Hamman 0 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 fajnie to wygląda Quote Link to post Share on other sites
Marwaw 2 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Sieć rybacka ? Może kawałek bandaża nasączony rzadkim wikolem z dodatkiem farby akrylowej w odpowiednim kolorze? Quote Link to post Share on other sites
Hamman 0 Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 http://www.modellversium.de/galerie/15-schiffe-zivil/12644-north-sea-fishing-trawler-revell.html tu na zdjęciach widać sieć ale z czego ona jest ..... Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 4, 2017 Author Share Posted November 4, 2017 Sieć rybacka ? Może kawałek bandaża nasączony rzadkim wikolem z dodatkiem farby akrylowej w odpowiednim kolorze? Ciekawe, mogę spróbować. tu na zdjęciach widać sieć ale z czego ona jest ..... No właśnie też posiłkuję się tymi fotkami, niestety autor nie rozpisał się na temat sieci Quote Link to post Share on other sites
spiton 177 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 piękna łajba !!! Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 5, 2017 Author Share Posted November 5, 2017 Czy taka piękna to się okaże... Dopiero na fotkach zobaczyłem jak się kalki świecą Quote Link to post Share on other sites
xmald 55 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Świetnie wychodzi. Kalki w akcie desperacji zawsze możesz trochę poprawić pędzlem ;) Trzymam kciuki! Quote Link to post Share on other sites
M.A.V. 415 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 super że się ruszyło do przodu jak z bandażem się nie uda to spróbuj z pończochą Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 Sieci zrobiłem z gazy opatrunkowej, na razie przymierzona do pokładu bez dociśnięcia i doklejenia, w oryginale trochę bardziej przylega do burty. Teraz zostaje tylko dopasowanie olinowania do "drzwi" i połączenie go jakoś z siecią... będzie zabawa Quote Link to post Share on other sites
Hamman 0 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 bardzo fajnie wygląda ta sieć rybacka Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 6, 2017 Author Share Posted November 6, 2017 Fajnie że się podoba podciągnę je jakimś washem żeby nie były takie jednolite ostatecznie zmieniłem tę sieć na wersję chudszą, gdyż porównując z oryginalnymi zdjęciami zajmowała ona o wiele mniej miejsca, fotki najprędzej jutro. Quote Link to post Share on other sites
Hamman 0 Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Trochę washa napewno się przyda, będzie wyglądać jeszcze lepiej Quote Link to post Share on other sites
Marwaw 2 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Najlepiej w jakimś odcieniu szarości. Sam osobiście nie przepadam za czarnym washem, szary jest bardziej subtelny. Sieć wyszła super. Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Aktualne postępy: Na dniach dokupię jakieś koralikido tej sieci. Quote Link to post Share on other sites
Marudek 108 Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Dawno temu kleiłem taki model, ale nie był nawet w połowie tak dobry jak Twój Quote Link to post Share on other sites
M.A.V. 415 Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 dobrze jest Chociaż zawsze mogłoby być lepiej... szkoda że nie psikasz aero bo jest trochę kiepskich zacieków na nadbudówce... a i wtedy cieńsza warstwa farby by straczyła Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 8, 2017 Author Share Posted November 8, 2017 Z nadbudówką to były jaja, oryginalnie psikana aero, jednak miała swoje przygody. Będą jeszcze poprawki i ostatecznie może niedociągnięcia przykryje wash. Quote Link to post Share on other sites
M.A.V. 415 Posted November 26, 2017 Share Posted November 26, 2017 jak tam walka z rybakiem? Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 27, 2017 Author Share Posted November 27, 2017 Jak na razie prace idą cały czas do przodu, mam nadzieję, że ważna przesyłka dotrze na czas, po południu wrzucę jakieś fotki z postępów. Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 29, 2017 Author Share Posted November 29, 2017 Nosz cholera, właśnie się dowiedziałem, że figurki jednak nie dotrą może uda mi się jeszcze gdzieś indziej zamówić, ale coś czuję że szanse są marne na wyrobienie się do 30 Quote Link to post Share on other sites
piotrkur 69 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Dawaj bez pozorantów! Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 29, 2017 Author Share Posted November 29, 2017 No i pewnie tak będzie. Obecne postępy: Quote Link to post Share on other sites
Marwaw 2 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Nooo.... Olinowanie eleganckie Quote Link to post Share on other sites
Hamman 0 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 z czego wykonałeś to olinowanie? Quote Link to post Share on other sites
Kvaot 5 Posted November 30, 2017 Author Share Posted November 30, 2017 Mam nadzieję, że dzisiaj już wszystko na tip top machnę, jeszcze jakiś papier na tło muszę dorwać bo mam tylko czarny z czego wykonałeś to olinowanie? Grubsze liny z nici szewskiej, cieńsze liny to bardzo cienka żyłka Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts