tlb 130 Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Pytanie mam takie, gdzie w "stolycy" kupie akryle tamki i po ile? 1 Quote Link to post Share on other sites
Spotter 382 Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Warszawa, stolica znam, ale stolyca??? Nie znam. A w jakim to kraju? Bo wiesz, w Polsce mamy dostęp do przeróżnych wyszukiwarek internetowych, które pomagają znaleźć informacje jakie szukasz. Ale U Ciebie chyba o nich nie słyszeli. Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted September 14, 2019 Share Posted September 14, 2019 Godzinę temu, tlb napisał: Pytanie mam takie, gdzie w "stolycy" kupie akryle tamki i po ile? W Blue City jest firmowy sklep Tamki. Tzn. niekoniecznie oficjalnie firmowy, ale jest to sklep gdzie są niemal wyłącznie produkty Tamki, plus Revell. Tamkowej chemii mają pełny wybór. 1 Quote Link to post Share on other sites
tlb 130 Posted September 14, 2019 Author Share Posted September 14, 2019 (edited) Dzięki Solo. Spotter, obecnie mieszkam POD Kielcami, czyli właśnie w "stolycy" i z zasięgiem internetowym słabo, coś kablówka mi zrywa połączenia. P.S. trochę dystansu do samych siebie. Edited September 14, 2019 by tlb 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 23 godziny temu, Spotter napisał: Bo wiesz, w Polsce mamy dostęp do przeróżnych wyszukiwarek internetowych, które pomagają znaleźć informacje jakie szukasz. Ale U Ciebie chyba o nich nie słyszeli. To nie takie proste, bo nie każdy sklep stacjonarny ma swoją wersję internetową i nie zawsze wiadomo jaką ma ofertę. Przykładem jest warszawski Jadar, który co prawda ma swój sklep internetowy, ale gdyby ktoś poszedł do niego kupić farby Gunze C, to by się zdziwił, bo mają tylko H w ofercie (przynajmniej tak u nich było w ostatnich latach). Do tego dochodzi trochę innych, drobnych sklepów co do których oferty nie ma żadnej informacji, więc pytanie takie jak autora wątku jest na miejscu. Quote Link to post Share on other sites
kolan 6 Posted September 15, 2019 Share Posted September 15, 2019 Jak mieszkałem na Kabatach lubiłem bardzo Chematic na ul. KEN 36. Mieli duży wybór farbek XF w buteleczkach 23ml. Jednak jak będziesz wjeżdzał lub wyjeżdzał do Kielc przez S7 to Blue City lepiej położone. Quote Link to post Share on other sites
tlb 130 Posted September 16, 2019 Author Share Posted September 16, 2019 (edited) No wiem, tylko, że jak jak jadę do Warszawy to już jest zamknięte... A coś bliżej centrum w Warszawie? Bo ani Kabaty, ani BC nie bardzo mi Po drodze. A niestety dzielna zlikwidowana:-( Edited September 16, 2019 by tlb Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 No to jest jeszcze Jadar na Świętokrzyskiej, na piętrze księgarni - łatwo znaleźć, jakieś 100 metrów od skrzyżowania z Marszałkowską. Tylko nie jestem pewien czy na 100% mają farby Tamki, warto zadzwonić wcześniej i sprawdzić. Quote Link to post Share on other sites
grane 2 Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Martola jeszcze na MokotowieWysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
tlb 130 Posted September 16, 2019 Author Share Posted September 16, 2019 Solo, ja się zoptrauje na Świętokrzyskiej, mam po drodze do pracy, tylko że tamki nie mają. Gdyby była, to bym tematu nie zakładał Kurde, zapomniałem o martoli. Raz tam byłem kiedyś, ale też daleko ode mnie(starowka). No nic, będę w Kielcach na weekendzie to się zaopatrzę. Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 To trzeba było zaznaczyć to na samym początku. Quote Link to post Share on other sites
tlb 130 Posted September 16, 2019 Author Share Posted September 16, 2019 W sumie racja, ale myślałem, że modelarze z Warszawy wiedzą o tym, że Jadar na Świętokrzyskiej nie ma farb Tamiya, więc uznałem, że bezsensu to zaznaczać. Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Mieć to ma akurat, choć nie te w słoiczkach 10 i 23 ml. Quote Link to post Share on other sites
kolan 6 Posted September 16, 2019 Share Posted September 16, 2019 Łatwiej metrem na kabaty niż z centrum do Martoli w Martoli mają jedynie buteleczki 10ml. Za to świetny wybór modeli. Quote Link to post Share on other sites
krzy65siek 44 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 W Blue City jest firmowy sklep Tamki. Sklep w Blue City został zamknięty kilka miesięcy temu. Pozdrawiam Krzysiek Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 To ciekawe, bo kupowałem tam kilka tygodni temu. Quote Link to post Share on other sites
krzy65siek 44 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Naprawdę? Może był zamknięty przez jakiś czas. Nie został przeniesiony? Pozdrawiam Krzysiek Quote Link to post Share on other sites
tlb 130 Posted September 17, 2019 Author Share Posted September 17, 2019 Chyba jednak jest... Quote Link to post Share on other sites
krzy65siek 44 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Ok, trzeba sprawdzić. Od maja byłem kilkunastokrotnie w BC i kilkukrotnie sprawdzałem czy sklep jest, ale był ewidentnie zamknięty i nie było go na planach sklepów. Być może to było częściowe zamknięcie sklepu. Przy najbliższej okazji potwierdzę. Pozdrawiam KRzysiek Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Zmienili piętro i lokalizację. Quote Link to post Share on other sites
tlb 130 Posted September 17, 2019 Author Share Posted September 17, 2019 CH Blue City (poziom +2, lokal nr 2/22/2), Warszawa, Al. Jerozolimskie 179 Przed chwilą dostałem taka informację od sprzedawcy z portalu aukcyjnego. Trafiłem przypadkowo, gdy zapytałem firmę sprzedającą o odbiór osobisty. Okazało się, że zapytałem sklep ATA. Takze istnieje. Quote Link to post Share on other sites
krzy65siek 44 Posted September 17, 2019 Share Posted September 17, 2019 Ok, przepraszam za zamieszanie Pozdrawiam Krzysiek Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts