Fszczemton 0 Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Piękna robota Pamiętaj tylko, że do HARMów potrzebny jest HTS (https://en.wikipedia.org/wiki/AN/ASQ-213) do ich naprowadzania. Tak więc nie są automatycznie podmienialne z JDAMami. Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted June 21, 2020 Author Share Posted June 21, 2020 12 godzin temu, Pires napisał: Miodzio robota a zbiorniki i uzbrojenie wyglądają jak realne, oglądane z wysokości. Dzięki. 3 godziny temu, Fszczemton napisał: Piękna robota Pamiętaj tylko, że do HARMów potrzebny jest HTS (https://en.wikipedia.org/wiki/AN/ASQ-213) do ich naprowadzania. Tak więc nie są automatycznie podmienialne z JDAMami. Dziękuję. Zasobnik nie załapał się do zdjęcia ale jest już też gotowy Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted June 22, 2020 Author Share Posted June 22, 2020 Kokpit prawie gotowy, Tamiya daje dwie owiewki, zwykłą i złotą. Zdecydowałem sie na standard. Wnęka na Vulcana: I złożony na sucho: 2 Quote Link to post Share on other sites
M.A.V. 415 Posted June 22, 2020 Share Posted June 22, 2020 takie latadła to zupełnie nie moja bajka, ale Twoje warsztaty bardzo lubię Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted June 24, 2020 Author Share Posted June 24, 2020 Po przyklejeniu owiewki została mała szczelina, zakleiłem ją miliputem. Mam nadzieję, że nie wpłynie to na owiewkę i jej nie zmatowi. Po przeszlifowaniu i przeryciu kilku linii, dokończyłem preshading linii: 1 Quote Link to post Share on other sites
Apek 20 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Dwa warsztaty w tym samym czasie? Trzymam kciuki i bacznie obserwuje Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted July 12, 2020 Author Share Posted July 12, 2020 W dniu 26.06.2020 o 18:42, Apek napisał: Dwa warsztaty w tym samym czasie? Trzymam kciuki i bacznie obserwuje 3 bo jeszcze Mirage Anyway, doczekałem się rozszerzeń do pylonów w postaci BRU-57 od Reskit i ogólnie nie polecam. Określił bym to jako słabo rozwiązany i niepasujące do siebie części z drukarki 3d. Żeby wpasować, to trzeba szlifować i traci się detale. Widoczne ślady warstw. Drobne części tak zamocowane, że nie da się odciąć bez pokruszenia. Absolutnie nie warte 55zł. A na BRU idą albo JDAMy 1000lb Wolfpacka: Albo wydrukowane GBU-38 500lb: I skończyłem preshading: 1 Quote Link to post Share on other sites
Apek 20 Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 Trzymam kciuki za wszystkie trzy Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted July 15, 2020 Author Share Posted July 15, 2020 Pierwsze dwa kolorki: . 4 Quote Link to post Share on other sites
kermeet 9 Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 Szacun, piekna robota! Jeden z lepszych i ciekawszych pre-shadingow jaki widzialem... To od reki malowane czy szablon jakis? Tasma? Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 (edited) Jako że potrafię podróżować w czasie: tutaj jest zdjęcie gotowego kamuflażu, który zostanie zrobiony za jakiś czas. Ładnie wyszło, malowałeś tylko preshadingiem czy po pomalowaniu kamo coś tam jeszcze brudziłeś? Edited July 16, 2020 by Solo 1 Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted July 16, 2020 Author Share Posted July 16, 2020 11 minut temu, kermeet napisał: Szacun, piekna robota! Jeden z lepszych i ciekawszych pre-shadingow jaki widzialem... To od reki malowane czy szablon jakis? Tasma? Dzięki. Preshading malowany część z ręki, część z szablonów, póżniej znowu poprawki z ręki i tak aż efekt będzie ok. Kamuflaż malowany rzadką farbą AK RC, przy użyciu blutacka - nie maskuję całego samolotu, bo maluję z bliska. Małe powierzchnie, panel po panelu po kilka razy. Po zdjęciu maskowania i tak zazwyczaj jest coś do poprawy, to wtedy już z ręki, bez maskowania. Teraz jeszcze wnęki: 11 minut temu, Solo napisał: Jako że potrafię podróżować w czasie: tutaj jest zdjęcie gotowego kamuflażu, który zostanie zrobiony za jakiś czas. Ładnie wyszło, malowałeś tylko preshadingiem czy po pomalowaniu kamo coś tam jeszcze brudziłeś? Mamy szpiona Tak, na Scalemates wrzucałem wczoraj, miałem wrzucić tu wieczorem, ale już mi sie nie chciało. Po pomalowaniu, dodawałem miejscami rozjaśnienia, albo cały panel albo liniowe przejścia pomiędzy panelami, głównie klapy i lotki na ciemnym niebieskim. Generalnie, chciałem zróżnicować jeszcze bardziej malowanie szczególnie na różnych powierzchniach Nie ukrywam, że lubię te kolory, jak malowałem MiGa-23 to używałem Tamiyi i sam mieszałem, tam wyszło ok. Tu skorzystałem z farb Real Colors - odpowiedników FS dla malowania Blue Flanker i jestem bardziej niż zadowolony z farb i usatysfakcjonowany efektem. 5 Quote Link to post Share on other sites
Solo 556 Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 A jakie szablony używasz? Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted July 16, 2020 Author Share Posted July 16, 2020 1 minutę temu, Solo napisał: A jakie szablony używasz? Od Rydza. Quote Link to post Share on other sites
Mates 158 Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 Bardzo ładnie! Quote Link to post Share on other sites
kermeet 9 Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 1 godzinę temu, Przemek Przybulewski napisał: 1 godzinę temu, Solo napisał: A jakie szablony używasz? Od Rydza. A mozna cos wiecej? Gdzie to kupic? Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted July 16, 2020 Author Share Posted July 16, 2020 6 godzin temu, kermeet napisał: A mozna cos wiecej? Gdzie to kupic? Ja kupowałem na giełdzie na FB na zamówienie. Quote Link to post Share on other sites
podciech 101 Posted July 16, 2020 Share Posted July 16, 2020 Rewelacyjnie to wszystko wygląda !!!!! Quote Link to post Share on other sites
Mario 93 Posted August 6, 2020 Share Posted August 6, 2020 Jakaś aktualizacja? Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted August 6, 2020 Author Share Posted August 6, 2020 Będzie niedługo. czekałem na koła ale wychodzi na to że się skończyły. Albo zaryzykuję Reskit niwy wypust albo zestawowe. Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted December 19, 2020 Author Share Posted December 19, 2020 Coś tam dłubie powoli. Ostatnio zrobiłem dodatkowe uzbrojenie: Quote Link to post Share on other sites
Oksis40 0 Posted January 4 Share Posted January 4 Cześć. Wiem że to może głupie pytanie, ale czy mógłbyś mi podrzucić jakieś linki do elementów których użyłeś i powiedzieć jakich farb użyłeś? Bo podoba mi się to malowanie a o barwach lotnictwa wiem nie wiele (budowniczy pancerki) Quote Link to post Share on other sites
Przemek Przybulewski 283 Posted January 5 Author Share Posted January 5 W dniu 4.01.2021 o 20:00, Oksis40 napisał: Cześć. Wiem że to może głupie pytanie, ale czy mógłbyś mi podrzucić jakieś linki do elementów których użyłeś i powiedzieć jakich farb użyłeś? Bo podoba mi się to malowanie a o barwach lotnictwa wiem nie wiele (budowniczy pancerki) Co do elementów to sprawdz pierwszy post i niestety musisz wygooglować bo kuowane były s różnych sklepach. farby na kamo to Real Colors: RC239 - jasno niebieski RC234 - ciemno niebieski RC239 - szary Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts