Order81 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Witam Proszę o opinie na temat tych oto kompresorów może ktoś ma taki sam??? Link http://www.allegro.pl/item866186041_mini_kompresor_sprezarka_4bar_straus_gw_fv_waw.html http://www.allegro.pl/item874437882_kompresor_do_aerografu_4bar_aerograf_kompresory.html Z góry dziękuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Numerek 2-odwadniacz i regulacja ciśnienia jednak się przydaje a reszta to w sumie to samo chińskie urządzenie klasy LuX:P Posiadam taki sam i jak na razie nie narzekam.Co jakiś czas zdejmuję głowicę,przecieram szmatką z olejem środek i działa jak nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 Numerek 2-odwadniacz i regulacja ciśnienia jednak się przydaje a reszta to w sumie to samo chińskie urządzenie klasy LuX:P Co oznacza "chińskie urządzenie klasy LuX:P"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Znaczy-może działać dobrze,ale niekoniecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 A rozumię a co bys polecał nie koniecznie z tych w/w ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Znaczy powiem tak-jeśli nie będziesz go przegrzewał i trzymał się zalecanego czasu pracy to będzie Ci służyć długo.Ja mam swój 2 lata ponad i działa.Jeśli zaczyna piszczeć- troszkę oleum na szmatce uczyni ciszę i przedłuży jego żywotność.Troszkę jego minusem jest szybkie nagrzewanie się i podawanie gorącego powietrza,ale mam na to swój patent. Powietrze z kompresorka do butelki,tam się przechładza i drugim wężykiem do aero już schłodzone. To chyba tyle.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 Wielkie dzięki. Zadam jeszcze pytanie czy ten twój jest to ten sam co na allegro w/w?? A i ta cena jest w porządku czy mozna dostać taniej?? Nalazłem jeszcze taki z butlą. http://www.allegro.pl/item867369243_kompresor_z_butla_zestaw_do_malowania_super_jakosc.html Co sądzisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drinkman Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Generalnie różnią się tylko kolorem obudowy i nalepką stosowaną przez dystrybutora.Mój jest taki sam.I wszystkie są z chin jak najbardziej.Co do ceny to chyba jest ok,choć tu się wypowiadać za bardzo nie będę.Ja wtedy płaciłem więcej z tego co pamiętam. Pozdrawiam EDIT Z butlą jest o tyle lepiej,że nie będzie co chwilę się dopompowywać.Ja planuję zrobienie sobie butli z małej gaśnicy samochodowej.Różnicę w cenie można zdefraudować w modelarskim lub też Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 8 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 8 Stycznia 2010 Wielkie dzięki jak bedziesz przerabiac to jak bys mógł to opisz to na forum bo faktycznie moze lepiej 100 zaoszczędzić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi