Skocz do zawartości

Wessex HAS.3 ITALERI 1:72

pawelziolkowski1982

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panów i chyba Panie też :-) . Po pierwszym moim walentynkowym modelu który jest w galerii i myślę po przebytym chrzcie bojowym postanowiłem spróbować swoich sił w warsztacie robiąc helikopter Wessex HAS.3 cwaniaków:-) z forum proszę o wskazówki jeśli coś będzie nie tak...

A oto co zastałem w pudełku:

Chciałbym zrobić go w tym kamuflażu :

2ad957cd160dc8a3.jpg

A oto ramki :

0c9f9176a96085d3.jpg

b0d018cc2bd949ab.jpg

C.D.N......

Ostatnio w Brukseli widziałem Wessexa i bardzo mi się podoba taki kontrastowy kamuflaż SAR ale nie będę Cię namawiał na zmianę planów (bo to w końcu inna wersja ) - daję kilka fotek , może jakieś szczegóły Ci się przydadzą w budowie

34_dsc08657.jpg34_dsc08658.jpg34_dsc08659.jpg

34_dsc08660.jpg34_dsc08661.jpg34_dsc08716.jpg

Ostatnio w Brukseli widziałem Wessexa i bardzo mi się podoba taki kontrastowy kamuflaż SAR ale nie będę Cię namawiał na zmianę planów (bo to w końcu inna wersja ) - daję kilka fotek , może jakieś szczegóły Ci się przydadzą w budowie

34_dsc08657.jpg34_dsc08658.jpg34_dsc08659.jpg

34_dsc08660.jpg34_dsc08661.jpg34_dsc08716.jpg

Dzięki za propozycję..ciekawie wygląda..ale jako początkujący chciałbym nie zepsuć modelu i nie oddać Tobie :-) więc zrobię go w jednym kolorze :-)

Chyba wydaje mi się ze dość grubo kładziesz farbę na podłodze - na szczęście to środek ale gdy przejdziesz do powierzchni zewnętrznych to bardzo tego pilnuj. Panel fajny Do it! Do it!

Masz rację malowałem pędzlem a potem przejechałem aerografem :-) ponieważ pędzel nie pokrył wszystkiego..uwagi przyjęte...

Timi dla Ciebie wszystko :-) my teacher..:-)

Teraz na poważnie przy pracy,narobiłem smrodu rozlał mi się na kadłub rozpuszczalnik więc wiadomo co powstało...więc zeszlifowałem to papierem ściernym,następnie przy robieniu podkładu surfacerem całkowicie nie pokryło tej plamy tzn pokryło ale jest widoczny zarys ,więc jeszcze raz zeszlifowałem to miejsce do plastiku i co mam dalej zrobić by nie było kwasu ??

Dobra jedziemy dalej już sobie poradziłem podziałałem papierem ściernym i potraktowałem kadłub jeszcze raz surfacerem i wydaje mi się że jest ok a oto efekt :

5cb93ef5bf6d5d6a.jpg

Tak siedząc sobie i patrząc na korytarz stwierdziłem że według oryginalnie zapakowanych części jest on jakiś pusty....

785d7e378e852d90.jpg

Więc postanowiłem coś dodać od siebie,wyjąłem inne ramki ze skończonych modeli dodałem tam ławeczkę,dwa krzesła i lampę nad drzwiami :-) ... Jestem początkujący i to jest pierwszy dodatek wyposażenia wykonany samodzielnie więc bez ironii proszę :-)

Ale myślę,że jest lepiej niż miałby być pusty...

3aded8f89ce78cfb.jpg

P.S Wyprzedzam stwierdzenia doświadczonych modelarzy co do farby(nie będzie zacieków bo zdjęcie wykonałem od razu po pomalowaniu)

C.D.N......

Dobra obywatele jedziemy dalej....tylko na dzisiaj będzie już wszystko bo żona zaraz wraca i skończy się bawienie w konstruktora :-):

Wklejony kokpit i korytarz:

22e567dbec17d444.jpg

1cb0f80af77a2518.jpg

ec48d20d8fc0be33.jpg

Zerknijmy do środka zapraszam na browarka na ławeczkę :-)

f0c21f437a2023eb.jpg

58d9a00828e189ba.jpg

032fbaf1e8ae0ef9.jpg

P.S

Oczywiście nastąpi szpachlowanie i gładzenie...

Pozdrawiam i miłego wieczorka...

A kiedy dasz szpachlę na połączeniach ? psujesz tym cały model , który całkiem nieźle Ci wychodził . A tak na przyszłość jak jaszcze kiedyś wylejesz rozpuszczalnik na pomalowane elementy , to nie baw się w szlifowanie tylko użyj kreta lub płyn hamulcowy i pomaluj od nowa . I jeszcze jedno - wstawiaj zdjęcia przed malowaniem wtedy łatwiej usunąć błędy jakie popełnisz , a które zawsze ktoś wyłapie i podpowie .pozdrawiam