pawelziolkowski1982 Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Witam Panów i chyba Panie też :-) . Po pierwszym moim walentynkowym modelu który jest w galerii i myślę po przebytym chrzcie bojowym postanowiłem spróbować swoich sił w warsztacie robiąc helikopter Wessex HAS.3 cwaniaków:-) z forum proszę o wskazówki jeśli coś będzie nie tak... A oto co zastałem w pudełku: Chciałbym zrobić go w tym kamuflażu : A oto ramki : C.D.N...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Ostatnio w Brukseli widziałem Wessexa i bardzo mi się podoba taki kontrastowy kamuflaż SAR ale nie będę Cię namawiał na zmianę planów (bo to w końcu inna wersja ) - daję kilka fotek , może jakieś szczegóły Ci się przydadzą w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Ostatnio w Brukseli widziałem Wessexa i bardzo mi się podoba taki kontrastowy kamuflaż SAR ale nie będę Cię namawiał na zmianę planów (bo to w końcu inna wersja ) - daję kilka fotek , może jakieś szczegóły Ci się przydadzą w budowie Dzięki za propozycję..ciekawie wygląda..ale jako początkujący chciałbym nie zepsuć modelu i nie oddać Tobie :-) więc zrobię go w jednym kolorze :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 No to chyba Twój będzie taki ===> Model Wessexa z Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 No to chyba Twój będzie taki ===> Model Wessexa z Italeri Czytasz w moich myślach :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Dear All!!! Więc załączam pierwsze fotki z pierwszych kroków budowy helikoptera : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Chyba wydaje mi się ze dość grubo kładziesz farbę na podłodze - na szczęście to środek ale gdy przejdziesz do powierzchni zewnętrznych to bardzo tego pilnuj. Panel fajny Do it! Do it! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Chyba wydaje mi się ze dość grubo kładziesz farbę na podłodze - na szczęście to środek ale gdy przejdziesz do powierzchni zewnętrznych to bardzo tego pilnuj. Panel fajny Do it! Do it! Masz rację malowałem pędzlem a potem przejechałem aerografem :-) ponieważ pędzel nie pokrył wszystkiego..uwagi przyjęte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 W końcu pokazujesz na forum budowę. Cieszy mnie to bardzo :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 15 Lutego 2010 Autor Share Napisano 15 Lutego 2010 Timi dla Ciebie wszystko :-) my teacher..:-) Teraz na poważnie przy pracy,narobiłem smrodu rozlał mi się na kadłub rozpuszczalnik więc wiadomo co powstało...więc zeszlifowałem to papierem ściernym,następnie przy robieniu podkładu surfacerem całkowicie nie pokryło tej plamy tzn pokryło ale jest widoczny zarys ,więc jeszcze raz zeszlifowałem to miejsce do plastiku i co mam dalej zrobić by nie było kwasu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 15 Lutego 2010 Share Napisano 15 Lutego 2010 Poka poka jak to wygląda i będziemy myśleć jak temu zaradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Dobra jedziemy dalej już sobie poradziłem podziałałem papierem ściernym i potraktowałem kadłub jeszcze raz surfacerem i wydaje mi się że jest ok a oto efekt : Tak siedząc sobie i patrząc na korytarz stwierdziłem że według oryginalnie zapakowanych części jest on jakiś pusty.... Więc postanowiłem coś dodać od siebie,wyjąłem inne ramki ze skończonych modeli dodałem tam ławeczkę,dwa krzesła i lampę nad drzwiami :-) ... Jestem początkujący i to jest pierwszy dodatek wyposażenia wykonany samodzielnie więc bez ironii proszę :-) Ale myślę,że jest lepiej niż miałby być pusty... P.S Wyprzedzam stwierdzenia doświadczonych modelarzy co do farby(nie będzie zacieków bo zdjęcie wykonałem od razu po pomalowaniu) C.D.N...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 16 Lutego 2010 Autor Share Napisano 16 Lutego 2010 Dobra obywatele jedziemy dalej....tylko na dzisiaj będzie już wszystko bo żona zaraz wraca i skończy się bawienie w konstruktora :-): Wklejony kokpit i korytarz: Zerknijmy do środka zapraszam na browarka na ławeczkę :-) P.S Oczywiście nastąpi szpachlowanie i gładzenie... Pozdrawiam i miłego wieczorka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 Z tego względu , że chyba mój model cieszy się małym zainteresowaniem przyśpieszyłem pracę... :-) Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 Kiedyś CI już coś o szpachlowaniu pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kami13f Napisano 18 Lutego 2010 Share Napisano 18 Lutego 2010 A kiedy dasz szpachlę na połączeniach ? psujesz tym cały model , który całkiem nieźle Ci wychodził . A tak na przyszłość jak jaszcze kiedyś wylejesz rozpuszczalnik na pomalowane elementy , to nie baw się w szlifowanie tylko użyj kreta lub płyn hamulcowy i pomaluj od nowa . I jeszcze jedno - wstawiaj zdjęcia przed malowaniem wtedy łatwiej usunąć błędy jakie popełnisz , a które zawsze ktoś wyłapie i podpowie .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelziolkowski1982 Napisano 18 Lutego 2010 Autor Share Napisano 18 Lutego 2010 Przepraszam :-) biorę to na klatę :-) dzięki za uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi