pedzelek 8 Posted November 28, 2017 Author Share Posted November 28, 2017 ja bym zrobił jak na 3 str instrukcji abera,http://www.aber.net.pl/upload/pdf/7b5e12b248127fc6732dc1fbb27dfaec.pdf Super. Wszystko jak na tacy Ale to już po za konkursem upgrade. Na razie same dziurki zostaną. Quote Link to post Share on other sites
marcin70 0 Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Kurcze- pod koniec wojny Niemcy latali wszystko - wszystkim. Jak nie-zrobisz jest ok. Abstra:bip:ąc do oponentów... Blitz byl podstawowym modele ciężarówki produkowanym również przez Mercedesa ale z drewniana kabina. Opcji tego było wiele... po wojnie tez robiony wiec trzeba kontrolować tabliczki znamionowe. Niemcy używali wiele typów pojazdów wiec plandeki również mogły być z czegoś innego dopasowane na szybko. Tak wiec bez stresowo podejdźmy do tematu . Quote Link to post Share on other sites
Marcin M. 154 Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Kurcze- pod koniec wojny Niemcy latali wszystko - wszystkim. Jak nie-zrobisz jest ok. Tak wiec bez stresowo podejdźmy do tematu . I to jest dobre podejście do tematu Quote Link to post Share on other sites
pedzelek 8 Posted November 29, 2017 Author Share Posted November 29, 2017 Quote Link to post Share on other sites
marcin70 0 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Super wygląda! Quote Link to post Share on other sites
jerzype 15 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Wszystko super, tylko figurki...nie w moim guście. Twarz nie jest najgorsza ale cieniowanie munduru b słabe i niechlujne/mało subtelne, ogromny kontrast bez wyczucia wg mnie, to mają być cienie a nie plamy jasny-ciemny. Ten detal zaniża rewelacyjny poziom dioramy wg mnie. Musisz uważać by nie przesadzać z ostrością kontrastu, który jest mało subtelny. Ale to tylko moja opinia, poza tym jest naprawdę super. Quote Link to post Share on other sites
marcin70 0 Posted November 30, 2017 Share Posted November 30, 2017 Uważam ze Autor akurat nieźle maluje figurki. Biorąc pod uwagę wszystkie Jego wcześniejsze prace, to ta jest na niezłym poziomie. Wszystkie braki wrzucam na : brak czasu, nowe koncepcje malowania ( tez tak mam) lub inne problemy rożnej natury. I oceniam całość nie patrząc się w detale bo tak naprawdę w tej skali ( oprócz zdjęć) oko ludzkie nie wyłapuje większości detali...podobnie z kolorami. Wiec oglądajmy całość dzieła i cieszmy się widokiem- a jest co oglądać. P.S. Figurki powyżej 1:35 maja zupełnie inna technikę malowania jak i inny układ światłocienia. Tak wiec malując popiersie 1:10 nie zrobisz uproszczeń do skali 1:35 , a na pewno nie do 1:87. Wiec całość to kwestia interpretacji i podejścia Autora. Ja osobiscie tez maluje inaczej , ale liczy się efekt końcowy. Sorry za zadluga przemowe. Quote Link to post Share on other sites
megapol 41 Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Jak duza jest ta diorama? Quote Link to post Share on other sites
pedzelek 8 Posted December 1, 2017 Author Share Posted December 1, 2017 Jak duza jest ta diorama? wymiar z podstawką: długość -42cm. szer. -18cm. wysokość- 35cm Quote Link to post Share on other sites
megapol 41 Posted December 1, 2017 Share Posted December 1, 2017 Dzięki. Moje przeważnie mają 43x43cm. lub 36x33cm. bo takie mam gabloty, a wysokość bez znaczenia można półeczki regulować. Quote Link to post Share on other sites
pedzelek 8 Posted December 10, 2017 Author Share Posted December 10, 2017 Tak jak obiecałem pokazuję resztę zdjęć z całością (podstawka + drzewka) Quote Link to post Share on other sites
wajtok 16 Posted January 3 Share Posted January 3 Fajnie to wyszło. Podoba mi się Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts