wiersz i potem odszukiwanie miejsca gdzie skończyłem na tej liście, jest trochę męczące, więc wróciłem do pracy tylko w Excelu. Chyba nie da się zrobić tego wygodniej. Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 4, 2016 Pytanie do autora, czy zrobi coś w kwestii zdjęć, czy galeria do usunięcia? viewtopic.php?f=64&t=35023 Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 5, 2016 Dobiłem do pozycji 1200, po drodze wywalając z kilkaset pustych galerii. Jest z tym trochę roboty. Share this post Link to post Share on other sites
karambolis8 47 Posted June 6, 2016 Wywaliłeś tą moją galerię ze spisu? Zdjęcia zaraz naprawię. Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 11, 2016 Doszedłem do 1500. Z tego co widzę to z początkowej ilości chyba ok. 3400 galerii zostało 2565. Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 13, 2016 Pytanie do autora, czy to F-15A czy C? viewtopic.php?f=64&t=24740 Share this post Link to post Share on other sites
karambolis8 47 Posted June 13, 2016 Ale staroć Można oznaczyć jako C. Choć nie wiem, czy wtedy byłem świadom istnienia takich wersji Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 13, 2016 Ale ładnie zrobiony, mimo wszystko. Może pomyśl tylko o poprawieniu zdjęć, żeby nie było miniatur tylko normalne. Share this post Link to post Share on other sites
karambolis8 47 Posted June 13, 2016 Poprawie w wolnej chwili Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 13, 2016 Wychodzi mi, że mamy już zrobione w tej chwili 87% rekordów. Share this post Link to post Share on other sites
karambolis8 47 Posted June 14, 2016 Hej. Proszę o propozycje w jakiej formie mają być te listy galerii. Myślę, że podstawowa, to lista wg nazw, rozdzielona na skale, np w formacie Skala 1:72 [nazwa][producent][autor] ... Skala 1:48 [nazwa][producent][autor] ... Dodatkowo wygeneruję statystyki Top 10 producentów w każdej skali Liczba galerii w każdej ze skal Top 10 autorów galerii (ze względu na ilość) w każdej ze skal Ilość modeli od podstaw Proszę o wasze propozycje Share this post Link to post Share on other sites
milczacy 17 Posted June 14, 2016 Powyższa forma jest prost i czytelna. Podział na skale mi odpowiada. Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 14, 2016 Też uważam że tak wystarczy jak napisałeś. A może jeszcze zrobić listę posortowaną według autorów? Share this post Link to post Share on other sites
karambolis8 47 Posted June 14, 2016 Lista wg autorów jest w portfolio i w profilu usera "pokaż wszystkie tematy użytkownika". Nie wiem czy jest sens dublować. Share this post Link to post Share on other sites
Markuz 38 Posted June 14, 2016 Też mi się wydaje, że taki układ jest jasny i klarowny. A tak przy okazji mam pytanie. Jak sobie poradziliście z tzw. "przepakami"? Wpisujecie nazwę producenta z pudła czy rzeczywistego producenta modelu? Share this post Link to post Share on other sites
Solo 252 Posted June 14, 2016 Ja zawsze z pudła - model jest danego producenta, a czyje to są wypraski to już można sieci sprawdzić. Inaczej mógłby zrobić się bałagan. Share this post Link to post Share on other sites