Marudek 105 Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 (edited) Witam, Od dawna pracowałem również nad modelem Albatrosa. Zainspirowałem się zdjęciem samolotu Waltera Boninga składanego na "z paczki". Model w przybliżeniu przedstawia samolot po złożeniu A budowa zleciała tak: W kokpicie sporo dodałem od siebie: Dodałem oczka do przeciągnięcia linek. Musiałem dodać trochę plastiku żeby nie było szpar wzduż kadłuba: Wymieniłem oś podwozia na odrobinę delikatniejszą: A potem już maskowanie i malowanie: Dodałem trochę objętości do rury wydechowej z blaszki fototrawionej przez wklejenie na końcu kawałka igły i oblanie całości żywicą. Jak zwykle w międzyczasie zabrałem się za podstawkę. Co prawda linia telegraficzna na zdjęciu przebiega nieco dalej od miejsca akcji, ale myślę że podobnie jak ja będziecie mogli przymknąć na to oko Moje KM-y: Mój silnik w porównaniu z częścią z zestawu: Zabawa z naciągami: I gotowe: Zapraszam do galerii Edited January 26, 2019 by Marudek 1 Quote Link to post Share on other sites
Claudio 0 Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Szanowny Panie, jest Pan magikiem! Wspaniały model. Quote Link to post Share on other sites
TerraIncognita 6 Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Model piękny, ale lądowanie w pobliżu słupów musiało być cholernie niebezpieczne:) Quote Link to post Share on other sites
enten 126 Posted February 19, 2019 Share Posted February 19, 2019 Jesteś chirurgiem z zawodu? :))) Quote Link to post Share on other sites
Marudek 105 Posted February 20, 2019 Author Share Posted February 20, 2019 Hej, On tam nie lądował tylko był składany po dostarczeniu na front. Na zdjęciu którym się inspirowałem słupy były nieco dalej. Ja musiałem trochę nagiąć rzeczywistość żeby wszystko zmieściło się na podstawce średnicy 76 mm. A z zawodu jestem logistykiem Quote Link to post Share on other sites
LordDisneyland 26 Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 No nieźle, gratulki Bardzo ładna winietka. Widzę , że uparłeś się na te paski ostatnio Valom ma u mnie sporego plusa za te wielopaki wielopłatów - i cena nie jest zaporowa, i modele przyzwoicie wykonane.. Szkoda, że jakoś nie widzę w sklepach ich drugowojennych produkcji, ale pewnie i te w końcu sobie bliżej obejrzę. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Cypis 6 Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 (edited) LordDisneyland , ale Valom w 1/144 z drugo-wojennych robi tylko NT T-6 Texan (w 3 wersjach) i zestaw Messerschmitt Me.1101/ Focke-Wulf Ta-183. W skali 1/72 robią więcej modeli z II wojny. Edited February 24, 2019 by Cypis Quote Link to post Share on other sites
LordDisneyland 26 Posted March 1, 2019 Share Posted March 1, 2019 Wiem. Chodziło mi o Huckebeina z kolegą - po otwarciu pudełka PM z Ta-183 w 1/72 stwierdziłem, że w przyszłości kupię bardziej szczegółowy model w 144 A czas Texana także nadejdzie, prędzej czy później ... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts