Xmen 563 Posted January 4 Share Posted January 4 (edited) Pierwszy skończony w tym roku.Geometrii podwozia nie sprawdzałem. Edited January 4 by Xmen 7 Quote Link to post Share on other sites
abtb 1,224 Posted January 4 Share Posted January 4 16 minut temu, Xmen napisał: Pierwszy skończony w tym roku 16 minut temu, Xmen napisał: Geometrii podwozia nie sprawdzałem. Komentarz: Spit na zielono i z czerwoną gwiazdą - rzadkość jak czterolistna koniczynka. Brawo za podejście do tematu Ciekawe malowanie, biały ster przełamuję zieleninę w miły dla oka sposób. Brudzenie jak to w kolegi stylu - minimalistyczne. Ale to pewnie samolot tuz po przemalowaniu w "jedynie słuszne barwy" Ogólnie - duży plusik 1 Quote Link to post Share on other sites
mig 302 Posted January 4 Share Posted January 4 Spitfire w ciekawym malowaniu, rzadko spotykanym. Podoba mi się w tym malowaniu 1 Quote Link to post Share on other sites
Slawek_26869 70 Posted January 4 Share Posted January 4 (edited) Bardzo ładny "Plujący ogniem" w nietuzinkowym "ubranku" Edited January 4 by Slawek_26869 1 Quote Link to post Share on other sites
hamp 26 Posted January 4 Share Posted January 4 Prawdziwy rodzynek. Medal za pomysł 1 Quote Link to post Share on other sites
kowal76 211 Posted January 5 Share Posted January 5 Model śliczny, a z czerwonymi gwiazdami wygląda bardzo fajnie :). 1 Quote Link to post Share on other sites
jmx62 81 Posted January 5 Share Posted January 5 (edited) I to jest bardzo słuszna koncepcja.... Ciekawe jakby wyglądał Jaczek albo Ławoczka z kokardami RAF-u? Edited January 5 by jmx62 1 Quote Link to post Share on other sites
Xmen 563 Posted January 5 Author Share Posted January 5 45 minut temu, jmx62 napisał: Ciekawe jakby wyglądał Jaczek albo Ławoczka z kokardami RAF-u? Były w jakimś polskim filmie Jaki ucharakteryzowane na Spitfire.Mialy naniesione brytyjskie oznaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Xmen 563 Posted January 5 Author Share Posted January 5 Dzięki wszystkim za opinie.Fajnie że się podoba.Model jest częścią kolekcji Lend-Leas.Będzie jeszcze jeden Spitfire z gwiazdami.Tym razem Vb.Niestety tym razem już w kamuflażu Day Fighter. Quote Link to post Share on other sites
jmx62 81 Posted January 5 Share Posted January 5 6 minut temu, Xmen napisał: Były w jakimś polskim filmie Jaki ucharakteryzowane na Spitfire.Mialy naniesione brytyjskie oznaczenia. Na podstawie książki Janusza Meissnera "Niebieskie drogi"(współtwórcą scenariusza filmowego był sam J.M.) film z 1955r. pt. "Sprawa pilota Maresza". Filmu niestety nie widziałem tylko gdzieś w necie parę fotosów. 1 Quote Link to post Share on other sites
Xmen 563 Posted January 5 Author Share Posted January 5 (edited) Ja filmu też nie widziałem.W nie ukazującym się już czasopiśmie "Lotnictwo z szachownicą" były pokazane sylwetki kolorowe na okładce. W "Mini Replice" też jest chyba parę zdjęć pokazanych. Edited January 5 by Xmen Quote Link to post Share on other sites
jmx62 81 Posted January 5 Share Posted January 5 Sorki, pomyliłem tytuły. Te Jaczko-Spity były w filmie " Historia jednego myśliwca " 1 Quote Link to post Share on other sites
Xmen 563 Posted January 5 Author Share Posted January 5 3 minuty temu, jmx62 napisał: Sorki, pomyliłem tytuły. Te Jaczko-Spity były w filmie " Historia jednego myśliwca " Zawsze można się pobawić w "What if" i zrobić sobie taki model. Quote Link to post Share on other sites
_OldMan_ 103 Posted January 5 Share Posted January 5 48 minut temu, jmx62 napisał: Na podstawie książki Janusza Meissnera "Niebieskie drogi"(współtwórcą scenariusza filmowego był sam J.M.) film z 1955r. pt. "Sprawa pilota Maresza". Filmu niestety nie widziałem tylko gdzieś w necie parę fotosów. Można nadrobić: https://www.cda.pl/video/57185138 Quote Link to post Share on other sites
Mikolaj75 661 Posted January 5 Share Posted January 5 I to nie będzie what if.... Quote Link to post Share on other sites
Xmen 563 Posted January 5 Author Share Posted January 5 (edited) 19 minut temu, Mikolaj75 napisał: I to nie będzie what if.... Ale tym to musiał byś się Ty zająć.Bo trochę przerabiania jest a to za wysokie progi na moje nogi.Nie ten poziom umiejętności.Ja to wiesz tak prosto z pudełka złożyć ,wymalować i na półkę Edited January 5 by Xmen Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts