Skylin3 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Witam wszystkich, stało się po przeszło pół roku model został ukończony. Melduje wykonania zadania, styl standardowy wydaje mi się że się udało, pierwszy raz miałem doczynienia z carbonem, wiec maska może nie wyglądać zbyt świtnie, mimo to jestem zadowolony, pierwszy raz w moim modelu pojawiły się blaszki z którymi też było troche zabawy, lakier też mógłbybyć lepszy, nie mam jeszcze metody na dobre malowanie, zadowolony jestem z wnętrza, chyba moja majlepsza wydmuszka, no na tyle, zmiany, foty. Wnętrze: -Pełna wydmuszka, nowa podłoga, tunel boczki, zabudowa tylniej kanapy, -przekształcenia, otowory, atrapa tylnich lamp, -Odchodzona deska rozdzielcza, dodatkowe zegary na dresce, przełączniki, przyciski, kalkomania, -Hamulec ręczny rydrauliczny wraz z okablowaniem, -Uklad paliwowy we wntętrzu, bak, pompa paliwa, zbiorniki wyrównawcze, złączki, przewody, podstawka pod układ -Klatka bezpieczeństwa zintegrowana z deską, -Fotel kubełkowy z lancera evoVI, pasy bezpieczeństwa zapięte na klatce (dzięki Pawcio) -Przewody we wnętrzu, od tylnich świateł oraz przedód paliwowy. -mechanizm otwierania drzwi, pedały hydrauliczne wraz z zbiornikami. Podowzie: -Obniżone zawieszenie, tarcze i zaciski z zestawu brembo -Nowa felga TE37 14", naciągnięta opona, -Usunięty bak, kalka na miejscu baku, -Nowa kńcówka wydechu + ochrona termiczna na zderzaku, -Ogólny wash podowzia i silnika Silnik: -Nowy układ dolotowy -Wydechowy -Pełna turbosprężarka, część ciepła zimna, wraz z dolotem, filtrem, odprowadzeniem do wydechu, w ochronie tarmicznej -Przedowdy zapłonowe -Intercooler wraz z okablowaniem, zapinki sylikonowe, -Okablowanie silnika -Ochrona termiczna, nadkola i grodzi. Kasta: -Nowy body kit prosto z toru, przedni zderzak, progi zderzak tylni, -Usunięte klamki, -Wlot powietrza na masce, czyt. Gołębnik -Usunięta atrapa? chłodnicy z przedniego zderzaka (zimnego powietrza nigdy za wiele) -Nowy kolor nadozia, kalkomanie na szybach i karoserii -Carbonowa maska, ochrona termiczna pod maską -Zapinki na masce i klapie bagażnika, -Pomalowane uszczelki, lamki szyb lamp -Nowe tablice rejestracyjne, zrobione łączenia zderzaków, "plaster" na przednim kierunku. -Szkiełka w lusterkach, zarówno w bocznych jak i wstecznym. Wnętrze: Kasta: 1996244.jpg][/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Witam! Jako fan AE86 muszę przyznać że twój model wygląda imponująco Jaskrawe kolory świetnie kontrastują i rzucają sie w oczy, w końcu prawdziwe driftowozy też są bardzo kolorowe. Ode mnie masz 3x TAK za wykonanie Pozdrawiam i życzę więcej takich projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba2507 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 No musze przyznac ze mi sie podoba. Wnetrze naprawde ladne. Niestety lakier psuje caloksztalt ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kania25 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Lakier bardzo fajny felgi super się komponują z kolorem budy pozdrawiam Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Świetny model ! Kolorki, wykonanie bardzo mi się podoba - nie ma się do czego przyczepić. Jedynie co by można jeszcze do niej zrobić to pomalować śruby przy felgach Podsumowując : Super,Super i jeszcze raz Super Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
opc_tuner_95 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Przepiękny. P-r-z-e-p-i-ę-k-n-y. Prze-pię-kny. Już dotarło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Mistrzu jesteś wielki! Ten model jest prześwietny lista przeróbek naprawdę robi wrażenie, jest na niej wszystko co powinno się znaleźć w prawdziwym driftowozie. Właściwie wszystko mi się w nim podoba, no może poza klatką wydaje się trochę za gruba, no i tak jak mówił Bodzio można by podmalować śruby na felgach, ale i tak jest świetny i nic mu to nie ujmuje. Mam nadzieje że zrobisz coś w projekcie, bo to co tu pokazałeś budzi naprawdę podziw A że tak jeszcze zapytam z czego robisz ochronę termiczną? Niestety lakier psuje caloksztalt ;/ Dlaczego niby? Że jest matowy? Według mnie pięknie się prezentuje. ps. Spoko misiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Osłona termiczna wygląda jak sreberko z paczki papierosów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyfron Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Naprawde świetna Toyotka! Jak wygląda mechanizm otwierania reflektorów? Też składam AE86,tyle tylko że od Fujimiego i mam z nimi problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Jak wygląda mechanizm otwierania reflektorów? Też mnie to interesuje Coś takiego jest standardowo, czy sam coś wykombinowałeś? Poza tym może mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi taśmami na światłach samochodów do driftu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skylin3 Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 Mechanizm był seryjnie tylko go pomalowałem i skleiłem jak należy, cięzko pokać jak wygląda bo jest we wnętrzu lampy, taśma... na zderzakach to mialboyć zwyczajne łaczenie ten X na kierunku mial zretuszować odprysk lakieru, ale z czasem mi sie spodobał, dzieki za mile komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyfron Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 A może mógłbys wrzucić fote z instrukcji? W moim trzeba samemu wyciąć lampy z karoserii i do tego jest tylko obudowa lampy i szkło :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi