MAREK74 100 Posted January 19 Share Posted January 19 (edited) Przedstawiam ostatnio sklejony model. W kokpicie wykorzystałem kilka blaszek z zestawu Parta do P.11c oraz dodałem kilka elementów we własnym zakresie. Kupiłem zestaw kalkomanii do malowania węgierskiego ale nie polecam. Po nałożeniu wychodziły białe krawędzie spod czerwonych pasków oraz było widać jakieś pęknięcia w ciemnym kolorze na białych polach. Skończyło się tak, że zdjąłem je i kliny malowałem sam. Tablica Yahu. Kadłub przenitowałem ale chyba trochę za mocno - wydaję mi się, że nity są za bardzo widoczne. Malowany Hataka orange. Zdecydowałem się na średni khaki. Ogólnie bezproblemowy zestaw, tylko szkiełko trochę grube i u mnie zostało w ramce. Zapraszam do oglądania i komentowania. Edited January 19 by MAREK74 12 Quote Link to post Share on other sites
abtb 1,253 Posted January 19 Share Posted January 19 Ładnie i ciekawie Niby zwykła PZLka ale jak widać można zrobić coś wpadającego w oko. Zawsze to coś innego niż "polisz kaki" Mam tylko pytanie - czy te celowniki "kołowe" to aby nie za duże o jeden rozmiar? Bo tak powiem szczerze - walą po oczach i trochę tu nie pasują. Ale za całość daję DUŻY plus. Quote Link to post Share on other sites
MAREK74 100 Posted January 19 Author Share Posted January 19 Szczerze mówiąc to nie zastanawiałem się nad rozmiarem celowników. Zamontowałem to co oferował zestaw. Quote Link to post Share on other sites
jarek 22 Posted January 19 Share Posted January 19 Ciekawe i fajne malowanie. Quote Link to post Share on other sites
pepociufakers 109 Posted January 19 Share Posted January 19 plus za galerie P-11a, wg. mnie linie podziału są za bardzo podkreślone(szczególnie te na dole), przy innym świetle może tego tak nie widać, no i w sumie te linie podziału to bardzo indywidualna kwestia, co kto lubi. Okopcenie z wydechu - bardzo przyjemne dla oka, no i nie wiem czemu ale ten żółty dodaje smaczku, także kolejny plus. Pzdr. Jaro Quote Link to post Share on other sites
Slawek_26869 71 Posted January 19 Share Posted January 19 Bardzo fajny "polski Madziar" Quote Link to post Share on other sites
Wymysl 6 Posted January 20 Share Posted January 20 Jakiej marki te kalkomanie? Quote Link to post Share on other sites
MAREK74 100 Posted January 20 Author Share Posted January 20 Weikert Decals Quote Link to post Share on other sites
GreGG24 172 Posted January 25 Share Posted January 25 Udał się. Też się przymierzam do tego malowania. Quote Link to post Share on other sites
panDespota 211 Posted January 25 Share Posted January 25 Też mi się podoba. Super temat i wykonanie. Duży plus za nitowanie i malowanie oznaczeń! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts