Dachu Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Witam! Mam pytanko czy ktoś wie jak najlepiej wykonać naciągi i czego uzyć drutu czy zyłki czy też czegoś z czegoś innego? Znajomy powiedział mi że jeśli dobrze wykonam naciągi to moge dostać takie coś: http://www.hobbysta.pl/zeppelin-staaken-rvi-aviatik-5217-p-9156.html ;)Tylko musze sie pośpieszyć bo mam konkurencje. Więc jeśli ktoś może pomoc to niech to zrobi;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 22 Stycznia 2011 drut odpada; żyłka też raczej ci nie pomorze. Są opcje z niteczkami z wyciągniętych nad płomieniem ramek lub normalny ludzki włos. Popróbuj. A tak a'propos - co ma wspólnego wykonanie naciągów z otrzymaniem modelu Aviatika ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Znajomy modelarz kupil ten model a teraz go nie chce wiec powiedzial ze jak pokaze wzorowo wykonane naciagi to dostane go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 22 Stycznia 2011 Znajomy modelarz kupil ten model a teraz go nie chce wiec powiedzial ze jak pokaze wzorowo wykonane naciagi to dostane goWredny ten twój znajomy. Ale to nie moja broszka... Jest kilka osób, które robią wzorowo naciągi a to dłuuuuuugie miesiące praktyki.... Życzę, by tobie wyszły jak najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 http://www.modelarstworedukcyjne.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=73:nacigi-i-ruby-rzymskie-aktualizacja-21042009&catid=37:techniki-modelarskie&Itemid=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba9575 Napisano 24 Stycznia 2011 Share Napisano 24 Stycznia 2011 Słyszałem o nici termokurczliwej. http://www.polimex.net/sklep/index.php?page=Product&id=2568&sid=172&PHPSESSID=925e3d0988917799c3dafdc3504b8a0e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dachu Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2011 Słyszałem o nici termokurczliwej. A gdzie ja idzie kupic? Jest kilka osób, które robią wzorowo naciągi a to dłuuuuuugie miesiące praktyki.... Ja mam moze jakies 2 miechy. Puki co to probuje je robic z zylki i ramek wyciagnietych nad ogniem. A bawie ze z modelami w skali 1/72 takimi jak sopwitch triplane, spad XIII, nieuport 28, albatros D.III, fokkery Dr.I i D.VIII i jakos to wychodzi ale czy za dobrze to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi