apsynth 10 Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 7 godzin temu, spiton napisał: IBG zaczyna być drogie. Karaś za 40 zeta OK . Łosiek za 7 dych... może być . P-24 za 45... to już trochę przegięcie. Ale sobie kupiłem ,-) Ale P-11 w 32 za 180 to jest jednak przesada. Mam nadzieję, że to sarkazm. 1 Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 8 godzin temu, spiton napisał: Ale P-11 w 32 za 180 to jest jednak przesada. To model w 32, orientujesz się jakie są ceny modeli samolotów w tej skali? Podpowiem, że dość wysokie. Quote Link to post Share on other sites
spiton 185 Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 (edited) 6 godzin temu, Solo napisał: To model w 32, orientujesz się jakie są ceny modeli samolotów w tej skali? Podpowiem, że dość wysokie. Tak, orientuję się. Polityka cenowa, to polityka firmy. Pewnie wiedza co robią. Pewnie celują w rynek zachodni. Ja sobie nie kupie. Ale ciesze się, że ten piękny model powstał. Edited February 17, 2020 by spiton 1 Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 11 minut temu, spiton napisał: Pewnie celują w rynek zachodni. Na zachodzie to raczej niezbyt popularny temat jak sądzę. 1 Quote Link to post Share on other sites
piotrkur 93 Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 Podobno w Japonii jest szał na "wrześniowe" lotnictwo i broń pancerną..jako mega-egzotyk dla nich Quote Link to post Share on other sites
martinello 114 Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 Zrobią z tego "Girls + panzer" Quote Link to post Share on other sites
piotrkur 93 Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 10 minut temu, martinello napisał: Zrobią z tego "Girls + panzer" Albo co gorszego.. Quote Link to post Share on other sites
martinello 114 Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 Ale do teraz nie dowiedziałem się co jest nie tak ze śmigłem w tym modelu. Nie kręci się ? Quote Link to post Share on other sites
Flachenty 54 Posted February 17, 2020 Author Share Posted February 17, 2020 Kręci Nie podobał mi się profil łopaty więc zrobiłem swoje. Quote Link to post Share on other sites
VIS 0 Posted February 17, 2020 Share Posted February 17, 2020 Piękny sprzęt i wykonanie Można wiedzieć jakich numerów farb użyłeś na khaki, niebieski i wnętrze ? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Flachenty 54 Posted February 18, 2020 Author Share Posted February 18, 2020 16 godzin temu, VIS napisał: Piękny sprzęt i wykonanie Można wiedzieć jakich numerów farb użyłeś na khaki, niebieski i wnętrze ? Pozdrawiam Proszę bardzo Wiciu. Dark khaki od hataki, dół chyba do starego błękitka od Bila i dural Bila do wnętrza na niektórych elementach barwiony którymś jego blado zielonym dla efektu anodyzacji. Quote Link to post Share on other sites
Olecki75 6 Posted October 23, 2020 Share Posted October 23, 2020 (edited) W dniu 12.02.2020 o 18:49, KRL napisał: Widzę że będę w mniejszości a może nawet osamotniony ale tylko w kwestii tego samolotu jest zwyczajnie paskudny i to w najwyższym stopniu. Ale praca modelarska na fantastycznym poziomie szczere gratulacje. Patrząc na konstrukcje lotnicze końcówki lat 30-tych takie jak Spitfire cz nawet Bf109 to był może i był trochę szpetny i przestarzały ale w latach, z których się wywodzili się protoplaści bił wyglądem wszystko na łeb. Co by jednak nie mówić to bardzo oryginalna konstrukcja a model i wykonanie - rewelka:-) Edited October 23, 2020 by Olecki75 Quote Link to post Share on other sites
Kola 3 Posted December 16, 2020 Share Posted December 16, 2020 Piękny! Brawo. PS. Dziś zamówiłem swój egzemplarz. Już nie mogę się doczekać! Przerwa świąteczna będzie chyba udana Zastanawiam się nad HATAKĄ i kompletem farb do PZL P11C. Lub dokupię(kolory) swoje ulubione gunziaki! Quote Link to post Share on other sites
Kola 3 Posted January 12 Share Posted January 12 W dniu 12.02.2020 o 13:49, Flachenty napisał: Oznaczenia zostały wykonane z użyciem masek własnej produkcji (dzięki Marco). Mam taką serdeczną prośbę. Ostatnie kalki jakie przykleiłem na taką blachę to na JU-52, i tak nie zadziałało Czy możesz mi podać przepis jak zrobiłeś takie piękne szachownice? Jak przygotowałeś maski? A może Marco to gdzieś wystawiał jako poradnik? PS. Model piękny, ale to już gdzieś pisałem i "lajkowałem". Ja wymiksowałem inny Khaki, taki jak to Arma pisała na swojej stronie "Średni//Środkowy". Ale teraz jak tak patrzę to brązowy odcień mi się bardziej widzi. Quote Link to post Share on other sites
Flachenty 54 Posted January 13 Author Share Posted January 13 Nic nadzwyczajnego. Maski narysowane w wektorach i wycięte na ploterze. Quote Link to post Share on other sites
Kola 3 Posted January 13 Share Posted January 13 Plotera to nie posiadam.... Da się to inaczej ogarnąć? Na bank kalek nie będę przyklejał na skrzydła. Jedynie znak dywizji i boczny numer. Quote Link to post Share on other sites
Flachenty 54 Posted January 13 Author Share Posted January 13 To już pozostawiam Twojej inwencji twórczej. Bez plotera to musisz ręcznie a efekt będzie zależał od tego jak dokładnie to zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
MIRO 36 Posted January 13 Share Posted January 13 2 godziny temu, Kola napisał: Plotera to nie posiadam.... Da się to inaczej ogarnąć? Na bank kalek nie będę przyklejał na skrzydła. Jedynie znak dywizji i boczny numer. Są maski Montexu https://www.mojehobby.pl/products/PZL-P.11c-IBG-32001.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts