Skocz do zawartości

Subaru Impreza WRX STI

TheJoker

Rekomendowane odpowiedzi

To twój pierwszy model, więc wszystkie błędy można uznać Ci za wybaczone

Najbardziej rzucającą się w oczy rzeczą jest lakier, jest chyba zupełnie nie wypolerowany, parę pociągnięć papierem 2000 o wiele poprawiło by sprawę.

Jeżeli nie dałeś jeszcze bezbarwnego może będzie się to dało nareperować Poza tym bez fajerwerków, ale to pierwszy model i najważniejsze żeby był w miarę poprawnie i czyst zrobiony. Przydało by się też więcej zdjęć bo na podstawie trzech ciężko cokolwiek ocenić

Mimo wszystko jak na pierwszy raz bardzo dobrze, mam nadzieje że kolejny model kolega wstawi do warsztatu, będzie można w wielu rzeczach pomóc

Pozdrawiam i witam na Modelworku

Edytowane przez Gość

A to nie jest ten model produkcji Fujimi? Różnią sie tylko felgami. Sam ostatnio taki składałem z fujimi. Widze po tym, ze wszystko jest identyczne. A jeśli to produkt Fujimi to powinny być super elementy fototrawione

Wracając do tematu: Z tego co widze i kierując się swoim małym doświadczeniem i wiedzą, to za mała odległość malowania. Fajnie ci nawet wyszło podwozie, ale chyba za mało farby na rurze wydechowej, albo to wina światła. Jak na pierwszy model jest bardzo w porządku. Będą z ciebie ludzie .

Edytowane przez Gość

Powiedz jak nakładałes karoserię? Bo w mojej instrukcji najpierw miałem złozyć całą karoserię, a potem nałożyć to na podwozie. sam wiesz jaki tam jest system bolcowy. Robiłes dokładnie jak w instrukcji? Bo ja nie widziałem takiej możliwości i najpierw nałożyłem na podwozie karoserię bez wklejonego tylnego zderzaka, a potem wkleiłem sam zderzak, bo akurat była taka fajna możliwość.

Przedni zderzak troszkę nie dopasowany, ale nie wiem, czy nie jest to spowodowane wyżej wymienionymi problemami z nałozeniem karoserii.

P.S. A to ty chyba jakąś miałes wersję okrojoną, albo nie wykorzystałes elementów fototrawionych. Pochwal sie, ile dałeś ;)

też miałem problemy z nałożeniem karoserii , i najpierw pomalowaną karoserię z przednim zderzakiem , a potem założyłem tylny.

aha i nie chyba miałem el. fototrawionych , pokaż zdjęcie , może skojarze ;)

Zdjęcie niestety telefonem, bo nikt w domu nie pomyślał, żeby aparat naładować

Elementy fototrawione:

3a1da428d4f054f0.jpg

Super efekt, który dzięki takim kawałkom metalu można uzyskać:

74409b6bf2b1333cmed.jpg

Naturalnie chodzi mi o tarcze hamulca

Niestety muszę napisać nowy post, bo starego nie mogę już edytować.Tak więc zainteresowałem się aparatem i o to lepsze zdjęcia:

Elementy:

362c41dd76592a38med.jpg

Siatka z elementów:

88a7b1faffae3268med.jpg

Tarcza hamulca:

8b16f65e0566d429med.jpg

Moze twoja wersja Subaru była bardziej okrojona, dlatego nie miałeś elementów Ja za swoja dałem około 130 zł, czyli nawet sporo.

Przyklejanie elementów fototrawionych naprawde nie jest wielką sztuką (przynajmniej w tym modelu). Nawet nie trzeba nic szlifować, wystarczy tylko dobrze wyciąć z ramki, bo jest komicznie proste, bo elementy trzyma kawałwk metalu grubości, nie wiem, może z 0,2mm. Oz klejenia plastiku różni się to tylko klejem, bo do elementów trzeba użyć (przynajmniej ja go używałem ) kleju cyjanoakrylanowego (uhh, nie wiem czy dobrze napisałem), czyli jakiejś kropelki. Nie mów, że klejenie elementów fototrawionych to nie twoja liga. Jestem pewny, ze gdybyś miał takowe w zestawie, dał byś sobie radę ;)

P.S. A gdzie obiecane fotki? :PA jeszcze zmoich obserwacji to tak wynika, że popełniłes w tym modelu błąd wieku młodego ( czy jakoś tak :P ). Za dużo farby, chciałes chyba uzyskac szybki efekt, a widać że w niektórych miejscach farba ci pospływała. Malować warstwowo. Chyba że to światło. Ale i tak życze dużo cierpliwości ;)

moja wersja była kupiona za 60 zł (Nowa)

sorry za jakość, ale aparat w ładowaniu :(

i nie wiem czemu ale na tyle i z tyłu boku wygląda jakby sie zmatowiła farba, w rzeczywistości tego nie widać , jest jedynie bidoczne pod lampą błysk. lub bezpośrednio pod żarówką :(

Obraz%20001.jpg

Obraz%20002.jpg

Z tyłu na klapie bagażnika skórka pomarańczy.

Na całym aucie jest skórka. Spróbuj następnym razem malowac cienkimi warstwami z kilkoma przerwami na herbatę aż do jednolitego głębokiego koloru..