cayman 251 Posted February 13 Share Posted February 13 8 minut temu, toled napisał: Zawsze możesz zrobić dioramę z zepsutym wrakiem I to jest zajeb....sty pomysł, bo akurat Bartas już jest w tym Mistrzem. Quote Link to post Share on other sites
tomekk 76 Posted February 13 Share Posted February 13 WitamJa bym z przekory zrobił wrak idealny, może to być ciekawsze niż błyszcząca wersja.Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
Dorotka 381 Posted February 13 Share Posted February 13 W sumie, do trzech razy sztuka Quote Link to post Share on other sites
Bartas89 146 Posted February 16 Author Share Posted February 16 Lecimy dalej z tym tematem Quote Link to post Share on other sites
jakub476 47 Posted February 17 Share Posted February 17 Tak teraz powiem, że srebrny jest trudnym kolorem z tego względu, że nawet jak Ci się wżery nie zrobią to zbyt duża ilość claru naraz może trochę inaczej poustawiać ziarno w bazie i będą plamy. Quote Link to post Share on other sites
Bartas89 146 Posted February 17 Author Share Posted February 17 Teraz, jakub476 napisał: Tak teraz powiem, że srebrny jest trudnym kolorem z tego względu, że nawet jak Ci się wżery nie zrobią to zbyt duża ilość claru naraz może trochę inaczej poustawiać ziarno w bazie i będą plamy. Masz rację. Zastanawiam się nad innym kolorem. Quote Link to post Share on other sites
Dorotka 381 Posted February 17 Share Posted February 17 Może się komuś przyda: 1 Quote Link to post Share on other sites
cayman 251 Posted February 17 Share Posted February 17 1 godzinę temu, jakub476 napisał: Tak teraz powiem, że srebrny jest trudnym kolorem z tego względu, że nawet jak Ci się wżery nie zrobią to zbyt duża ilość claru naraz może trochę inaczej poustawiać ziarno w bazie i będą plamy. Tutaj jestem innego zdania.Mam zrobionych parę modeli w różnych odcienia silvera i plam na żadnym nie ma . Kluczem jest umiejętność położenia cleara. 1 Quote Link to post Share on other sites
Dorotka 381 Posted February 17 Share Posted February 17 8 minut temu, cayman napisał: ... umiejętność ... To słowo klucz Quote Link to post Share on other sites
cayman 251 Posted February 17 Share Posted February 17 3 minuty temu, Dorotka napisał: To słowo klucz Nie inaczej. Quote Link to post Share on other sites
toled 290 Posted February 17 Share Posted February 17 Ostatnio nasz mistrz pytał o GX-a, więc może jest szansa, bo jak pójdzie znów wiadro Duxona na to, to pewnie wyjdą wszelkie ubytki 1 Quote Link to post Share on other sites
jakub476 47 Posted February 17 Share Posted February 17 No przecież mi nie chodziło o to, że nie da się srebrnego modelu zrobić... Ale trzeba uważać z wylewaniem claru. Quote Link to post Share on other sites
Bartas89 146 Posted February 17 Author Share Posted February 17 Obecnie w swoim laboratorium testuję (na innym organizmie niż Porsche) chemię ZP. Ale po podkładzie i po bazie daje temu odpocząć dłużej niż to co pisał Dorotka w swoim poradniku. Tak 24h daje podkładowi i 24h daje bazie. Dopiero później daję clar. Zobaczymy jak to się zachowa. Dzisiaj będę dawał clar. Warunki na schnięcie miało idealne. Mam na myśli temperaturę, wilgotność i ciśnienie powietrza oraz puściłem muzykę relaksacyjną. Mam nadzieję, że clar nie zmyje wszystkiego co pod spodem tak jak to bywało onegdaj. Pozdrawiam was czule. 1 Quote Link to post Share on other sites
Dorotka 381 Posted February 17 Share Posted February 17 1 godzinę temu, Bartas89 napisał: ... oraz puściłem muzykę relaksacyjną ... Wagnera puść, lepiej schnie... 1 Quote Link to post Share on other sites
toled 290 Posted February 17 Share Posted February 17 30 minut temu, Dorotka napisał: Wagnera puść, lepiej schnie... Zboczenie zawodowe, po cholerę mu Wagner Quote Link to post Share on other sites
Dorotka 381 Posted February 17 Share Posted February 17 (edited) Napisał, że puszcza muzykę relaksacyjną, a z tego co mi wiadomo podkłady i baza od ZP kiepsko na nie reagują. Prawidłowe schnięcie gwarantuje tylko hard rock, albo Wagner właśnie. Zaraz zrobię uzupełnienie w "poradniku"...* * Clear schnie najlepiej przy IX koncercie fortepianowym Es-dur Mozarta (KV 271) Edited February 17 by Dorotka Quote Link to post Share on other sites
cayman 251 Posted February 17 Share Posted February 17 4 minuty temu, Dorotka napisał: Clear schnie najlepiej przy IX koncercie fortepianowym Es-dur Mozarta (KV 271) Kurde a ja myślałem,że przy V Symfonfii Van Beethovena. Quote Link to post Share on other sites
toled 290 Posted February 17 Share Posted February 17 Wy się nie znacie, to niemiecka maszyna. Ino Ramstein Quote Link to post Share on other sites
oliardi 18 Posted February 17 Share Posted February 17 To może niemiecki symphonic metal?;P Quote Link to post Share on other sites
cayman 251 Posted February 17 Share Posted February 17 8 minut temu, toled napisał: Wy się nie znacie, to niemiecka maszyna. Ino Ramstein Uwielbiam Ramsteina. 1 Quote Link to post Share on other sites
Bartas89 146 Posted February 17 Author Share Posted February 17 8 minut temu, cayman napisał: Uwielbiam Ramsteina. Ja też Quote Link to post Share on other sites
BCI Batou 5 Posted February 17 Share Posted February 17 2 godziny temu, toled napisał: Wy się nie znacie, to niemiecka maszyna. Ino Ramstein Ale farby ZP są angielskie. Może więc coś z UK lepiej? Quote Link to post Share on other sites
toled 290 Posted February 17 Share Posted February 17 11 minut temu, BCI Batou napisał: Ale farby ZP są angielskie. Może więc coś z UK lepiej? Cóż, to nie pozostaje nic innego jak... 1 Quote Link to post Share on other sites
Bartas89 146 Posted February 17 Author Share Posted February 17 Eksperyment z ZP dobiegła końca. Operacja się udała, ale pacjent zmarł. Lakier ZP zmył wszystko, łącznie z podkładem W związku z tym wylądował w koszu i niech tam zgnije. Gorszego szitu w życiu nie używałem. 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts