Michał_Kielce 0 Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Tą wiosnę postanowiłem przeżyć pod hasłem "Wiosna Luftwaffe". Na początek w planach mam Ju-87, He-111 i He-177. Mam nadzieję że tą relację z budowy uda mi się sprawnie i do końca przeprowadzić. Elementy już po kąpieli w płynie do mycia naczyń: Quote Link to post Share on other sites
brabazon 0 Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Pytanie do ekspertów-To jest ta Stuka,która nie leży w planach? Quote Link to post Share on other sites
ZIO BY NAITT 0 Posted April 7, 2009 Share Posted April 7, 2009 Ekspert nie jestem , ale tak - to ten zestaw ( w każdym razie jeśli chodzi o długość przedniej części kadłuba ). PZDR Quote Link to post Share on other sites
LordDisneyland 26 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Tak, ten - 7 do 9 mm za krótki... :/ Trza będzie sztukować... Quote Link to post Share on other sites
Drak 0 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 sklejałem ten model, bardzo przyjemny, praktycznie sam się złożył, bez używania szpachli Quote Link to post Share on other sites
dp 0 Posted April 8, 2009 Share Posted April 8, 2009 Witam Wszystkich Też kiedyś męczyłem ten model i udało mi się wycisnąć z niego tyle : Zwróć uwagę na końcówki skrzydeł jakie są na pudełkowym rysunku a jakie masz w modelu. Nie wiem jak Academy to robi, ale kupiłem chyba 4szt Ju87 i tylko jedna miała końcówki prawidłowe dla wersji G/D. Quote Link to post Share on other sites
Michał_Kielce 0 Posted April 9, 2009 Author Share Posted April 9, 2009 Przez szybkę i tak nie będzie zbyt wiele widać więc sądzę że wnętrze wygląda wystarczająco dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Drak 0 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 będzie widać. Mi przynajmniej widać. Zagłówek powinieneś jeszcze pomalować, i to siedzonko tylnego strzelca. Ja nawet postarałem się i dałem 2 uciętych w połowie figurantów pomalowanych na lotników i też są dobrze widoczni. Quote Link to post Share on other sites
Michał_Kielce 0 Posted April 9, 2009 Author Share Posted April 9, 2009 Właśnie zagłówek widziałem że nie był pomalowany w innym modelu... Quote Link to post Share on other sites
Michał_Kielce 0 Posted April 10, 2009 Author Share Posted April 10, 2009 Sklejanie połówek kadłuba oraz skrzydeł: Quote Link to post Share on other sites
Marcin93 0 Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Nie tak dawno sam skończyłem ten model i potwierdzę to co pisali koledzy nie sprawia kłopotów podczas klejenia . Ja w moim nie przedłużałem kadłuba bo nie wiedziałem jak się do tego zabrać. Jestem ciekawy efektów Twoich prac nad tym modelem. Czekam na ciąg dalszy. Pozdrawiam Marcin . Quote Link to post Share on other sites
rasheed 0 Posted April 10, 2009 Share Posted April 10, 2009 Ja jestem w trakcie kończenia tegoż latadła. Tylko działka zamontować i jakiś wash jeszcze. Całkiem fajnie sie go sklejało. Zepsułem tylko oszklenie przez przypadek na szczęcie zestaw zawiera 2 sztuki tak samo jak maski Montexa do tego modelu. Quote Link to post Share on other sites
Michał_Kielce 0 Posted April 10, 2009 Author Share Posted April 10, 2009 Wygładzanie miejsc łączenia połówek: Quote Link to post Share on other sites
Michał_Kielce 0 Posted April 16, 2009 Author Share Posted April 16, 2009 Z grubsza sklejony i gotowy do malowania: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts