KAMIL90 2 Posted July 22, 2018 (edited) Witam Wracam na forum z relacją z budowy pantery . Na warsztat trafił zestaw Dragon 6370 Panther G Late Production , ma to być maszyna produkcji MAN posiadająca fabryczny kamuflaż i Chciałbym ją wykonąć w miarę poprawnie metorycznie , dla tego proszę waszą pomoc. Jak na raźe postęp jest mały , złożona ogólna bryła pojazdu . Edited July 22, 2018 by Guest Quote Share this post Link to post Share on other sites
bigmodel 0 Posted July 22, 2018 Witam Wracam na forum z relacją z budowy pantery . Na warsztat trafił zestaw Dragon 6370 Panther G Late Production , ma to być maszyna produkcji MAN posiadająca fabryczny kamuflaż i Chciałbym ją wykonąć w miarę poprawnie metorycznie , dla tego proszę waszą pomoc. Jak chcesz mieć poprawny merytorycznie model, poszukaj dostępu do tej książki. zdjęcie pochodzi ze strony http://www.panzerwrecks.com W niej jest seria zdjęć tego konkretnego pojazdu, 4-5 zdjęć z zewnątrz i około 12-14 zdjęć przedziału bojowego i wieży. Pozdrawiam Jacek Quote Share this post Link to post Share on other sites
meser262 85 Posted July 22, 2018 Z chęcią popatrzę. ... maszyna produkcji MAN ... . Jeszcze bez oznaczeń - M.A.N. - Fgst.121052 ukończona 18 - września -1944 roku. ... Chciałbym ją wykonąć w miarę poprawnie metorycznie ... . Przekazana do I./SS-Pz.Rgt.Div. - Numer Taktyczny 231 d-ca.Koch Fotka "ciut" większa. "klik" Fakt w książkach jest dużo lepsza jakość. Pozdrawiam Krzysztof Quote Share this post Link to post Share on other sites
bigmodel 0 Posted July 22, 2018 Jeszcze bez oznaczeń - M.A.N. - Fgst.121052 ukończona 18 - września -1944 roku. Znalazłem na dysku 4 zdjęcia Pantery - M.A.N. - Fgst.121052 zdjęcia pochodzą z książki Nürnberg’s Panzer Factory Przekazana do I./SS-Pz.Rgt.Div. - Numer Taktyczny 231 d-ca.Koch Czyli najprawdopodobniej ta Pozdrawiam Jacek Quote Share this post Link to post Share on other sites
KAMIL90 2 Posted July 22, 2018 Dzięki za szybką odp. Jak dobrze pamięta książka ta była ostatnio dostępna w Jadarze , bedę musiał zamówić .Jak widzę po zdjęciach wstawionych przez was muszę usunąć z jarzma działa miejsca pod montaż oprzyżądowania do walki w nocy . Quote Share this post Link to post Share on other sites
krzy65siek 28 Posted July 22, 2018 Co to znaczy fabryczny kamuflaż? Kiedy zmieniono zasadę, że kamuflaż nanoszony był w jednostkach? Pozdrawiam Krzysiek Quote Share this post Link to post Share on other sites
KAMIL90 2 Posted September 8, 2018 Pora na kolejną aktualizację .Trochę podziałałem, większość oczywiście elementów z zestawu Dragona . A tak to z dodatków doszły lufa od Abera, liny Eureka, gąsienice fruilmodel oraz wieżyczka dowódcy od Panzeartu. Dojdzie jeszczę parę elementów i panterka dostanie podkład . Przepraszam za zdjęcia ale nadal pracuję nad nimi Quote Share this post Link to post Share on other sites
enten 38 Posted September 8, 2018 Jeśli mogę zasugerować to popracuj jeszcze nad wieżą. Widoczne jest łączenie największego elementu z przednią płytą wieży w jej pionowych spoinach. Quote Share this post Link to post Share on other sites
KAMIL90 2 Posted October 26, 2018 Witam ponownie , powoli do przodu.Na zdjęciach moja mała improwizacja malowania Panther z fabryki M.A.N. Zostały nałożone filtry i zacząłem tkże malować wyposażenie pojazdu , dojdą jeszcze figurki załogi . Następna aktualizacja za jakiś czas , zapraszam do oglądania i komentowania. Quote Share this post Link to post Share on other sites
smoker 6 Posted October 26, 2018 Ciekawe malowanie, fajnie się zapowiada. Quote Share this post Link to post Share on other sites
enten 38 Posted October 26, 2018 Szkoda, że nie wziąłeś mojej sugestii pod uwagę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
michal0281 30 Posted October 27, 2018 Przygladam sie i jakos nie widze o ktorym miejscu pisze "enten"? Quote Share this post Link to post Share on other sites
KAMIL90 2 Posted December 28, 2018 Zapraszam do galeri Quote Share this post Link to post Share on other sites