Xmen Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Kolega @socjo1 napisał że należy pokazywać modele.Więc pokazuję.Linka anteny jest i światełka też są. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Model ok ale jak dla mnie dziwne te kolorki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Kolorki to kwestia oświetlenia, zdjęcia można bez problemu poprawić. Huraś się podoba . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Fajny jest. Podoba się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 7 Czerwca Share Napisano 7 Czerwca Każdy Hurri cieszy. Edek jednak poszalał z malowaniami w swoim zestawie. B.słabo udokumentowane. Raczej to był Z4245. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Przyjemny Hurricane, podoba się i mi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca 5 godzin temu, letalin napisał: Każdy Hurri cieszy. Edek jednak poszalał z malowaniami w swoim zestawie. B.słabo udokumentowane. Raczej to był Z4245. Z numerem miałem dylemat bo na stronie Royal Air Force Commands znalazłem zdjęcie Z 4245 z literą P na kadłubie. Nawet nie wiem czy napis Royal Navy był na kadłubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 8 Czerwca Share Napisano 8 Czerwca Litery się zmieniały. Samolot trafił w koncu do Rodezji i może tam miał P? Na BM dogrzebali się do logów pilotów i tam znaleźli potwierdzenie tego H dla Z4245, ale zdjęcie jest jakie jest i nic nie widać. Widać natomiast osłony wydechu. https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235090211-a-sailor-in-a-sea-of-sands-hawker-hurricane-mk-i/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca 3 minuty temu, letalin napisał: Litery się zmieniały. Samolot trafił w koncu do Rodezji i może tam miał P? Na BM dogrzebali się do logów pilotów i tam znaleźli potwierdzenie tego H dla Z4245, ale zdjęcie jest jakie jest i nic nie widać. Widać natomiast osłony wydechu. https://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/235090211-a-sailor-in-a-sea-of-sands-hawker-hurricane-mk-i/ Mówi się trudno. Osłony będą założone ale dopiero jak będę robił coś w kamuflażu DE/MS.Zapomniałem pomalować a nie będę specjalnie dla pojedynczych części farby szykował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 8 Czerwca Autor Share Napisano 8 Czerwca Dziękuję za opinie i polubienia. Nie jest to ostatni Huragan bo chyba trochę przesadziłem z zakupami i jeszcze siedem sztuk do zrobienia zostało. 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Fajny, podoba się W dniu 8.06.2024 o 10:17, Xmen napisał: jeszcze siedem sztuk do zrobienia zostało. Aleja huraganów? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca 15 minut temu, abtb napisał: Aleja huraganów? Być może. Uważaj jak wlecę na Babarybę z tą zgrają. Choć pewnie mnie pogonią jako awanturnika. Tak już na zakończenie. Podwozie w modelu Hurricane Mk.I Army da się bez żadnych cięć wkleić na koniec. Kalkomanie są już te nowe Eduarda. Aplikacja przebiegła bez problemu a efekt jest naprawdę ciekawy. A modeli Hurricane mam jeszcze osiem a nie siedem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca 2 minuty temu, Xmen napisał: Podwozie w modelu Hurricane Mk.I Army da się bez żadnych cięć wkleić na koniec. Informacja wielce przydatna 2 minuty temu, Xmen napisał: A modeli Hurricane mam jeszcze osiem a nie siedem. Przelicz jeszcze raz - może jednak dziewięć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Czerwca Autor Share Napisano 10 Czerwca 5 minut temu, abtb napisał: Przelicz jeszcze raz - może jednak dziewięć? Musiałbym bo już się gubię co mam i gdzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegeye Napisano 10 Czerwca Share Napisano 10 Czerwca Proponuję dociągnąć do 10-ciu. Okrągła liczba nieprawdaż?.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 11 Czerwca Share Napisano 11 Czerwca Podoba się. Cytat Proponuję dociągnąć do 10-ciu Paweł nie daj się ograniczyć, zrób więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 12 Czerwca Autor Share Napisano 12 Czerwca Osłony wydechów założone. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca (edytowane) Przy tych osłonach wydechu można się dopatrzeć nieregularności. Może mi się zdaje, ale wyglądają jakby przedni róg był obcięty. Widać to też na cieniu. Edytowane 15 Czerwca przez letalin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Raczej są zaokrąglone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca Panowie @letalin i @Adamo722 musicie mi wybaczyć tę niekonsekwencję ale ja tam nic nie widzę .Zabieram się za następy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca W dniu 10.06.2024 o 07:30, abtb napisał: Aleja huraganów? To po grochówce . Przemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca 2 godziny temu, Xmen napisał: Panowie @letalin i @Adamo722 musicie mi wybaczyć tę niekonsekwencję ale ja tam nic nie widzę .Zabieram się za następy model. Chyba masz rację 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca 4 minuty temu, Adamo722 napisał: Chyba masz rację Czy to ważne kto ma rację? Model skończony i trzeba zaczynać następny.A że jest pełen błędów.Mówi się trudno.Może następny będzie lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
letalin Napisano 15 Czerwca Share Napisano 15 Czerwca Jasne, zawsze się jakiś błąd znajdzie. Nic nie jest doskonałe. Tak tylko informacyjnie: Kształt tych osłon się zmieniał. Na Mk I powszechne były prostokątne, a na Mk II i późnych Mk I miały przednią i tylną krawędź ściętą pod kątem 30 stopni. Tak jest na tym kolorowanym zdjęciu "Mauritius VII". Mam dobrą opowieść: Twój Z4244 ma nietypowo obcięty róg osłony, ale to efekt naprawy. Zamiast prostować wygięty róg, mechanik wziął nożyce do metalu i obciął, żeby było proste i nie drgało w czasie lotu. Zrobił to dzień przed wykonaniem tego zdjęcia. Wcześniej były prostokątne, jak na modelu:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Czerwca Autor Share Napisano 15 Czerwca @letalinŚwietna opowieść.Jestem pod wrażeniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi