szoqun Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Witam. Przedstawiam zdjęcia z modelu zrobionego w ciągu 1,5 miesiąca przeznaczonego na prezent urodzinowy dla kuzyna, który w swojej firmie transportowej posiada podobną "Renatę" z naczepą. Nie jest to 100% odwzorowanie jego zestawu, z powodu braku materiałów do budowy. Jedyne co miałem to do wglądu to jedno zdjęcie zrobione telefonem. Pozdrawiam PS. Prezent bardzo mu się spodobał Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Jest kilka błędów. Nie wiem, który to twój model, ale mogłeś oglądnąć relacje magni na forum to wiedział byś o babolach italerki. Np nie zeszlifowane oznaczenia AE, źle przyklejone górne obrysóki i rejestracja w złym miejscu. I dziwne malowanie wnętrza. A i wydaje mi się, że na szybie widać klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 Jak na 1,5 miesiąca, nie jest źle Co do naczepy, to łączenie dachu z bokami mogłeś spasować lepiej, chociaż wiem z doświadczenia, że jest z tym trochę roboty Nie pomalowałeś też w naczepie górnych fartuchów po bokach na czarno (ten pasek przy dachu). A co do rejestracji to może być nawet przykręcona na atrapie, więc nie uważam tego za błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 2 Maja 2010 Share Napisano 2 Maja 2010 A co do rejestracji to może być nawet przykręcona na atrapie, więc nie uważam tego za błąd W sumir to i tak, ale zazwyczaj w magniach było tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoqun Napisano 2 Maja 2010 Autor Share Napisano 2 Maja 2010 Co do modelu, to jest to mój drugi model sklejony i malowany sprayami. Pierwszym była Scania: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=19145 Model może i ma trochę błędów ale to ze względu na na goniący czas dnia urodzin. Faktycznie górne obrysówki przylepione odwrotnie, nawet nie zwróciłem na to uwagi wcześniej- i tego już nie poprawie bo nie mam modelu. Tablice skleiłem wg. instrukcji na środku. A co do malowania wnętrza zrobiłem po swojemu, ze sprayów jakie miałem do dyspozycji... Po tym modelu wiem że jakbym miał robić następną "renatę" to już wiem na co bardziej zwrócić uwagę... Teraz do klejenia pozostała naczepa serwisova z zestawu Reni z Citroenem, Sam Citroen wyścigowy, i do tego podpięty będzie Volvo FH 16 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi