WujekAlice 35 Posted November 1 To ja już bym wolał Sea Hurry niż kolejny IIc, których już trochę jest. Nie mówiąc o P36, szczególnie ze stałym podwoziem. Przydałby się jakiś dobry Heinkel 112, Stukas A, może też i PZL 43, bo tego chyba nikt nie robi - kiedyś chyba Choroszy robił konwersję dla Hellerowskiego Karasia do PZL 43, ale kupę kasy kosztowało Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matys 20 Posted November 1 A tymczasem w Newsettlerze Eduarda nie ma absolutnie nic ciekawego w zapowiedziach na grudzień poza wznowieniami. Jedyna interesująca rzeczy to wspomniane wcześniej AGM-65z Brassina. Czyli MiG-21PFM obiecany na październik dopiero w przyszłym roku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mates 62 Posted November 2 No Eduard od dłuższego czasu klepie wznowienia pod różnymi wersjami i nie ma na czym oka zawiesić - dawno nie pojawiło się nic ciekawego, choć w nowej reedycji MiGa-15 fajne kamuflaże są. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Solo 256 Posted November 2 Ja to czekam na porządne eduardowskie GBU-31. I się może doczekam, w końcu na AIM-9X od nich czekałem tylko kilka lat. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Solo 256 Posted November 2 W dniu 1.11.2019 o 21:22, Matys napisał: Czyli MiG-21PFM obiecany na październik dopiero w przyszłym roku. PFM ma być w styczniu, a PF w kwietniu przyszłego roku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
radoslaw6363 12 Posted November 3 (edited) Edited November 3 by radoslaw6363 Quote Share this post Link to post Share on other sites
radoslaw6363 12 Posted November 3 https://www.britmodeller.com/forums/index.php?%2Ftopic%2F235062940-potez-25-a2b2-hispano-and-lorraine-172%2F&fbclid=IwAR0_CVSlrbxbt5yLsa_QmKpXjib8oQ_8Fw5lgijuhVCG841etepaeDfOFAo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matys 20 Posted November 7 Miał być ogłoszony w Telford, ale coś poszło nie tak i informacja pojawiła się w internecie już dzisiaj: W przyszłym roku Airfix wydaje nowego Vulcana B.2. Quote Share this post Link to post Share on other sites
WujekAlice 35 Posted November 7 Godzinę temu, Matys napisał: W przyszłym roku Airfix wydaje nowego Vulcana B.2. ☺️☺️☺️☺️ 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
WujekAlice 35 Posted November 7 No co Miraż za heheszki? Do Vulcana już się dawno przyznawałem. Poza tym i tak pewnie będę w kolejce po niego za Tobą .. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirage3 22 Posted November 8 21 godzin temu, WujekAlice napisał: No co Miraż za heheszki? Do Vulcana już się dawno przyznawałem. Poza tym i tak pewnie będę w kolejce po niego za Tobą .. A wiesz co pasuje do Vulcana ? Valiant Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirage3 22 Posted November 8 I tym sposobem masz już TRZY "rury" 🤣 Quote Share this post Link to post Share on other sites
WujekAlice 35 Posted November 8 Nie - pozostanę przy Vulcanie. A co do rur mam kilka na oku - Tunnan, Quargan i ew. Vatour. poza tym nie mówię nie Piratowi. Tylko że i tak u mnie na liście priorytetów jest raczej nowy Stukas z Airfixa, oba Whitleye i Shackletony też z Airfixa, nie mówiąc o P24. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matys 20 Posted November 9 (edited) Edited November 9 by Matys Quote Share this post Link to post Share on other sites
WujekAlice 35 Posted November 9 (edited) November 2020? Za rok? Eeeee... Z poślizgiem na II kwartał 2021. Po co robić fanom smaka i kazać czekać rok? Edited November 9 by WujekAlice Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matys 20 Posted November 9 A ja to się pytam gdzie Buccaneer S2B Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirage3 22 Posted November 12 (edited) Bedzie i B i A i S.50 Airfix raczej pojedzie po całóści... A potem nowy w 4osiem chyba, że Tanmodel będzie szybszy EDIT: Na zakąskę fajna grafika Buccaneera S.50 SAAF Edited November 12 by mirage3 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matys 20 Posted November 12 Z jednej strony S50 niby też interesujący, ale z drugiej strony to ja i tak chcę chyba tylko S2B z Operacji Granby. Jakoś goła baba na nosie mnie przekonuje nawet bardziej niż względnie egzotyczne oznaczenia SAAF. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Psar77 18 Posted November 13 15 godzin temu, Matys napisał: ... ja i tak chcę chyba tylko S2B z Operacji Granby. Oj tak - w parze z Tornado z Pavewaye'ami pod kadłubem będzie wyglądać kozacko ! Cos tam na Britmodellerze bąkają od czasu do czasu, ale faktycznie Airfix na razie milczy w tej sprawie jak zaklęty. Pozostaje mieć tylko nadzieje, ze tak jak z Phantoma FG.1 zrobili FGR.2 tak samo będzie i z Bucciem. Puki co to w polskich sklepach jeszcze nie ma wersji morskiej choć na wyspach już wysyp sklejonych i gotowych modeli ! SKANDAL ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matys 20 Posted November 13 Tornado i Jaguara z Operacji Granby z gołymi babami na nosie już mam - jeszcze Buccaneer S2B i Victor K.2, ale z Victorem to się nie mogę przekonać do rozmiaru jaki by zajmował. A Airfix faktycznie tnie w pręta, długo te modele przychodzą do Polski. Na MiGa-17 też jeszcze poczekamy, mam nadzieję, że będzie do świąt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Psar77 18 Posted November 13 25 minut temu, Matys napisał: Tornado i Jaguara z Operacji Granby z gołymi babami na nosie już mam - jeszcze Buccaneer S2B i Victor K.2, ale z Victorem to się nie mogę przekonać do rozmiaru jaki by zajmował. Dasz rade 😄 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Psar77 18 Posted November 13 17 godzin temu, Matys napisał: ....z Operacji Granby... W ogóle to polecam (jeśli jeszcze nie znasz) kopalnie fotek i ogólnie wiedzy z zakresu Pustynnej Burzy i samolotów koalicji w nią zaangażowanych: https://dstorm.eu/pages/en/gb/gb.html Dla mnie odkrycie roku 🙂 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Matys 20 Posted November 13 Stronę jak najbardziej znam, korzystałem wiele razy przy budowie właśnie Tornado, Jaguara, A-10A, a ostatnio Intrudera. Najbardziej cenie za spis loadoutów. A rozmiar Victora nadal trochę mnie jednak powstrzymuje przed zakupem modelu, chociaż byłby kolejny samolot z gołą babą na nosie. I to chyba mój ulubiony bombowiec strategiczny jeśli chodzi o kwestie estetyczne, chociaż i tak jakbym budował to tankowca. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites