Skocz do zawartości

Renault Magnum & Naczepa "Firana"

szoqun

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przedstawiam zdjęcia z modelu zrobionego w ciągu 1,5 miesiąca przeznaczonego na prezent urodzinowy dla kuzyna, który w swojej firmie transportowej posiada podobną "Renatę" z naczepą.

Nie jest to 100% odwzorowanie jego zestawu, z powodu braku materiałów do budowy. Jedyne co miałem to do wglądu to jedno zdjęcie zrobione telefonem.

Pozdrawiam

PS. Prezent bardzo mu się spodobał

dscn1561r.th.jpg

dscn1560.th.jpg

dscn1559i.th.jpg

dscn1556o.th.jpg

dscn1555.th.jpg

dscn1557q.th.jpg

dscn1550l.th.jpg

dscn1551g.th.jpg

dscn1552.th.jpg

dscn1553x.th.jpg

dscn1554k.th.jpg

dscn1549s.th.jpg

Pozdrawiam Paweł

Jest kilka błędów. Nie wiem, który to twój model, ale mogłeś oglądnąć relacje magni na forum to wiedział byś o babolach italerki. Np nie zeszlifowane oznaczenia AE, źle przyklejone górne obrysóki i rejestracja w złym miejscu. I dziwne malowanie wnętrza. A i wydaje mi się, że na szybie widać klej.

Jak na 1,5 miesiąca, nie jest źle Co do naczepy, to łączenie dachu z bokami mogłeś spasować lepiej, chociaż wiem z doświadczenia, że jest z tym trochę roboty Nie pomalowałeś też w naczepie górnych fartuchów po bokach na czarno (ten pasek przy dachu). A co do rejestracji to może być nawet przykręcona na atrapie, więc nie uważam tego za błąd

A co do rejestracji to może być nawet przykręcona na atrapie, więc nie uważam tego za błąd

W sumir to i tak, ale zazwyczaj w magniach było tak

Co do modelu, to jest to mój drugi model sklejony i malowany sprayami.

Pierwszym była Scania: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=19145

Model może i ma trochę błędów ale to ze względu na na goniący czas dnia urodzin. Faktycznie górne obrysówki przylepione odwrotnie, nawet nie zwróciłem na to uwagi wcześniej- i tego już nie poprawie bo nie mam modelu. Tablice skleiłem wg. instrukcji na środku. A co do malowania wnętrza zrobiłem po swojemu, ze sprayów jakie miałem do dyspozycji...

Po tym modelu wiem że jakbym miał robić następną "renatę" to już wiem na co bardziej zwrócić uwagę...

Teraz do klejenia pozostała naczepa serwisova z zestawu Reni z Citroenem, Sam Citroen wyścigowy, i do tego podpięty będzie Volvo FH 16

Pozdrawiam.