origami Napisano 20 Lutego 2006 Share Napisano 20 Lutego 2006 Jak w temacie. Troszkę po angielsku bo brak jednoznacznej polskiej nazwy dla tej klasy okrętów. Nie chodzi mi o Waspa, którego budowę relacjonuję na zaprzyjaźnionym forum. Chodzi o współczesną klasę Wasp - lotniskowców desantowych, desantowców amfibijnych, szturmowych, śmigłowcowców, czy jak kto woli. Mam mnóstwo zdjęć ale brakuje mi rzetelnych rysunków, przekrojów itp. Nie liczę na duży odzew bo sam przeszperałem już neta wiele razy ale może coś, ktoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Lutego 2006 Share Napisano 20 Lutego 2006 Nie jestem marynistą, ale mam kilka fotek i rzutów bocznych. Pochodzą one z książki Jane`s Fighting Ships. Edycja, bodajże z roku 2004/2005 ( Essex, Bonhomme Richard, Bataan). Ale nie ma tego za dużo. Bonhomme Richard ma swoją stronę domową, ale pewnie już do niej dotarłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 20 Lutego 2006 Autor Share Napisano 20 Lutego 2006 Bardzo chętnie zapoznałbym się z materiałem który posiadasz. Do całkiem niezłych rzutów bocznych w zasadzie już dotarłem ale Twoje mogą okazać się dobrym uzupełnieniem. Bardzo niewiele mam rysunków i zdjęć pokładu dokowego i hangarowego, jak również głównych ciągów transportowych wewnątrz okrętu. Stronę domową Bonhomme Richard również z przyjemnością odwiedziłem. Inne jednostki tej klasy tez mają lepiej lub gorzej prowadzone strony na swój temat. Ciekawe ale często najwartościowsze okazuja się prywatne fotki marynarzy służących na tychże okrętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 20 Lutego 2006 Share Napisano 20 Lutego 2006 Tak jak pisałem poprzedno, dużo tego nie mam. Niestety nie moja "działka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
origami Napisano 21 Lutego 2006 Autor Share Napisano 21 Lutego 2006 Dużo może nie ma ale i tak bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi