myszaty 216 Posted April 2 Share Posted April 2 No, tak jakby w temacie... 1 Quote Link to post Share on other sites
DamianosPL 53 Posted April 2 Share Posted April 2 Bede przyglądał sie u ciebie bo mam u siebie ale czeka na aerograf. Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted April 2 Author Share Posted April 2 Ta suczka nie jest taka zła, jako uzupełnienie odrzutowych poloników dla mnie ok. Ale kamo chyba zrobię to ostatnie: szaro- szare, z tym że chciałbym rozpoznawczy, a jeszcze nie sprawdzałem na ile to jest możliwe. Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted April 5 Author Share Posted April 5 Czy ktoś kojarzy kalki do szaro-szarych polskich SU oprócz MM??? 40 dychy za 6 szachownic z numerem bocznym i całą kupą stencili ( których i tak wszystkich nie nakleję) trochę sporo...gdyby to był zestaw na 2 samoloty to jeszcze...jak nie.będzie wyjścia to się kupi, ale bez entuzjazmu. Quote Link to post Share on other sites
Wymysl 6 Posted April 7 Share Posted April 7 Numery (8309) i szachownice mógłbym odstąpić. Pozdrawiam Paweł Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted April 13 Author Share Posted April 13 Dziękukę koledze @Wymysl za kalki z numerem i szachownice. Pierwsz pasowania: Nie jest źle, plastik trochę szarawy ale to drobiazg. Linie trochę poprawię, nity na lukach, nie jest źle. W porównaniu z F16 kolegi @tlb ,,mniód i orzeszki". 1 Quote Link to post Share on other sites
tlb 138 Posted April 13 Share Posted April 13 Życzę powodzenia i oby jak najmniej "kfiotków". Quote Link to post Share on other sites
Staryfajter1954 167 Posted April 14 Share Posted April 14 W dniu 13.04.2021 o 21:04, myszaty napisał: Dziękukę koledze @Wymysl za kalki z numerem i szachownice. Pierwsz pasowania: Nie jest źle, plastik trochę szarawy ale to drobiazg. Linie trochę poprawię, nity na lukach, nie jest źle. W porównaniu z F16 kolegi @tlb ,,mniód i orzeszki". Model Pantery a teraz Mister Crafta to zupełnie inna bajka. Model zaprojektowany od podstaw a nie kopiowany z innego modelu. Dlatego nie dziwię się, że ten model to jednak inna bajka niż F-16. Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted Saturday at 03:08 PM Author Share Posted Saturday at 03:08 PM Dłubiemy: powolutku, 1 Quote Link to post Share on other sites
Moses 468 Posted Saturday at 07:49 PM Share Posted Saturday at 07:49 PM Kurcze strasznie to duże, za duże. Może pomyslnonwydaniubkilku złotych i zakupieniu blaszek do niego? Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted Saturday at 08:03 PM Author Share Posted Saturday at 08:03 PM To jest jakiś pomysł - ale już próbowałem ( 3 zestawy: czapla, mustang i jak3) i stwierdziłem: blaszki nie lubią mnie, a ja nie lubię blaszek. Na żywo to aż tak strasznie nie wygląda.. 1 Quote Link to post Share on other sites
Moses 468 Posted Saturday at 08:20 PM Share Posted Saturday at 08:20 PM Chyba że bo te parta są bardzo specyficzne. No dobra jedziesz dalej Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted Saturday at 08:42 PM Author Share Posted Saturday at 08:42 PM Jedyne co mi wyszło z blaszek to karabin do karasia, ale jeden bo nadal odpoczywam...już 8 miesięcy... 1 Quote Link to post Share on other sites
Xmen 643 Posted Saturday at 08:48 PM Share Posted Saturday at 08:48 PM 41 minut temu, myszaty napisał: blaszki nie lubią mnie, a ja nie lubię blaszek. To tak nie działa.Poprostu jak ze wszystkim potrzeba wprawy. Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted Saturday at 09:00 PM Author Share Posted Saturday at 09:00 PM Szkoda że Yachu nie robi tablicy / kokpitu... Quote Link to post Share on other sites
Staryfajter1954 167 Posted Saturday at 09:57 PM Share Posted Saturday at 09:57 PM Fajnie, że robisz to samodzielnie używając tego co masz pod ręką. To się ceni bo scratch to modelarska samodzielność. Ja też nie znoszę blach fototrawionych i wole sobie samemu dorabiać elementy. Trzeba tez pamiętać, że zdjęcia potrafią zniekształcać i wyolbrzymiać to co w rzeczywistość wygląda zdecydowanie lepiej. Dlatego przy ocenie widocznych elementów należy zachować ostrożność. Sam wiem po sobie, że tak jest i tym się nie przejmuj i walcz dalej. Idzie Ci nieźle. 1 Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted Sunday at 10:29 AM Author Share Posted Sunday at 10:29 AM Próbuje namierzyć hamulce aero na kadłubie ale chyba pantera zapomniała i imitacja silnika Możema ktoś zbliżenie wyrzutni flar na kadłubie? Quote Link to post Share on other sites
mig 335 Posted Sunday at 03:01 PM Share Posted Sunday at 03:01 PM Blaszki Parta do tego modelu pasują dobrze. Jedynie przy pokrywach podwozia głównego jest tak namieszane w instrukcji, że nie ma szans żeby to rozkminić. Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted Sunday at 05:46 PM Author Share Posted Sunday at 05:46 PM W jednej relacji z warsztatowej ( znalazłem w necie, chyba to drugie forum) ktoś na nich psy wieszał że niby uniwersalne i nie pasują ani do bilka ani do pantery. Nie jest tragicznie...jestem gotów zaakceptować. Quote Link to post Share on other sites
myszaty 216 Posted Monday at 02:25 PM Author Share Posted Monday at 02:25 PM Czy ktoś może wie w jakim kolorze jest podszybie w suczkach po modernizacji? Plama antyodblaskowa przed wiatrochronem jest czarna, a wewnątrz ? Kabina jest w szarym ale przód??? Marnie widać ma zdjęciach, ramki HUD czarne... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts