duszek Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Witam Mam pytanie do was. Czy przed malowaniem modelu(wszystko jedno czy to pojazd, samolot czy okręt) trzeba położyć podkład z primeru? Jesli tak to dlaczego? Ja używam primera Mr. Surfacer w sprayu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Stycznia 2011 Share Napisano 14 Stycznia 2011 Podkład jest obowiązkowy aby farba bazowa przy dalszych zabiegach nie łuszczyła się i nie odchodziła jeżeli robisz różnobarwne malowanie oklejane taśmą. Osobiście polecam podkład samochodowy Motip jest tani jest go dużo i ma podobną fakturę do Surfacera. A jeżeli się skusisz na Surfacera kupuj w sprayu bo zwykły rozcieńczany lubi zapychać aerek. To chyba na tyle, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duszek Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2011 No to już wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi