Luzak 0 Posted October 29 (edited) Witam, Przedstawiam moją pierwszą relację w tym dziale. Model postaram się zrobić jak najlepiej ale nie nastawiam się na efekt wow jak u mistrzów tego działu, ponieważ na co dzień kleję modele kartonowe, a ten Nissan to jedno z niewielu odstępstw i pierwsze cywilne. Skyline niezależnie od wersji to mój dream car. Do pomalowania modelu użyję sztandarowego koloru Mica Blue od Tamiya Edited October 30 by Luzak Quote Share this post Link to post Share on other sites
kashato 9 Posted October 30 Hej, popraw temat - skala 1:24, literówka w nazwie - Tamiya. 😉 Powodzenia! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Luzak 0 Posted October 30 Hej, poprawione. Literówki wcześniej nie zauważyłem a skalę wpisałem z rozpędu jako, że na codzień kleje właśnie w 1:25. Quote Share this post Link to post Share on other sites
riderZ056 4 Posted November 10 Ktoś klei modele kartonowe i plastiki jako odskocznię? No zasiadam i obserwuję (robię to samo) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Luzak 0 Posted November 12 Cześć, W dniu dzisiejszym podłubałem przy GTR. Skończyłem składać podwozie modelu i zabrałem się za wyprowadzanie kasty. Wszystko robię pierwszy raz, więc zdaję sobie sprawę, że efekt może nie urywać tyłka. Nad budą będę musiał jeszcze sporo popracować, ponieważ dopiero po podkładzie wyszły pewne szwy, których wcześniej nie widziałem. Wydech będę jeszcze prawdopodobnie poprawiał. /czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć jak go ładnie w miarę realnie pomalowac? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Luzak 0 Posted November 26 Kolejny mały postęp przy R33. Poprawiłem wydech głównie przez zaszpachlowanie szpary na łączeniu rur przy kolektorach, oraz przygotowałem kastę pod malowanie i psiknąłem kolorem bazowym. Quote Share this post Link to post Share on other sites
GTiStyle 0 Posted November 28 Kolorek piękny;) Quote Share this post Link to post Share on other sites