TomAUG Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Mam już lakierek do Toyoty Długo się zastanawiałem nad kolorem. Miał być czarny, biały, srebrny itd. Ale przeglądając ostatnio forum VW znalazłem fajny i niepozorny szary kolorek Jest to lakier z VW Tourana. Niestety zdjęcia nie oddają jego uroków. W rzeczywistości ma lekko złoty odcień. Dla ciekawości farba składa się z 9 składników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Myślałem że będzie czarna no ale zobaczymy może w tym kolorku też będzie ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Miała być czarna ale tak pomyślałem że większość Vipów jest czarna i chciałem zrobić coś innego. Może będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Mi się kolor podoba Trzymam kciuki za malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Kolorek przyjemny dla oka myślę że będzie pasować A jeśli to nie tajemnica, to ile kosztuje zakup takiego lakieru ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Jak się doczytuję, to autor chyba robił ten lakier sam, wiec ten lakier jest bezcenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Jak się doczytuję, to autor chyba robił ten lakier sam, wiec ten lakier jest bezcenny Jest to lakier z VW Tourana. Myślę że chyba jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Lakierek kupowałem u znajomego blacharza. Normalnie kosztuje gdzieś 170 zł za litr. Niestety najmniejszą ilość jaką normalnie można kupić to 100 gram. Ale po znajomości zrobił mi 50 gram. I za to wyszło 10 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Lakierek jest z palety VW. Się nazywa Bambus Grau Perleffekt. numer LA7X Na żywo wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Lakierek kupowałem u znajomego blacharza. Normalnie kosztuje gdzieś 170 zł za litr. Niestety najmniejszą ilość jaką normalnie można kupić to 100 gram. Ale po znajomości zrobił mi 50 gram. I za to wyszło 10 zł Kurcze ... Mieć aero czy jaki pistolet, a tym bardziej takiego znajomego i wszystkie kolory ze świata w zasięgu ręki Czekam w takim razie aż kolorek wyląduje na modelu, bo buda zacnie się prezentuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Na allegro jest koleś co sprzedaje 100ml lakieru po 8zł do tego utwardzacze i rozcieńczalniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Na allegro jest koleś co sprzedaje 100ml lakieru po 8zł do tego utwardzacze i rozcieńczalniki. Mógłbyś podać linka do jego aukcji, chętnie bym sobie przejrzał a może i coś wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 http://allegro.pl/item1095439000_lakier_samochodowy_kazdy_kolor_made_in_france.html Zamówiłem sobie kilka kolorków na próbę jutro mam dostać paczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 No dzięki myślę że skorzystam. Z tego co rozumiem tymi farbami maluje się przez aero? Więc muszę dokupić jeszcze rozcieńczalnik? Można użyć zwykłego lakieru np. Tamiyi czy muszę zakupić ten samochodowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 Myślę że lakier nie musi być koniecznie samochodowy. Tamiya też napewno będzie się trzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 i Tak to wygląda. To są zwykłe kolory w połysku, ale mam tam wszystko perły, metaliki, maty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kania25 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 No czekam na Toyota w lakierze ciekawe jak się będzie prezentować w kolorze z tourana pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kania25 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Proszę o usunięcie tego posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 14 Lipca 2010 Autor Share Napisano 14 Lipca 2010 (edytowane) Małe postępy Na razie częściowo wyszlifowany podkład. Edytowane 14 Lipca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Dla mnie fajnie, ale felgi za małe zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 14 Lipca 2010 Autor Share Napisano 14 Lipca 2010 18'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 14 Lipca 2010 Share Napisano 14 Lipca 2010 Co jest z tymi zdjęciami ? Nie można ich otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 15 Lipca 2010 Autor Share Napisano 15 Lipca 2010 Teraz chyba dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 No teraz dobrze, ale też myślę że felgi za małe są, na pewno opona jest za gruba tutaj pasowały by bardzo nisko profilowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyfron Napisano 15 Lipca 2010 Share Napisano 15 Lipca 2010 Nieżle, a z tymi felgami to rzeczywiście przemekgksw3 ma racje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi