subaroman 12 Posted February 19 Dzis udalo mi sie ukonczyc budowe Celicy w barwach Arala, ktora Robert Herba z Arturem Skorupa startowali w 1996 roku w 53cim Rajdzie Polski. Za podstawe do budowy posluzyl zestaw Tamiya w skali 1/24, natomiast kalki i dedykowane farby pochodza z Mf Zone. I tym razem postanowilem dolozyc kilka rzeczy od siebie a lista zmian wyglada nastepujaco: -obnizone zawieszenie, -pasy we wnetrzu, -karbon na lusterkach, -tarcze hamulcowe z blaszek, -chlapace ze srubkami, -antena na dachu w calosci wykonana od podstaw, -zapinki tylnej klapy zrobione z drucika wykonane od podstaw, -wlasciwy bak paliwa z dodatkami, -podloga pod bakiem, -wentyle w kolach, -srubki mocujace wlot powietrza na dachu, -zamki w klamkach, -zapinki na masce, -poprawiony koniec ukladu wydechowego, -srubki przedniej tablicy rejestracyjnej. Oczywiscie nie bylbym soba, gdyby cos sie w trakcie prac nie popsulo. I tak przed montazem szyb z jakiegos powodu popekaly slupki prawe a i b. Posklejalem je do kupy i jakos to wyglada, nic nie poradze na mojego pecha. Macham na to reka i ciesze sie piekna kolorystyka Toyoty!! Pozdrawiam!! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
hemi303 0 Posted February 19 Stary przestań składać modele (żarcik) kolejny raz jestem pod wrażeniem i podziwiam piękną pracę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Stojkovic 106 Posted February 21 Podpowiesz czego używasz do lakierowania i w jakich etapach? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ogi 0 Posted February 23 Witam , model piękny , wykonanie wzorowe , napisz proszę jakich farb użyłeś do pomalowania tej Toyoty , mam taki sam zestaw do złożenia i nie mogę dobrac koloru Quote Share this post Link to post Share on other sites
Daniel_ 21 Posted February 25 Gratulacje !! Co prawda nie mój temat , ale wykonanie super , Proszę więcej fotek zaglądających przez szybę do wnętrza . Lakier idealnie położony. GRATULUJE FOTKI ADMINA>> Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
subaroman 12 Posted February 26 Dzieki za komentarze. Karoserie lakieruje klarem samochodowym Duxone, mieszanym w proporcjach 2:1. Nakladam tylko jedna warstwe bezbarwnego. Kolory niebieskie to odpowednio: - ciemny to Ral 5002 - jasny to dedykowana farbka pod kalki Aral, jakby co, to moge troche odstapic. Fotek bedzie wiecej, gdyz model ma byc pokazany w Tamiya Model Magazine i czeka go wkrotce sesja foto, razem z Audi S1. Pozdrawiam!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
subaroman 12 Posted March 6 (edited) Wrzucam kilka nowych fotek Arala, poniewaz dokonalem kilku zmian w modelu. Najwazniejsza z nich to nowa podstawa anteny z wezsza sprezyna, bo poprzednia byla za duza. Pozdrawiam!! Edited March 6 by subaroman 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Marak 24 Posted March 6 Kolejny piękny model w Twoim wykonaniu. Podziwiam. Quote Share this post Link to post Share on other sites
tombie01 14 Posted March 7 Zawsze chwalę i zawsze zapraszam do Bielska Białej na Poland Model Show MPM tym razem muszę sie pochwalić iż udało mi sie (chyba skutecznie) namówić spora grupę fanów modelarstwa samochodowego do przyjazdu - z 'wysp' również Gratulacje - piękny model Quote Share this post Link to post Share on other sites