slepy 0 Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 Kleje właśnie F-15 E od academy w skali 1:72 i mam mały problem. Otóż golenie podwozia są bardzo słabe w tym modelu i czym by tu je wzmocnić aby podczas klejenia, malowania i co tam jeszcze , aby ich nie ułamać?? Mi się już troche nagieło w samolocie przedni goleń podwozia, ratowałem sytuacje klejem cyjanoakrylowym średniogęstym aby wzmocnić (oblewałem tym klejem aby wyszedł coś jak kompozyt) ale może ktoś ma inny patent?? Quote Link to post Share on other sites
Constructor 2 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Czasem pozostaje tylko nawiercenie wzdłuż i wprowadzenie szpilki albo innego drucika. Quote Link to post Share on other sites
HKK 141 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 (edited) Modyfikacja poprzedniej porady. Wyciąć sekcję z amortyzatorem (tą błyszczącą ) i zastąpić ją fragmentem igły lekarskiej o odpowiedniej średnicy. Oczywiście w dwóch pozostałych sekcjach nawiercić gniazda na głębokość 0-5 - 1mm. Wkleić odcinek igły klejem CA. Wygląda od razu dobrze bez malowania. Edited September 8, 2020 by HKK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts