Crimson King 15 Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Rektor!!!, one wszystkie powodują wzrost ciśnienia. Reszta to perlisty pot. ....To jest ,,,coś, czego nie powinno być, ,,,parafrazuąc tytuł utwóru Led Zeppelin ....Ale,,, Wolna wola.. 1 Quote Link to post Share on other sites
RAV 133 Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 32 minuty temu, Rektor napisał: Ideą jaka mi przyświeca przy wydzielaniu i aktualizowania rankingu MC jest chęć namierzenia i określenia jakości modeli, które nie powodują skoków ciśnienia i chęci zrównania wszystkiego z ziemią. Ale przecież to zależy nie tylko od modelu, ale też od modelarza. Każdy ma inną tolerancję na wady zestawu, a więc i ranking będzie dla każdego inny. Nie ma sensu tworzyć jednego rankingu dla wszystkich. Quote Link to post Share on other sites
pepociufakers 87 Posted November 28, 2020 Share Posted November 28, 2020 Jak wspominałem tak zrobiłem. Zaopatrzyłem się w Fulmara i Tempesta z Mistercraftu. Potraktowałem je jako bez spiny i prosto z pudła. Fulmar - spokojnie mogę polecić. To kolejne pudełko modelu wydanego przez Viste -> https://www.scalemates.com/pl/kits/vista-0202-1-fairey-fulmar-mk1--154834 . Spasowanie jak najbardziej ok, wszystko pasuje, bardzo mało nadlewek, plastik dobrej jakości, oszklenie - mi się podoba, linie wgłębne, tradycyjnie trochę szpachli będzie między kadłubem, a skrzydłami. Wnętrze kabiny ubogie, ale łatwe do waloryzacji a fotele ujdą. Jakby na rynku były żywiczne komory podwozia i kabina to by był idealny zestaw na fajnego Fulmara na półce. Więc Fulmar polecam nawet początkującym. Tempest (ex Heller)- z ciekawości sprawdziłem pasowanie połówek kadłuba - nie zauważyłem powodów do narzekań, jest OK. Przy okazji takie refleksja mnie naszła, że MC ma ma dobrym poziomie opracowane instrukcje montażu, na dobrym poziomie schematy malowania (pod względem technicznym) - grafika muszą mieć dobrego. Niestety merytoryka - leży. Pzdr. Jaro 2 Quote Link to post Share on other sites
bart207skw 90 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 i pozostaje powiedzieć tylko tyle w temacie: AMEN. dużo bicia piany i nic się nie zadziało. może brak odwagi na budowanie tych modeli? Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator jawkers 159 Posted December 1, 2020 Super Moderator Share Posted December 1, 2020 31 minut temu, bart207skw napisał: i pozostaje powiedzieć tylko tyle w temacie: AMEN. dużo bicia piany i nic się nie zadziało. może brak odwagi na budowanie tych modeli? Tamat założony juz dawno. Ale jak to się mówi, niektórzy sa mocni w pisaniu. Tak wojowali, a jak doszło do faktu, to chetnych brak. 1 Quote Link to post Share on other sites
bart207skw 90 Posted December 1, 2020 Share Posted December 1, 2020 2 godziny temu, jawkers napisał: Tamat założony juz dawno. Ale jak to się mówi, niektórzy sa mocni w pisaniu. Tak wojowali, a jak doszło do faktu, to chetnych brak. ja nosze okulary, wiec proszę o wybaczenie. dziś porobię fotki i się zgłaszam Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator jawkers 159 Posted December 1, 2020 Super Moderator Share Posted December 1, 2020 Może dam linka dla innych. Link do projektu grupowego. Quote Link to post Share on other sites
bart207skw 90 Posted December 2, 2020 Share Posted December 2, 2020 już zgłosiłem swoje uczestnictwo w projekcie. Quote Link to post Share on other sites
Artek82 24 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 Zapowiadany Mi-2 w skali 1/48 już jest w sprzedażyTo czeski Klik-klak ze Śmeru za prawie pinć dych także ten... Quote Link to post Share on other sites
bart207skw 90 Posted December 4, 2020 Share Posted December 4, 2020 6 minut temu, Artek82 napisał: Zapowiadany Mi-2 w skali 1/48 już jest w sprzedażyTo czeski Klik-klak ze Śmeru za prawie pinć dych także ten... tym MI-2 mam takie poczucie jako fan Mistercrafta, ze Mistercraft strzelił mi z liścia w twarz. po co takiego gniota sprzedawać? tym bardziej pakować w to powiększone kalki z wersji 1/72 tegoż. przecież przekonywają już modele aeroplast. nie mogliby mi-2 tak na nowo z nowymi kalkami przepakować? no właśnie może ktoś wie co dziej się z modelami Aeroplsta mi-2, m-28 bryza, puszczyk? ktoś to kupił? ? Quote Link to post Share on other sites
Super Moderator jawkers 159 Posted December 7, 2020 Super Moderator Share Posted December 7, 2020 Witam. Projekt grupowy "Sklejamy modele Mistercrafta", został przeniesiony do działu, z projektami grupowymi. https://modelwork.pl/forum/161-sklejamy-modele-mistercrafta/ Teraz każdy może wystartować z modelem latającym, pływającym, pancernym itp. W zabawie można wziąć udział z każdym modelem, jaki firma Mistercraft wypuściła na rynek. Zapraszamy. 2 Quote Link to post Share on other sites
caughtinthemiddle 24 Posted December 8, 2020 Share Posted December 8, 2020 W dniu 4.12.2020 o 15:38, bart207skw napisał: no właśnie może ktoś wie co dziej się z modelami Aeroplsta mi-2, m-28 bryza, puszczyk? ktoś to kupił? ? Wieść niesie, że kwota oczekiwana za formy przez ich właściciela jest zaporowa. 1 Quote Link to post Share on other sites
myszaty 116 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 (edited) Jako że zgłosiłem Jaka 23 do grupowego sklejania Mistercrafta, pomyślałem że na wszelki wypadek zamówie sobie jeszcze jedną sztukę ( bo jedną już mam) - chcę spróbować nitowania, dzisiaj przyszła przesyłka, otwieram i jest Jak...tyle że 1. A nawet nie 1...na wypraskach jest jak 3... Edited December 18, 2020 by myszaty 1 Quote Link to post Share on other sites
Jo_Sh 24 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Sztuka jest sztuka. Quote Link to post Share on other sites
myszaty 116 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Czyj to wypust??? ma wypukłe linie, ale całkiem przyzwoite wypraski, czyste linie, bez nadlewek , wyraźne nitowania...ładny vintydż... Quote Link to post Share on other sites
em 21 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Heller Quote Link to post Share on other sites
myszaty 116 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Tak myślałem...nawet bym zaryzykował że ładniejszy w detal od zvezdy z zestawu easy click, nawet ramka owiewki ma zaznaczone nity...skleić by wypadało tylko nie skopać tych linii i nitów... Quote Link to post Share on other sites
Slawek_26869 63 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 Godzinę temu, myszaty napisał: Jako że zgłosiłem Jaka 23 do grupowego sklejania Mistercrafta, pomyślałem że na wszelki wypadek zamówie sobie jeszcze jedną sztukę ( bo jedną już mam) - chcę spróbować nitowania, dzisiaj przyszła przesyłka, otwieram i jest Jak...tyle że 1. A nawet nie 1...na wypraskach jest jak 3... Czyli taka Kinderniespodzianka Mam tego Jaczka z 1988 roku palowanego przez czeskiego Směr'a Quote Link to post Share on other sites
myszaty 116 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 I ładny ci on co nie??? Takich delikatnych linii nie mają niektóre nowe wypusty, a technologia o niebo lepsza... 2 godziny temu, Slawek_26869 napisał: z 1988 roku palowanego Ale po co ci go pałować??? Ale najbardziej mnie zaskoczyli z Mojehobby: nie dość że dostałem go w prezencie, to obiecali dosłać Florkę za free, a nawet potem zadzwonili że przepraszają bo mają na stanie 3 Flory i we wszystkich są Jaki 3 i jak tylko dostaną to przyślą. Bardzo miło z ich strony. Quote Link to post Share on other sites
Slawek_26869 63 Posted December 18, 2020 Share Posted December 18, 2020 6 minut temu, myszaty napisał: I ładny ci on co nie??? Takich delikatnych linii nie mają niektóre nowe wypusty, a technologia o niebo lepsza... Ale po co ci go pałować??? A widzisz, wzrok juz nie ten a i paljuchi wielkie to i się obsunął i zamiast "k" poszło "l" Quote Link to post Share on other sites
Peter_D 38 Posted December 27, 2020 Share Posted December 27, 2020 Chciałbym wrócić jeszcze do tego F-35 z MC. Nie wiem jak producent może walić takie byki na stronie. Chodzi o to, że model będzie w 1:72 a w opisie jest 1:48. Kalki będą (też) PL, a w opisie USA. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts