x_bandit 180 Posted March 30, 2020 Share Posted March 30, 2020 Cześć, Skończyłem ostatnio kilka prac dlatego wrzucam trochę hurtem Przedstawiam T-80U w od RPG w wersji z Forum Army 2016. Jeśli chodzi o sam model to moim zdaniem RPG zrobiło niesamowitą robotę i dało nam najlepiej odwzorowany T-80U. Oczywiście nie mogłem się powstrzymać i dodałem kilka swoich usprawnień. Tak jak pisałem bazowałem na wersji z "Army-2016" Forum. Poniżej link. https://www.recomonkey.com/Land-Platforms/Tanks/T-80/T-80U/Action/i-BQCBfqj To co zostało zmienione: - peryskopy z DVD - celownik dowódcy na podstawie dokumentacji zdjęciowej - zmiana powłoki na włazach czołgu, pełne odwzorowanie okablowania włazu dowódcy - korekcja kilku detali tylnej części czołgu (śruby, uchwyt liny, brak kilku detali) - pełne okablowanie czołgu, wymiana (światła, promiennik podczerwieni, okablowanie systemu oczyszczania powietrza, okablowanie/linki NSVT karabin AA) - wymienione uchwyty bloków pancerza reaktywnego na ekranach bocznych, dodane śruby (Masterclub) - dodane detale APU - wymieniłem zapięcia pojemników na pierdoły-> Aber 35A122 „Zapięcia do współczesnych rosyjskich czołgów” - antena z igieł - wszystkie widoczne spawy - pogłębianie linii podziału - w pełni odwzorowany właz dowódcy - osłony reflektorów z drutu Malowanie: Delikatne postarzanie i weathering. Bez kalek. - Tamiya XF13 - farby olejne - pigmenty AK, Vallejo i Ammo - wash AK, AmmoMIG, Tamiya Trochę więcej fotek z sesji i budowy tu-> https://www.scalemates.com/profiles/mate.php?id=65155&p=projects&project=69067 Miłego oglądania Pozdrawiam Kuba 5 Quote Link to post Share on other sites
Bengal 370 Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 też zacny ! Quote Link to post Share on other sites
x_bandit 180 Posted March 31, 2020 Author Share Posted March 31, 2020 Dzięki. Fajnie, że się podoba bo miał cieszyć oko (w pierwszej kolejności moje ) takie było założenie Quote Link to post Share on other sites
Grzegorz Grabowski 88 Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 (edited) Wymiatasz Pan, Panie kolego! Szkoda, że nie pokusiłeś się o wersję koreańską. Edited March 31, 2020 by Grzegorz Grabowski Quote Link to post Share on other sites
x_bandit 180 Posted March 31, 2020 Author Share Posted March 31, 2020 22 minuty temu, Grzegorz Grabowski napisał: Wymiatasz Pan, Panie kolego! Szkoda, że nie pokusiłeś się o wersję koreańską. Dzięki, z wersją koreańską jest trochę szersza kwestia niż samo kamo. Oni modyfikowali sobie delikatnie swoje 80ki, chodzi mi tu konkretnie o dodatkowe kosze na pierdoły na wieży. Problem w tym, że robię sobie kolekcję czysto rosyjsko/sowieckiej wersji broni pancernej taka niby mała Kubinka Quote Link to post Share on other sites
mandrivecs 215 Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Elegancki. Quote Link to post Share on other sites
x_bandit 180 Posted March 31, 2020 Author Share Posted March 31, 2020 2 godziny temu, mandrivecs napisał: Elegancki. Podziękował Quote Link to post Share on other sites
TAW 240 Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Taki model a warsztatu nie było... Myślałem kiedyś czy by sobie takiego nie zrobić - teraz już nie mam wątpliwości. Kiedyś z takim czy innym skutkiem swojego też będę miał. Kolejny piękny model i jedynie żal, że warsztatu nie było co by sobie podpatrzeć krok po kroku. Robisz świetne modele czołgów, które mi się akurat podobają więc jestem ciekaw co tam jeszcze masz do pokazania. Czy pisałem już, że chciałbym żebyś założył jakiś warsztat? Quote Link to post Share on other sites
Pitt35 12 Posted March 31, 2020 Share Posted March 31, 2020 Piękny model T-80. I jak wyżej Kolega zauważył szkoda, że nie było warsztatu. Quote Link to post Share on other sites
x_bandit 180 Posted March 31, 2020 Author Share Posted March 31, 2020 2 godziny temu, TAW napisał: Taki model a warsztatu nie było... Myślałem kiedyś czy by sobie takiego nie zrobić - teraz już nie mam wątpliwości. Kiedyś z takim czy innym skutkiem swojego też będę miał. Kolejny piękny model i jedynie żal, że warsztatu nie było co by sobie podpatrzeć krok po kroku. Robisz świetne modele czołgów, które mi się akurat podobają więc jestem ciekaw co tam jeszcze masz do pokazania. Czy pisałem już, że chciałbym żebyś założył jakiś warsztat? 2 godziny temu, Pitt35 napisał: Piękny model T-80. I jak wyżej Kolega zauważył szkoda, że nie było warsztatu. Dzięki. Co do warsztatu to nie było bo jestem na forum od wczoraj :). Starałem sobie sam robić zdjęcia z progresu dlatego coś tam udało mi się wrzucić. Mam w planach w najbliższym czasie T-90M i T-80BV to pomyśle o warsztacie. Natomiast jeśli ktoś ma jakieś pytania do rosyjskiej pancerki po II WŚ lub warsztatu to służę pomocą Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts